ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ ΧΩΡΙΣ ΟΡΙΑ - ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ : Αρνητικό θέμα πάλι η πόλη μας στα δελτία ειδήσεων για την εγκληματικότητα ανηλίκων στο πάρκο Χαλικάκι

Δευτέρα 26 Σεπτεμβρίου 2022

Αρνητικό θέμα πάλι η πόλη μας στα δελτία ειδήσεων για την εγκληματικότητα ανηλίκων στο πάρκο Χαλικάκι


Ανησυχητικές διαστάσεις έχει πάρει η εγκληματικότητα ανηλίκων και στην πόλη μας και απασχόλησε για ακόμη μια φορά δελτία ειδήσεων για τους λάθους λόγους. 

Όπως διαπιστώσαμε παρακολουθώντας το ρεπορτάζ στο οποίο μίλησαν συνδημότες μας εκτός από κλοπές και ξυλοδαρμούς ανηλίκων από συμμορίες άλλων ανηλίκων έχουμε και φθορές σε αυτοκίνητα περιοίκων του πάρκου στο Χαλικάκι με το ΑΤ της περιοχής απλώς να παρακολουθεί όπως και εμείς την ανικανότητα του να πατάξει έστω την παραβατικότητα των ανηλίκων γιατί για αυτή των "μεγάλων" δεν έχουμε αυταπάτες όσο τα στόματα παραμένουν ΚΛΕΙΣΤΑ. 

Και βέβαια παραμένουν γιατί εάν δεν έχουν πρόσβαση σε ειδικές υπηρεσίες της ΕΛ.ΑΣ και απευθυνθούν στο τοπικό αστυνομικό τμήμα μάλλον για "τρελούς" θα τους περάσουν που δεν έχουν ακόμα αντιληφθεί πως το τοπικό τμήμα δεν έχει καμία δυνατότητα λόγω ελλείψεως προσωπικού όπως ισχυρίζονται οι συνδικαλιστές της Αστυνομικής Διεύθυνσης στην οποία υπαγόμαστε ως περιοχή να προβεί σε εκείνες τις αναγκαίες ενέργειες που θα μπορούσαν να "δέσουν" με στοιχεία μια σειρά υποθέσεων. 

Ο δήμος από την πλευρά του φοβάται να στεναχωρήσει τους ιδεοληπτικούς που τον στηρίζουν και να πετάξει μερικές κάμερες ασφαλείας μπας και τουλάχιστον φοβηθούν τα πιτσιρίκια που άλλωστε δεν είναι και επαγγελματίες ακόμα κακοποιοί και εύκολα θα έπεφταν "θύματα" της νέας τεχνολογίας. 

Εδώ σπάνε θα μου πείτε σχολεία και αφαιρούν air condition από δομές του δήμου μας και δεν κουνιέται φύλλο το Πάρκο για τα αδέσποτα στο Χαλικάκι θα προστατέψουν ή ένα χωράφι που έχουν ονομάσει Αθλητικό Κέντρο ενώ στερείται ακόμα και αποδυτηρίων και έχει χημικές τουαλέτες αντί για κανονικές. 

Ίσως ο χώρος θα είχε καλύτερη τύχη εάν ο ιδιοκτήτης του δηλαδή η ΕΤΑΔ το έδινε για αξιοποίηση έναντι ενοικίου σε κάποιον ιδιώτη ώστε και το κράτος να έχει όφελος και οι συμμορίες να αντιληφθούν πως όπου υπάρχει ιδιωτική επαγγελματική δραστηριότητα οι ζημιές πληρώνονται. 

Λυπούμαστε ειλικρινά για τις φθορές στα αυτοκίνητα συνδημοτών μας και καλούμε έστω τους ιδιώτες που έχουν σπίτια στην περιοχή να τα θωρακίσουν με κάμερες ασφαλείας που ίσως βοηθήσουν και την ΕΛ.ΑΣ να κάνει την δουλειά της. 

Το προηγούμενο διάστημα υπήρξαν κάποιες επισκέψεις της ΔΙΑΣ στην περιοχή μετά από τηλεφωνήματά συνδημοτών μας και το πράγμα είχε "κόψει" αλλά όπως ο καθένας αντιλαμβάνεται δεν μπορεί να έχουμε κάθε ώρα και λεπτό ένα μηχανάκι της ΔΙΑΣ στην περιοχή και τα "πιτσιρίκια" να παρακαλάνε να γκρεμοτσακιστούν οι αστυνομικοί της ΔΙΑΣ που το καβαλάνε για να συνεχίσουν απτόητοι τις μικρές τώρα παρανομίες τους που θα οδηγήσουν με μαθηματική ακρίβεια σε μεγαλύτερες. 

Ευθύνες πάντα υπάρχουν και στην οικογένεια και στην Παιδεία αυτών των έφηβων αλλά έως να φτιάξουν αυτά ευτυχώς ή δυστυχώς τον ρόλο τον έχει η ΚΑΤΑΣΤΟΛΗ. 

Γιατί το να σπας το αμάξι κάποιου μεροκαματιάρη μπορεί να είναι αστείο για σένα αλλά καταστροφικό για ανθρώπους που δύσκολα τα βγάζουν με την καθημερινότητά τους. 

Ακόμα και ένα ακριβό αυτοκίνητο δεν λέει τίποτα για την οικονομική δυνατότητα κάποιου αλλά έως ότου μεγαλώσουν και το αντιληφθούν οι πιτσιρικάδες οφείλουμε να κάνουμε τα ΠΑΝΤΑ ώστε να σταματήσει η παραβατική δράση τους. 

Εμείς προσωπικά δεν πιστεύουμε πως μας ήρθαν από αλλού αλλά ακόμα και εάν αυτό ΙΣΧΥΕΙ η παραβατικότητα δεν πρέπει να μένει ατιμώρητη και ούτε πρέπει να δίνεται η εντύπωση σε κάποιους πως η πόλη μας είναι ανεκτική σε κάθε μορφή ΒΙΑΣ. 

ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ ΧΩΡΙΣ ΟΡΙΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια: