ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ ΧΩΡΙΣ ΟΡΙΑ - ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ : Τα μέτρα της κυβέρνησης για την εξοικονόμηση της ενέργειας και πόσο θα επηρεάσουν τον δήμο μας

Παρασκευή 23 Σεπτεμβρίου 2022

Τα μέτρα της κυβέρνησης για την εξοικονόμηση της ενέργειας και πόσο θα επηρεάσουν τον δήμο μας



Στόχο 10% μείωση του κόστους οδοφωτισμού έθεσε η κυβέρνηση αλλιώς θα υπάρχουν κυρώσεις στους δήμους που δεν θα πιάσουν τον στόχο.  Όπως μπορείτε να διαβάσετε σε προηγούμενη ανάρτησή μας κάντε κλικ εδώ  οι αρμόδιοι υπουργοί που ανακοίνωσαν τα μέτρα δεν άφησαν κανένα περιθώριο παρερμηνειών. 

Η εξοικονόμηση της ενέργειας και η ΜΕΙΩΣΗ κατά 10% της κατανάλωσης ενέργειας  στον οδοφωτισμό των δήμων είναι ένα δεσμευτικό μέτρο που όποιος δεν το επιτύχει θα έχει ΚΥΡΩΣΕΙΣ. 

Δήμοι που δεν θα επιτύχουν τον ΣΤΟΧΟ όπως σίγουρα θα είναι ο δικός μας δεν θα έχουν δυνατότητα νέων προσλήψεων ( θετικό αυτό για τον δήμο μας σε βάθος χρόνου) και όπως τονίστηκε στη συνέντευξη τύπου των αρμόδιων υπουργών δεν θα υπάρχει πρόσθετη χρηματοδότηση δομών δήμων που δεν κάνουν ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ στην κατανάλωση ενέργειας. 

Πρόβλημα θα έχουν και τα σχολεία της πόλης μας που εδώ και δεκαετίες είναι πρωταθλητές στην κατανάλωση ενέργειας και που σε αυτά κάνουν "κουμάντο" εκτός από τους αιρετούς που εσείς εκλέξατε με την ψήφο σας και ένα σωρό Σύλλογοι που με πρόσχημα την συνεισφορά προς την καλυτέρευση της Παιδείας και των συνθηκών που επικρατεί στα δημόσια σχολεία έχουν μετατραπεί σε ένα ράλι κατανάλωσης πάντα για το "καλό" των παιδιών σας που φυσικά δεν είναι όπως η ίδια η ζωή έχει κρίνει η φοίτησή τους σε ΔΗΜΟΣΙΑ σχολεία αφού στην αγορά εργασίας τα πτυχία των δημόσιων πανεπιστημίων αποτελεί ένα τυπικό προσόν για διορισμούς στο δημόσιο τομέα αφού ο ιδιωτικός κρίνει τις γνώσεις που έχεις αποκτήσει και όχι χαρτιά που δύσκολα και με κόπο κατακτούν τα παιδιά μας αλλά που δεν τους εξασφαλίζουν ένα καλύτερο μέλλον από το δικό μας. 

Να τονίσουμε εδώ πως δεν είχαμε την οικονομική δυνατότητα όπως π.χ ο νυν πρωθυπουργός μας κ. Κυριάκος Μητσοτάκης να είμαστε κάτοχοι πτυχίου ιδιωτικού πανεπιστημίου των ΗΠΑ και αυτό εάν δεν το έχετε καταλάβει ακόμα αποτελεί μειονέκτημα και όχι πλεονέκτημα αφού ως γνωστόν τα ΔΗΜΟΣΙΑ εκπαιδευτικά ιδρύματα είναι καλά για λαϊκισμό και εσωτερική κατανάλωση αλλά ακόμα και οι ΑΡΙΣΤΕΡΟΙ στέλνουν τα παιδιά τους σε ιδιωτικά κολλέγια την στιγμή που σας παραμυθιάζουν πως μάχονται τάχα για την ΔΗΜΟΣΙΑ ΠΑΙΔΕΙΑ την οποία διαχρονικά απαξίωσαν ΟΛΕΣ οι κυβερνήσεις. 

Το να βρίσκεται μόλις ένα πανεπιστημιακό μας ίδρυμα στα 200 καλύτερα του κόσμου είναι η ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ απόδειξη πως η ΠΑΙΔΕΙΑ μας δεν είναι ΚΑΛΗ και πως εξαιτίας αυτού του γεγονότος δεν έχουμε καμία δυνατότητα να ορθοποδήσουμε ως χώρα. 

Τα δυνατά μυαλά της χώρας μας έχουν ήδη φύγει στο Εξωτερικό και δυστυχώς αυτό δεν μπορεί να αντιστραφεί αφού και η παρούσα κυβέρνηση έκανε πίσω και δεν προχώρησε νομοθετικά στη δυνατότητα να μπορούν μεγάλα ΙΔΙΩΤΙΚΑ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑ του εξωτερικού να έχουν παραρτήματα στη χώρα μας κάτι που θα βοηθούσε για να πάμε επιτέλους μπροστά και να μην περιμένουμε από τους ξένους να μας στείλουν ό,τι εμείς για δεκαετίες δεν μπορούμε να παράξουμε όχι από ανικανότητα των παιδιών μας από ελλιπείς γνώσεις που παίρνουν μέσα από τα εκπαιδευτικά ιδρύματα της χώρας μας. 

Δεν είναι που τα παιδιά μας δεν γνωρίζουν σημαντικά ιστορικά γεγονότα αυτό είναι το μικρότερο κακό. Το μεγαλύτερο είναι πως βγαίνουν από πανεπιστήμια και δεν μπορούν να συμμετάσχουν σε μια παραγωγική διαδικασία μη έχοντας τις κατάλληλες γνώσεις που θα τα βοηθούσε να κερδίσουν πολλά περισσότερα χρήματα από ένα βασικό μισθό στο δημόσιο ή στον ιδιωτικό τομέα της τάξεως των 751 ευρώ. 

Στο διαδίκτυο είμαστε έρμαια μεγάλων πολυεθνικών εταιριών κυρίως Αμερικανικών που ελέγχουν το σύνολο σχεδόν της πληροφόρησης που είναι μια ΔΥΝΑΜΗ απολύτως αναγκαία σε έναν κόσμο που δυστυχώς δεν ενδιαφέρεται για τους οικονομικά ανίσχυρους και δείχνει ένα απάνθρωπο πρόσωπο σε όσους για διάφορους λόγους βρεθούν στο περιθώριο της κοινωνίας. 

Η αλληλεγγύη μπορεί να είναι το "όπλο" μας όπως λένε και στην πόλη μας διάφορες συλλογικότητες αλλά αυτό έχει "προοπτική" μόνο για τους "φιλάνθρωπους" και όχι για όσους έχουν ήδη μάθει να ζουν με επιδόματα κε Μητσοτάκη. 

Και βέβαια στη λογική ποιος θα δώσει τα περισσότερα επιδόματα σίγουρα θα επικρατήσει στις κάλπες ο πιο λαϊκιστής και αυτός που είναι στην κουλτούρα του να δίνει ελεημοσύνη για να θεωρεί πως κάνει κάτι σημαντικό. 

Γράφουμε αυτό το κείμενο ΤΩΡΑ και όχι σε ένα χρόνο για να κατανοήσουν κάποιοι πως δεν μπορούν να φορτώσουν σε πλάτες άλλων ελλείμματα σε ΝΠΔΔ του δήμου μας που έγιναν από προηγούμενες διοικήσεις σε όσους ανέλαβαν πριν από λίγο καιρό για να σώσουν ό,τι περισώζεται και να μπουν σε μια απίστευτη ταλαιπωρία να εξηγούν πως λεφτά δεν υπάρχουν για να συνεχίσουμε να ζούμε όπως πριν! 

Ακούσαμε στο τελευταίο δημοτικό συμβούλιο από τον δήμαρχο κ. Γιώργο Χατζηδάκη πως στο δήμο μας υπάρχει ήδη ενεργειακός υπεύθυνος ο οποίος θα γίνει ο "κακός" της παρέας αφού θα κυνηγάει ανεύθυνους επί το πλείστον υπαλλήλους από το περιορίσουν την κατανάλωση στους χώρους εργασίας τους. 

Εδώ στην πόλη για όσους ξέχασαν με μπουφάν ήμασταν μέσα στις αίθουσες όταν διοικούσαν οι κομμουνιστές και είδαμε καλοριφέρ στις αίθουσες όταν επί διοικήσεως Θεόδωρου Γεωργάκη και κραταιού τότε ΠΑ.ΣΟ.Κ το χρήμα έρρεε άφθονο παρόλο που ήταν δανεικό. 

Έχουμε αφήσει 2-3 θεματάκια ασχολίαστα όπως βέβαια και δεν μπήκαμε στη διαδικασία ακόμα να σας γράψουμε τα οφέλη που είχαμε από την ολιγοήμερη διακοπή λειτουργίας αυτού εδώ του ιστολογίου κάτι που δεν εξηγείται με την κοινή λογική. 

Γιατί είναι λογικό να έχεις περισσότερους επισκέπτες όταν αναρτάς ειδήσεις και όχι όταν αυτό δεν συμβαίνει και στη δική μας περίπτωση συνέβη ακριβώς το αντίθετο! 

Ευχαριστούμε όλες και όλους που στηρίζουν αυτό το τοπικό ΜΜΕ και κυρίως όσους σε πείσμα μιας κατεστημένης ΑΝΤΙΛΗΨΗΣ στην πόλη μας αμφισβητούν "γεγονότα" και ΜΥΘΟΥΣ μιας πλειοψηφίας που χειρίζεται τα κοινά για πάνω από τέσσερις δεκαετίες. 

Και βέβαια εάν οι πολλοί θέλουν την ΔΙΑΤΗΡΗΣΗ της ΣΟΒΙΕΤΙΑΣ μας εμείς εκ των πραγμάτων είμαστε σε ένα "περιθώριο" που παλεύει για να δει την χώρα του και την πόλη του να λειτουργεί ως πραγματικό δυτικό κράτος με σεβασμό στα ιδανικά και τις ΑΞΙΕΣ ενός κόσμου ΑΝΩΤΕΡΟΥ από την ΑΠΟΛΥΤΗ ΒΑΡΒΑΡΟΤΗΤΑ της ΑΝΑΤΟΛΗΣ που κάποιοι προκρίνουν ως ενναλακτική λύση σε όσα σήμερα ζούμε. 

ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ ΧΩΡΙΣ ΟΡΙΑ  

 

Δεν υπάρχουν σχόλια: