ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ ΧΩΡΙΣ ΟΡΙΑ - ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ : Συνεχίζουν να προκαλούν οι ΟΤΑ με την ΑΝΕΥΘΥΝΟΤΗΤΑ τους και βαριούνται να μπουν σε πρόγραμμα ενεργειακής εξοικονόμησης

Τετάρτη 7 Σεπτεμβρίου 2022

Συνεχίζουν να προκαλούν οι ΟΤΑ με την ΑΝΕΥΘΥΝΟΤΗΤΑ τους και βαριούνται να μπουν σε πρόγραμμα ενεργειακής εξοικονόμησης

 

Δεν θα ενταχθούν στο πρόγραμμα προσλήψεων του Σεπτεμβρίου οι δήμοι και τα ΝΠΔΔ τους που αρνούνται να μπουν στο ειδικό πρόγραμμα εξοικονόμησης ενέργειας που έχει ήδη εξαγγείλει και θα εφαρμόσει η κυβέρνηση. 

Σήμερα μιλώντας ο αρμόδιος υπουργός Εσωτερικών κος Μάκης Βορίδης επεσήμανε: 

«εκδώσαμε εγκύκλιο στις 31 Αυγούστου η οποία αναφέρει ότι σε περίπτωση μη συμμόρφωσης των φορέων με όσα προβλέπονται από τη σχετική ΚΥΑ θα υπάρξουν κυρώσεις που μεταξύ άλλων περιλαμβάνουν τη μη ένταξή τους στον προγραμματισμό προσλήψεων του Σεπτεμβρίου ή τη μη ένταξή τους στον δεύτερο κύκλο κινητικότητας».

«Θα είμαστε αρκετά αυστηροί σε αυτό γιατί μιλάμε για κάτι απλό» διεμήνυσε ο Μάκης Βορίδης εξηγώντας ότι από τους 2.495 οι 1.800 είναι είτε ΟΤΑ είτε εταιρείες που σχετίζονται με αυτούς. «Είναι σημαντικό για ηθικούς και οικονομικούς λόγους. Δεν ζητάμε κάτι υπερβολικό, ζητάμε έναν ορισμό ενός ενεργειακού υπεύθυνου για τη ρύθμιση των κλιματιστικών, των θερμαντικών, να σβήνουν τα φώτα όταν δεν υπάρχουν εργαζόμενοι» πρόσθεσε ο υπουργός Εσωτερικών.

Και βέβαια στο δήμο που ουδείς αναλαμβάνει την ευθύνη για τις εργασίες που έχει επιφορτιστεί, και που παιδευόμαστε εδώ και μια δεκαετία για να αλλάξουμε έναν οδοφωτισμό με led για να εξοικονομήσουμε και ενέργεια και να έχει λιγότερα έξοδα ο δήμος ,  θα ήταν "παράλογο" να μας ενδιαφέρει η μείωση της κατανάλωσης την στιγμή που ο πλανήτης είναι σε ενεργειακή κρίση. 

Όπως καταλάβατε ο δήμος μας είναι ανάμεσα σε αυτούς που αδιαφόρησαν πλήρως,  και που βέβαια όσο και εάν τρέξει δεν θα προλάβει να αντικαταστήσει έναν οδοφωτισμό που χαλάει περισσότερη ενέργεια από ό,τι ο νέος οδοφωτισμός όμορων δήμων μας ενώ η εικόνα δεν είναι καλύτερη και στον εξοπλισμό παλαιάς τεχνολογίας οχημάτων που χρησιμοποιεί ο δήμος μας σε διάφορες υπηρεσίες του. 

Σε κάθε περίπτωση και επειδή η αντιπολίτευση θα εκμεταλλευθεί την δύσκολη κατάσταση πουλώντας ως συνήθως  στους εργαζόμενους φύκια για μεταξωτές κορδέλες αφήνοντας να εννοηθεί πως αυτοί θα τα είχαν κάνει τέλεια ή ρίχνοντας τις ευθύνες στον "κακό" υπουργό να τονίσουμε πως όσοι από αυτούς έχουν βρεθεί σε θέσεις ευθύνης στο παρελθόν ΕΜΑΣ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ δεν μας ΠΕΙΘΟΥΝ πως διαχειρίστηκαν με διαφορετικό τρόπο την ΣΟΒΙΕΤΙΑ. 

Το θετικό που θα βγει από αυτή την κατάσταση είναι πως έστω από σπόντα πως η ΣΟΒΙΕΤΙΑ μας δεν θα φορτωθεί με άλλους ΜΟΝΙΜΟΥΣ εργαζόμενους με αποτέλεσμα όταν έρθει η ώρα των ιδιωτικοποιήσεων δημοτικών δομών οι στεναχώριες να είναι λιγότερες σε όσους έχουν ίση ή και μεγαλύτερη ΕΥΘΥΝΗ για την κατάντια ενός δήμου που παλεύει δέκα χρόνια τώρα ανεπιτυχώς να αλλάξει τον οδοφωτισμό  και  τον φωτισμό δομών του ,που ήταν ενεργειακά ασύμφορος και πριν την ενεργειακή κρίση! 

Και για να μην έχουν ΑΥΤΑΠΑΤΕΣ κάποιοι μέσα στους δήμους που αδιαφόρησαν σκόπιμα για τις εξαγγελίες της κυβέρνησης αναφορικά με την εξοικονόμηση ενέργειας σε δημόσια κτίρια θα υποστούν σύντομα και άλλες κυρώσεις μήπως και καταλάβουν πως οι ΕΠΟΧΕΣ της ΜΟΝΙΜΟΤΗΤΑΣ και το ΑΠΟΛΥΤΟ ΡΑΧΑΤΙ των δημοσίων υπαλλήλων έχουν περάσει!

ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ ΧΩΡΙΣ ΟΡΙΑ 

Δεν υπάρχουν σχόλια: