ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ ΧΩΡΙΣ ΟΡΙΑ - ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ : Η δημοτική παράταξη "Πρώτα η Ηλιούπολη" μαζεύει σχολικά είδη για να τα δώσει στην Ένωση Συλλόγων Γονέων & Κηδεμόνων του κ. Τασούλα!

Παρασκευή 9 Σεπτεμβρίου 2022

Η δημοτική παράταξη "Πρώτα η Ηλιούπολη" μαζεύει σχολικά είδη για να τα δώσει στην Ένωση Συλλόγων Γονέων & Κηδεμόνων του κ. Τασούλα!

 


Δεν υπάρχει ΣΩΤΗΡΙΑ σε έναν δήμο όπου υποψήφιος δήμαρχος θεωρεί πως η Ένωση Συλλόγου Γονέων & Κηδεμόνων Ηλιούπολης γνωρίζει τις ανάγκες των μαθητών μας καλύτερα από όσους ασχολούνται με τα κοινά. 

Η πρωτοβουλία φυσικά και δεν μας ξαφνιάζει αφού και στο χθεσινό δημοτικό συμβούλιο ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης πιάστηκε πολλές φορές αδιάβαστος ή μάλλον προσπάθησε να δικαιολογήσει το γεγονός πως εννιά χρόνια με δήμαρχο τον Βασίλη Βαλασόπουλο οι Σχολικές Επιτροπές του δήμου μας δημιουργούσαν ελλείμματα και δεν είχαν καμία επιτυχία στα οικονομικά παρόλο που παρουσιάστηκαν και παρουσιάζονται ( και από εμάς ) ως  μια συνετή στη διαχείριση διοίκηση που άφησε πλεονάσματα στα ταμεία του δήμου μας. 

Τα 300.000 ευρώ άνοιγμα στις δύο Σχολικές Επιτροπές που κατήγγειλε χθες στο δημοτικό συμβούλιο ο νυν δήμαρχος κος Γιώργος Χατζηδάκης προφανέστατα και δεν μας ξάφνιασαν. Αστείο ποσό εάν αναρωτηθεί κανείς πως δομές που δεν προσφέρουν ΤΙΠΟΤΑ στην πόλη όπως το Μουσείο Εθνικής Αντίστασης ή Εθνικού Διχασμού όπως μας αρέσει να το λέμε μας στοίχισε και μας στοιχίζει πολύ περισσότερα ακόμα και σήμερα που οι δαπάνες για αυτό είναι πετσοκομμένες. 

Θα λέγαμε μπράβο στη δημοτική παράταξη για την πρωτοβουλία της εάν ήξερε αυτά που συγκέντρωνε και που θα τα δώσει αλλά εδώ έχουμε να κάνουμε με "μαθητευόμενους μάγους" που θεωρούν πως εάν τα έχουν καλά με συλλόγους, συλλογικότητες και όλα αυτά τα εύηχα που εξυπηρετούν ιδιοτελείς σκοπούς θα πείσουν τους δημότες μας να τους ψηφίσουν και πάλι στις κάλπες του 2023. 

Οι δημότες μας όμως πλέον εξαιτίας της δικής μας παρουσίας γνωρίζουν πολύ καλά πως η "αλληλεγγύη" και ο "εθελοντισμός" όπως και οι μεγάλοι "αγώνες" σε αυτή την πόλη είχαν να κάνουν πρωτίστως με τις προσωπικές φιλοδοξίες ατόμων που κράτησαν την πόλη μας πίσω σε ένα σωρό βασικά θέματα και που ακόμα και σήμερα που οι εποχές άλλαξαν παλεύουν να διατηρήσουν την ΣΟΒΙΕΤΙΑ μας. 

Στις κάλπες του 2023 θα παλέψουν ΔΥΟ κόσμοι. Αυτοί που τους αρέσουν οι αλλαγές και οι μεταρρυθμίσεις και όσοι θέλουν να συντηρήσουν ΜΥΘΟΥΣ και ΙΔΕΟΛΗΨΙΕΣ που έχουν κριθεί ήδη από την Ιστορία. 

Και δυστυχώς για την παράταξη του πρώην δημάρχου κ. Βασίλη Βαλασόπουλου ο νέος επικεφαλής της παράταξής του έχει επιλέξει να σταθεί στη λάθος πλευρά της Ιστορίας. 

Αυτής που μαζεύει σχολικά είδη για να τα παραδώσει σε μια Ένωση που δεν έδειξε καμία ευαισθησία για τον βιαστή - καθηγητή της πόλης μας που μετά από πέντε έως τώρα αιτήσεις αποφυλάκισης έχει συνειδητοποιήσει πως την χώρα δεν την κυβερνά μια κυβέρνηση που δεν έχει πυγμή αλλά αποφασισμένοι υπουργοί που ήρθαν για να τα αλλάξουν όλα. 

Και θα τα είχαν αλλάξει ήδη εάν δεν έπεφταν σε πανδημίες, πολέμους και ενεργειακές κρίσεις. 

Δεν θεωρούμε πως θα έχει καμία επιτυχία η δράση "αλληλεγγύης" της  δημοτικής παράταξης "Πρώτα η Ηλιούπολη" που έχει απωλέσει από το 2019 έως σήμερα πλήθος στελεχών ακόμα και εκλεγμένων δημοτικών συμβούλων αφού η διαδοχή στη μετά Βαλασόπουλο εποχή δεν έγινε ομαλά με αποτέλεσμα οι πρώην σύντροφοι του κ. Ψυρρόπουλου να την αμφισβητούν και να έχουν αποχωρήσει εδώ και καιρό από μια παράταξη που αντιπροσωπεύει το χθες της πόλης. 

Σε κάθε περίπτωση ο κος Ψυρρόπουλος είναι ένας εύκολος αντίπαλος για τον κ. Χατζηδάκη κάτι που αποδεικνύεται σε κάθε δημοτικό συμβούλιο που ευτυχώς για την παράταξη "Πρώτα η Ηλιούπολη" τα παρακολουθούν λίγοι συνδημότες μας. 

Θα είναι τρομερή αποτυχία να μην καταφέρει ο κος Ψυρρόπουλος να μην περάσει στο δεύτερο γύρο των δημοτικών εκλογών του 2023 αφού έχει να διαχειριστεί ένα 32% που "κληρονόμησε" από τον κ. Βαλασόπουλο αλλά η διάσπαση της παράταξης είναι τέτοια που σε περίπτωση που τελικά το ΠΑ.ΣΟ.Κ - ΚΙΝ.ΑΛ κατεβάσει άλλο υποψήφιο στην πόλη ,  οι πολλοί ( αυτοί δηλαδή του 10%-15% όπως λένε οι δημοσκοπήσεις που θα ψηφίσουν και πάλι ΠΑ.ΣΟ.Κ) θα τον ακολουθήσουν. 

Τώρα εάν αυτός είναι ο κος Ευαγγέλου ΄( ακούγεται έντονα το όνομα του για υποψήφιος δήμαρχος το τελευταίο διάστημα) ή κάποιος άλλος θα σας γελάσουμε. Το σίγουρο είναι πως για εμάς η μόνη σίγουρη επιλογή δεύτερου γύρου για την παράταξη "Πρώτα η Ηλιούπολη" θα ήταν η επιστροφή του πρώην δημάρχου. Οι τοποθετήσεις του σε δημοτικό συμβούλιο που είχε παραβρεθεί μας λένε πως δεν το σκέφτεται και έτσι ο κος Ψυρρόπουλος θα συνεχίσει τον συγχρωτισμό με αναξιόπιστες συλλογικότητες και συλλόγους που τον αδειάζουν ακολουθώντας στο τέλος τον νυν δήμαρχο! 

Εάν θεωρεί ο κος Ψυρρόπουλος πως η Ένωση Συλλόγων Γονέων & Κηδεμόνων Ηλιούπολης γνωρίζει καλύτερα τα προβλήματα στο χώρο των σχολείων ας ανατρέξει στα κατά καιρούς δελτία τύπου που έχουν εκδώσει ή ας θυμηθεί τις χθεσινές τοποθετήσεις του κ. Τασούλα στο δημοτικό συμβούλιο που θεώρησε υπερβολικά τα τιμήματα των κυλικείων στα σχολεία μας ενώ στην πραγματικότητα είναι ΤΖΑΜΠΑ εάν αυτά λειτουργούν κανονικά και όχι με τηλεκπαίδευση. 

Απέφυγε συνειδητά να αναφέρει τα ετήσια τιμήματα για τα κυλικεία των σχολείων γιατί οι πολλοί θα καταλάβαιναν πως όπως και όλες οι δημοτικές δομές ΔΙΝΟΝΤΑΙ έναντι ενός πινακίου φακής για εκμετάλλευση σε ΙΔΙΩΤΕΣ. 

Εμείς προφανέστατα και είμαστε ΥΠΕΡ της ιδιωτικής πρωτοβουλίας αλλά όχι να τους πληρώνουμε και από πάνω γιατί το πράγμα εκεί έχει καταλήξει με κρατικοδίαιτους επιχειρηματίες που εάν δεν υπήρχε το ΔΗΜΟΣΙΟ δεν θα είχαν επιχειρήσει ΠΟΤΕ στην ελεύθερη αγορά. 

Αυτά και καλή σχολική χρονιά με τα ίδια χρόνια προβλήματα που δεν θα λυθούν με συνταγές κρατισμού αλλά θα χειροτερεύουν χρόνο με τον χρόνο απαξιώνοντας και άλλο μια ΔΗΜΟΣΙΑ ΠΑΙΔΕΙΑ που θεωρεί πως σημασία έχει η ποσότητα και όχι η ποιότητα. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: