ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ ΧΩΡΙΣ ΟΡΙΑ - ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ : Κανένα κυκλοφοριακό πρόβλημα της πόλης μας δεν θα λύσει η Αστική Σήραγγα Ηλιούπολης μην κοροϊδεύετε τους δημότες

Τρίτη 27 Σεπτεμβρίου 2022

Κανένα κυκλοφοριακό πρόβλημα της πόλης μας δεν θα λύσει η Αστική Σήραγγα Ηλιούπολης μην κοροϊδεύετε τους δημότες


Ακόμα και εάν αύριο λειτουργούσε η Αστική Σήραγγα Ηλιούπολης η εικόνα στο κυκλοφοριακό της πόλης μας δεν θα άλλαζε δραματικά αφού η Κατεχάκη δεν πρόκειται να καταργηθεί και οι περισσότεροι θα εξακολουθούν να την χρησιμοποιούν για τις μετακινήσεις τους. 

Οι λόγοι δεν θα αναλυθούν διεξοδικά σε αυτή την ανάρτηση αλλά είναι γνωστοί σε όσους εδώ και 40 χρόνια θεωρούν πως η διχοτόμηση της πόλης από την Κατεχάκη θα τελειώσει να δημιουργεί προβλήματα ΜΟΝΟ όταν δημιουργηθεί ένας περιφερειακός δρόμος μέσα στον Υμηττό και πάνω από την πόλη μας. 

Η προηγούμενη διοίκηση επένδυσε πολύ επικοινωνιακά στην Αστική Σήραγγα Ηλιούπολης που θα γίνει ταυτόχρονα με την επένδυση στο Ελληνικό και  όσο καθυστερεί η δεύτερη ( ακόμα και το καζίνο θα λειτουργήσει στην καλύτερη των περιπτώσεων το 2026! ) τόσο η πόλη μας θα βυθίζεται περισσότερο σε μποτιλιαρίσματα που πλέον διαρκούν περισσότερες ώρες της ημέρας. 

Στον Υμηττό έως τώρα υπάρχουν γκαράζ, νεκροταφεία, αυθαίρετα σπίτια, αυθαίρετες δομές φύλαξης αδέσποτων, και φυσικά οι αυθαίρετες δημοτικές δομές παίρνουν κάθε τρεις και λίγο αναβολή μετακίνησης ενώ για όσους το ξεχνούν το ΚΥΤ Υμηττού είναι εκεί για να τροφοδοτεί με ρεύμα τον δήμο μας και άλλους όμορους δήμους. 

Μια πόλη είναι χτισμένη μέσα στον Υμηττό καθώς και ολόκληρες συνοικίες της δικής μας αλλά κάποιοι θεωρούν λογικό να αντιδρούν σε οποιαδήποτε Ανάπτυξη του προς όφελος των πολλών και θαυμάζουν εδώ και 20 χρόνια ένα φαλακρό βουνό και επικαλούνται δικαστικές αποφάσεις που δεν εφαρμόζονται επειδή στερούνται λογικής. 

Εάν έχεις σπουδάσει τόσα χρόνια και δεν αντιλαμβάνεσαι πως δεν μπορούμε να γυρίσουμε σε ενεργειακό μεσαίωνα σίγουρα είσαι οπαδός της κυβέρνησης Μητσοτάκη που ενώ κατασπαταλά το ρεύμα στις δομές του Δημοσίου και μοιράζει εκατομμύρια σε ιδιωτικές επιχειρήσεις που έτσι και αλλιώς αρκετές θα  κλείσουν αφού δεν αντέχουν τον ανταγωνισμό και φορτώνουν τα έξοδα συντήρησής τους στον κρατικό προϋπολογισμό καλεί τους πολίτες σε μείωση της οικιακής κατανάλωσης και ανέχεται αισχροκέρδεια από ιδιωτικές επιχειρήσεις που δεν εκπληρώνουν ούτε τις βασικές υποχρεώσεις τους προς τους εργαζόμενούς τους. 

Δεν γνωρίζουμε εάν εκεί στο υπουργικό συμβούλιο έχουν αντιληφθεί τον εργασιακό μεσαίωνα στον χώρο της εστίασης και του τουρισμού αλλά χιλιάδες πλέον οι ανασφάλιστοι εργαζόμενοι δεν έχουν δικαίωμα συμμετοχής στα εποχικά επιδόματα και για τον λόγο αυτό οι δείκτες ανεργίας μειώνονται την στιγμή που η εικόνα στην αγορά εργασίας έχει αλλάξει προς το χειρότερο. 

Σε μερικούς μήνες από τώρα θα κριθούν για την "αμέλειά" τους και ίσως πέσουν από τα σύννεφα όταν θα δουν στη Βουλή κόμματα χωρίς σχέδιο που ποντάρουν στην αγανάκτηση νέων ανθρώπων που αναγκάζονται να δουλεύουν και να παραμένουν φτωχοί! 

Ως τοπικό ΜΜΕ έχουμε σε όλους τους τόνους επισημάνει τα προβλήματα αυτά και με λύπη βλέπουμε πως τα ευτελή πρόστιμα που μοιράζονται σε επιχειρήσεις που συστηματικά απασχολούν ανασφάλιστους δεν πληρώνονται καν ενώ οι επιχειρήσεις παραμένουν ενεργές φεσώνοντας τον ΕΦΚΑ! 

Ας μην ελπίζουν σε αυτοδυναμία οι επιτελείς της Πειραιώς αφού ουδείς θα κρίνει με βάση τις "ατυχίες" που είχαμε στη βάρδιά μας αλλά με βάση το πορτοφόλι των πολλών που είναι περισσότερο ΑΔΕΙΟ και από την εποχή των capital controls. 

Η διαφορά των 8,5 μονάδων που δείχνουν τώρα οι δημοσκοπήσεις σε συνθήκες εκλογών θα μειωθεί σε 1-2 μονάδες και εάν ο χειμώνας είναι περισσότερο "βαρύς" από όσο προβλέπουν στην Ε.Ε οι αντιδράσεις των νέων κυρίως ανθρώπων θα είναι τέτοιες που θα διαμορφώσουν ένα διαφορετικό πολιτικό σκηνικό μετά τις κάλπες της απλής αναλογικής από αυτό που φαντάζονται. 

Οι Ιταλοί δεν ψήφισαν Μελόνι επειδή την θεωρούν ικανή να λύσει τα προβλήματά τους αλλά επειδή βαρέθηκαν να ζουν στις μικρές πόλεις τους ξεχασμένοι και να βλέπουν αυτούς που τους καλούν σε οικονομία και σφίξιμο το ζωνάρι να κατασκευάζουν υπερπολυτελείς κατοικίες αφού η κρίση ήταν για αυτούς ευκαιρία πλουτισμού μέσω της αισχροκέρδειας. 

Ας μην ανησυχούν λοιπόν τις Βρυξέλλες είναι φανερό πως οι ΗΠΑ απέκτησαν έναν ακόμα καλό σύμμαχο στην προσπάθειά τους να καταστήσουν ΣΑΦΕΣ πως η Ε.Ε πρέπει να αντιμετωπίζεται ως μια χαλαρή οικονομική ένωση αγορών και ΤΙΠΟΤΑ παραπάνω. 

Δεν θα τελειώσει ο πόλεμος στην Ουκρανία εις βάρος των θυμάτων για να έχουμε εδώ μια καλύτερη ζωή και η ΕΙΡΗΝΗ δεν μπορεί να επιβληθεί από όσους για χρόνια ανέχονταν την ρωσική επιθετικότητα και είχαν την Ευρώπη ενεργειακό όμηρο της Ρωσίας. 

Μπορεί να συνέφερε τους Γερμανούς το φθηνό φυσικό αέριο και τα άλλα κράτη της Ευρώπης όμως πάντα πρέπει να έχεις στο πίσω μέρος του μυαλού σου ενναλακτική ιδίως όταν το κράτος που συνεργάζεσαι είναι στόχος της μοναδικής υπερδύναμης του πλανήτη. 

Οι Ρώσοι χάνουν εδάφη που είχαν καταλάβει και αυτό θα συνεχιστεί αφού καμία βοήθεια δεν έχουν από ισχυρά στρατιωτικά κράτη ενώ δισ δολάρια έχουν έρθει ως βοήθεια στους Ουκρανούς που και να ήθελαν να σταματήσουν αυτό τον πόλεμο δεν θα το έπρατταν τώρα που απέδειξαν σε εχθρούς και φίλους πόσο αξιόμαχο στρατό διέθεταν χωρίς καν οι ίδιοι να το γνωρίζουν! 

Η Ε.Ε βουλιάζει την στιγμή που οι ΗΠΑ επιβεβαιώνουν την κυριαρχία τους στη γηραιά ήπειρο και οι λαοί της αντί να προβληματίζονται αναζητούν "Κασιδιάρηδες" για να τους σώσουν! 

Επικίνδυνη κλιμάκωση και στα ελληνοτουρκικά αφού η οικονομική αστάθεια στην γειτονική μας Τουρκία οδηγεί τον δικτάτορα Ερντογάν σε ακραίες λύσεις για θέματα που έχουν εδώ και πολλά χρόνια καθοριστεί μέσα από διεθνείς συνθήκες. 

Ο αναθεωρητισμός του Πούτιν άνοιξε την όρεξη και στον Τούρκο δικτάτορα και δεν πρέπει να εφησυχάζουμε αφού κάποιο θερμό επεισόδιο θα δημιουργήσουν οι στρατοκράτες της Άγκυρας αφού λύσεις στα οικονομικά προβλήματα του λαού τους δεν έχουν. 

ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ ΧΩΡΙΣ ΟΡΙΑ 

Δεν υπάρχουν σχόλια: