ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ ΧΩΡΙΣ ΟΡΙΑ - ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ : Αρκετούς πατριώτες έχει αυτή η πόλη τελικά

Παρασκευή 23 Σεπτεμβρίου 2022

Αρκετούς πατριώτες έχει αυτή η πόλη τελικά

 


Σίγουρα είναι ασέβεια το να τοποθετείς γωνιά ανακύκλωσης πλησίον μνημείο πεσόντων ανεξάρτητα από το εάν συμφωνείς ή διαφωνείς με την ύπαρξη του μνημείου αυτού. 

Στην προκειμένη περίπτωση μιλάμε για την ΑΣΕΒΕΙΑ της νυν διοίκησης ( και τον βαθύ ύπνο αρκετών δημοτικών συμβούλων) που υπερψήφισαν γωνιά ανακύκλωσης κοντά στο μνημείο που όπως διαβάζουμε στην ειδική πλάκα κατασκεύασε ο δήμος Ηλιούπολης για να τιμήσει την προσφορά των Ποντίων στα ιδανικά της Ελευθερίας και του Πολιτισμού. 

Έτσι γράφει η πλάκα σε ένα μνημείο που ουδέποτε έχουμε επισκεφτεί ή τιμήσει στις ανάλογες εκδηλώσεις που γίνονται και στις οποίες ένα ετερόκλητο πλήθος τιμάει την προσφορά των Ποντίων ενώ στα 100 μέτρα πιο κάτω πάλι τα ίδια άτομα τιμούν την κομμουνίστρια Ηρώ Κωνσταντοπούλου που σίγουρα θεωρεί από εκεί που μας βλέπει το μνημείο αυτό πρόκληση για την σοσιαλιστική κοινωνία που πάλευε μέσα από την ΕΠΟΝ για να οικοδομήσει. 

Δεν μπορεί ο "πατερούλης- Στάλιν" να κυνηγούσε άδικα τους "αντιδραστικούς" Πόντιους και σίγουρα όλες και όλοι θα έπρεπε να θυμάστε τις "καταγγελίες" του στελέχους του ΚΚΕ Μ. Μαϊλη που δικαιολόγησε τα εγκλήματα των Σοβιετικών εναντίον των Ελλήνων Ποντίων επειδή συνεργάστηκαν κάποιοι με τους ΝΑΖΙ! 

Το θέμα απασχόλησε τα τοπικά ΜΜΕ υπήρξε δελτίο τύπου της δημοτικής παράταξης "Η πόλη που θέλω" του κ. Γαβριήλ Αραμπατζή και μια εξαιρετική ανάρτηση στα social media του συνδημότη μας κ. Νίκου Καραβαγγέλη που δικαίως βάλλει κατά όσων προχώρησαν σε μια τέτοια ασέβεια. 

Το ιστολόγιο των ΕΝΕΡΓΩΝ ΦΑΣΙΣΤΩΝ ή ΠΟΛΙΤΩΝ για εσάς που έτσι και αλλιώς ή με τον Στάλιν είσαστε ή με τον Χίτλερ ανέδειξε το θέμα και πρόσθεσε όσους δημοτικούς συμβούλους ΨΗΦΙΣΑΝ θετικά για να γίνει η γωνιά ανακύκλωσης χωρίς να γνωρίζουν πως υπάρχει εκεί κοντά το εν λόγω μνημείο. 

Ας γνώριζαν θα πει κάποιος και σωστά αλλά όπως τουλάχιστον εμείς έχουμε αναδείξει δέκα χρόνια τώρα οι δημοτικοί μας σύμβουλοι δεν μπαίνουν σε τέτοιες αναζητήσεις , δεν μπλέκουν σε ιδεολογικά θέματα και κυρίως τιμούν τους πάντες αρκεί να υπάρχει ένα ΜΝΗΜΕΙΟ για αυτούς! 

Και βέβαια επειδή εμάς δεν μας αρέσουν οι ΜΙΣΕΣ αλήθειες στη χώρα μας την ΙΣΤΟΡΙΑ της οποίας δεν αγνοούμε υπήρξαν και οι Πόντιοι Γιώργος Σπυρίδης, Κύρος Γραμματικόπουλος, , Κωνσταντίνος και Κυριάκος Παπαδόπουλος που και συνεργάτες των ΝΑΖΙ υπήρξαν και φυσικά ήταν και παρέμειναν έως το τέλος της ζωής τους στη λάθος πλευρά της ΙΣΤΟΡΙΑΣ. 

Κατά εμάς βέβαια γιατί για κάποιους Πόντιους ( θεωρούμε πως αποτελούν μειοψηφία στο σύνολο του Ποντιακού Ελληνισμού) όλοι οι παραπάνω τιμώνται ως ΗΡΩΕΣ με μια λογική που εμείς που απεχθανόμαστε εξίσου τον ΚΟΚΚΙΝΟ και τον ΜΑΥΡΟ φασισμό δεν θα κατανοήσουμε ΠΟΤΕ. 

Το μνημείο βέβαια είναι μνημείο και οι νεκροί πρέπει να τιμώνται αλλά όχι ΟΛΟΙ οι νεκροί και όχι βέβαια από όσους δεν δίνουν συγχωροχάρτι σε κανέναν. 

Επειδή στην εφηβεία μας είχαμε τιμήσει και εμείς πολλά τέτοια μνημεία έχουμε γνωρίσει αρκετούς Πόντιους που ενώ ομιλούν καλύτερα την ρωσική γλώσσα από την ελληνική αποζητούν να ξαναγράψουν την Ιστορία στα μέτρα τους για να χωρέσει και ο δικός τους φασισμός. 

Δεν χρειάζεται να θυμίσουμε τα θλιβερά επεισόδια στο Σύνταγμα σε εκδήλωση Ποντίων εναντίον του κ. Κουμουτσάκου και ούτε βέβαια είμαστε από αυτούς που βάζουν όλους τους Πόντιους στο ίδιο καζάνι ενώ σε κάθε περίπτωση όταν φτιάχνεις ένα μνημείο πρέπει να το τιμάς. 

Εμείς τιμάμε π.χ το μνημείο της Ηρώς Κωνσταντοπούλου με την ΑΠΟΥΣΙΑ μας πολύ καλύτερα από όσους αποζητούν να αποδοθούν ΔΟΞΕΣ και ΤΙΜΕΣ στο δοτό δήμαρχο της χούντας Κωνσταντίνο Δελλαπόρτα όπως ο κος Αραμπατζής αλλά παράλληλα τιμά και την ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΡΙΑ Ηρώ Κωνσταντοπούλου που ίσως και να χαίρεται επειδή τελικά οι ΦΑΣΙΣΤΕΣ όπως διαλαλούν οι σύντροφοί της θα πάνε στα ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ της Ιστορίας! 

Ξεχνούν βέβαια πως και οι ίδιοι είναι ΚΟΚΚΙΝΟΙ φασίστες αλλά μικρή σημασία έχει για έναν κομμουνιστή η ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ της ΑΛΗΘΕΙΑΣ και από όλο το κείμενο θα τους μείνει πως και εμείς εδώ βρήκαμε και δεν είχαμε θέμα να γράψουμε πως υπήρξαν και ΠΟΝΤΙΟΙ συνεργάτες των ΝΑΖΙ που πολέμησαν στο πλευρό τους και αναζητούσαν έναν "καθαρό" και "δίκαιο" κόσμο ή έτσι τουλάχιστον ήθελαν να πιστεύουν για να δικαιολογούν τα εγκλήματά τους. 

Έτσι για εμάς υπάρχουν καλοί και κακοί Πόντιοι όπως υπάρχουν καλοί και κακοί Έλληνες ακούγεται εμφυλιοπολεμικό θα πουν κάποιοι όμως για εμάς δεν υπήρξαμε ΠΟΤΕ όλοι και όλες στη σωστή πλευρά της Ιστορίας. 

Άλλοι πολέμησαν για να μας κάνουν ΣΟΒΙΕΤΙΑ και άλλοι για να μας δέσουν χειροπόδαρα στο άρμα της Δύσης όπως λέει και το ΚΚΕ και οι τελευταίοι επικράτησαν. 

Το θέμα για εμάς ήταν και παραμένει εάν η χώρα μας είναι καλύτερα σε αυτό το άρμα ( κάτι που εμείς πιστεύουμε ακράδαντα) ή θα έπρεπε εν όψει του νέου Ψυχρού Πολέμου να επανεξετάσουμε σε ποια πλευρά της Ιστορίας θέλουμε να σταθούμε. 

Για την πόλη μας δεν έχω καμία αμφιβολία προσωπικά πως στέκεται στη ΛΑΘΟΣ πλευρά της ΙΣΤΟΡΙΑΣ και μέσα στο χειμώνα θα αναθαρρήσουν οι δυνάμεις της αντίδρασης για τον λόγο αυτό και οι αντιδράσεις για την ΑΣΕΒΕΙΑ αυτή όπως και για πάμπολες άλλες ήταν περιορισμένες. 

Και συνέβη αυτό γιατί η συντριπτική πλειοψηφία των δημοτών μας δεν επιθυμεί τέτοια μνημεία στην πόλη δεν έχει καμία ΕΘΝΙΚΗ συνείδηση και παρακαλάει να τελειώσει ο πόλεμος στην ΟΥΚΡΑΝΙΑ για να γλιτώσει τις επιπτώσεις. 

Να τελειώσει με οιοδήποτε κόστος γιατί όλοι θέλουμε την ΕΙΡΗΝΗ αλλά εμείς εδώ όχι μια ειρήνη που θα βασίζεται στη συντριβή των Ουκρανών Εθνικιστών που σήμερα γράφουν την δική τους λαμπρή Ιστορία όπως έχουν κάνει πάμπολες φορές και στο παρελθόν αποδεικνύοντας τρομερή αντίσταση στο Σοβιετικό κράτος και επαναστατώντας πολλές φορές πριν το ΣΟΒΙΕΤΙΚΟ κατασκεύασμα του Στάλιν και των μπολσεβίκων καταρρεύσει. 

Συνοψίζουμε λέγοντας πως δεν μπορείς να "τιμάς" τους πάντες και κυρίως δεν μπορείς να παραμένεις ΑΜΕΤΟΧΟΣ ή ΟΥΔΕΤΕΡΟΣ σε έναν πόλεμο ευελπιστώντας πως θα έρθει μια ΕΙΡΗΝΗ που θα βολέψει τους πάντες! 

Χαιρόμαστε που η πόλη έχει αρκετούς πατριώτες και θα συνεχίσουμε να αφυπνίζουμε συνειδήσεις για να μην χρειαζόμαστε να βάζουμε εισαγωγικά στις λέξεις. 

Για το παρασκήνιο του μνημείου αυτού στην πόλη μας και κάποια πράγματα που μας κρατούν μακριά από εκδηλώσεις συγκεκριμένου ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ άλλη φορά άλλωστε ούτε το μνημείο θα χαθεί ούτε θα ξαναγραφεί η Ιστορία αφού για να συμβεί αυτό πρέπει να υπάρξουν νέοι νικητές σε έναν πόλεμο που ίσως έχει ήδη ξεκινήσει 

Δεν υπάρχουν σχόλια: