ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ ΧΩΡΙΣ ΟΡΙΑ - ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ : ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΜΝΗΜΗΣ ΚΑΙ ΤΙΜΗΣ ΣΤΗΝ ΗΡΩΙΔΑ «ΗΡΩ ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ» - 25 ΣΕΠΤ 2022- Η ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ

Τρίτη 27 Σεπτεμβρίου 2022

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΜΝΗΜΗΣ ΚΑΙ ΤΙΜΗΣ ΣΤΗΝ ΗΡΩΙΔΑ «ΗΡΩ ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ» - 25 ΣΕΠΤ 2022- Η ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ



Φίλες και φίλοι
Συμπολίτισσες και συμπολίτες
Συναντιόμαστε για άλλη μια φορά εδώ στο άγαλμα της αγωνίστριας Ηρώς Κωνσταντοπούλου, για να τιμήσουμε τον αγώνα και τη θυσία της.
Η 17χρονη αγωνίστρια, συγκλονισμένη από την γερμανική κατοχή και τα βάσανα του λαού, οργανώθηκε στην ΕΠΟΝ και βοήθησε με κάθε τρόπο την Αντίσταση κατά των κατακτητών, αντί να μείνει αδιάφορη και ουδέτερη, απολαμβάνοντας την άνετη ζωή, που μπορούσε να της προσφέρει η οικογένειά της.

Η περήφανη στάση που κράτησε, την οδήγησε στο βάθρο των ηρώων της ιστορίας μας, ως σύμβολο και παράδειγμα για όλους μας.

Η Ηλιούπολη τίμησε την ηρωίδα, μετονομάζοντας την τότε «Λεωφόρο Νεολαίας» σε «Ηρώς Κωνσταντοπούλου», τιμώντας και τη Νεολαία και την Ηρώ και αργότερα έστησε το άγαλμά της, εδώ που σήμερα βρισκόμαστε.

Το πορτραίτο της φτιαγμένο από την μητέρα της Ελένη, κοσμεί το Μουσείο της Εθνικής Αντίστασης, μαζί με το πιάνο της.

Πέρσι, με μια ξεχωριστή και συγκινητική εκδήλωση, έγινε η επίσημη ονοματοδοσία του γειτονικού Λυκείου, σε «2ο Λύκειο Ηλιούπολης - Ηρώ Κωνσταντοπούλου», μετά από την ομόφωνη απόφαση-πρόταση του Συλλόγου Καθηγητών προς τον Δήμο Ηλιούπολης, που εγκρίθηκε από το Δημοτικό Συμβούλιο της πόλης μας.
\
Τώρα, απευθύνομαι ιδιαίτερα, στους νέους και τις νέες μας, στην ελπίδα μας:
Μελετήστε την Ιστορία της πατρίδας μας και της πόλης μας.
Γίνετε καλύτεροι από μας!
Αξιοποιήστε την Παιδεία και τη Γνώση και ως ενεργοί πολίτες, φτιάξτε μια κοινωνία καλύτερη, με Δημοκρατία, Ειρήνη κι Ελευθερία!

Σήμερα, όλοι μαζί εδώ και ενωμένοι, τιμάμε την ηρωίδα μας.

Ευχαριστώ όλους όσους συνέβαλλαν στην γιορτή αυτή και όλους εσάς για την παρουσία και τη συμμετοχή σας.

Καλή σας μέρα!

Γιώργος Χατζηδάκης
Δήμαρχος Ηλιούπολης

ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ ΧΩΡΙΣ ΟΡΙΑ : Μελετήστε την Ιστορία της πόλης και της χώρας επισήμανε ο δήμαρχος Ηλιούπολης κος Γιώργος Χατζηδάκης  σε μια ομιλία που δεν απέκρυψε πως πήγαν  εκεί για  να τιμήσουν την ΕΠΟΝ μια ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ,  μέλος της οποίας ήταν η "ηρωίδα" για κάποιους άγρια δολοφονημένη από τους Γερμανούς κατακτητές Ηρώ Κωνσταντοπούλου. 




Ο αγώνας της Ηρούς Κωνσταντοπούλου θα δικαιωθεί ΜΟΝΟ όταν καταλάβουν την Εξουσία οι σύντροφοί της και στη χώρα μας!  Έτσι δεν ανησυχούμε καθόλου,  αφού ό,τι υπηρέτησε έχει ήδη ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΤΕΙ από την Ιστορία. Απλώς στην πόλη μας,  και στη χώρα μας οι "ειδήσεις" φτάνουν με καθυστέρηση δεκαετίας αλλά  ευελπιστούμε η ηρωική αντίσταση των Ουκρανών Εθνικιστών να φέρει πιο γρήγορα το μήνυμα και στην πόλη μας πως είναι αδύνατον να πατάς σε δύο βάρκες ταυτόχρονα και να μην βραχείς. 

Στις φωτογραφίες που ανέβασαν όσοι πήγαν , ΔΕΝ ΕΙΔΑΜΕ ΟΥΤΕ ΕΝΑΝ συνδημότη μας που να συνεχίζει να παλεύει σήμερα για τα ιδανικά της Ηρούς Κωνσταντοπούλου,  μάλλον επειδή  θεώρησαν προσβλητικό να συνυπάρχουν εκεί με όσους στήριζαν και στηρίζουν όσους το 1946-1949 σκότωσαν τους συντρόφους της, για να μην γίνει η χώρα μας ΣΟΒΙΕΤΙΑ. 

Είδαμε τους γνωστούς Νατοτσολιάδες που λέει και ο κομμουνιστής δημοσιογράφος Μπογιόπουλος να καμώνονται τους κομμουνιστές - αντιστασιακούς και στις κάλπες να ΨΗΦΙΖΟΥΝ όχι κομμουνιστές,  αλλά όσους δεν έχουν καμία διάθεση να ακολουθήσουν τον βηματισμό της ΕΠΟΝ , μέλος της οποίας ήταν η εκλιπούσα. 


Ευτυχώς οι νέες και οι νέοι μας δεν έχουν τέτοια πρότυπα,  και η συμμετοχή τους στην εκδήλωση όπως μάθαμε γίνεται σχεδόν υποχρεωτικά από συλλόγους καθηγητών που αρέσκονται να συμμετέχουν και να μισθοδοτούνται από  ένα σύστημα που δεν ΤΙΜΑ τους αγώνες της Ηρούς. 

Ούτε τον ύμνο της ΕΠΟΝ δεν γνωρίζουν οι περισσότεροι που πήγαν στην εκδήλωση, απλώς πήγαν για να "τιμήσουν" μια έφηβη που θυσιάστηκε για τις λάθος Ιδέες. 

Ακούστε και τον ύμνο της ΕΠΟΝ , και όσοι τιμάτε τέτοιους "αγώνες" δεν έχετε παρά να ΚΙΝΗΣΕΤΕ  ΓΙΑ ΝΑ "ΛΥΤΡΩΣΕΤΕ" ΟΛΗ ΤΗΝ ΓΗ! 


Δεν υπάρχουν σχόλια: