ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ ΧΩΡΙΣ ΟΡΙΑ - ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ : Βεβηλώνουν το μνημείο για τη Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου στο δήμο Ηλιούπολης – Τοποθέτησαν υπόγειο κάδο απορριμμάτων σε απόσταση αναπνοής

Σάββατο 24 Σεπτεμβρίου 2022

Βεβηλώνουν το μνημείο για τη Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου στο δήμο Ηλιούπολης – Τοποθέτησαν υπόγειο κάδο απορριμμάτων σε απόσταση αναπνοής


(Φωτ.: facebook.com/gabriel.arampatzis)


Βεβηλώνουν το μνημείο για τη Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου στο δήμο Ηλιούπολης – Τοποθέτησαν υπόγειο κάδο απορριμμάτων σε απόσταση αναπνοής
Τι καταγγέλλει ο πρόεδρος της Παμποντιακής Ομοσπονδίας Ελλάδος Γιώργος Βαρυθυμιάδης, στο pontosnews.gr. Ρεπορτάζ: Ρωμανός Κοντογιαννίδης

Για βεβήλωση, με ευθύνη της τοπικής αυτοδιοίκησης, του μνημείου του ποντιακού ελληνισμού και των θυμάτων της Γενοκτονίας, στο δήμο Ηλιούπολης, στη συμβολή των οδών Τζουμαγιάς και Μαρίνου Αντύπα, κάνει λόγο στο pontosnews.gr ο πρόεδρος της Παμποντιακής Ομοσπονδίας Ελλάδος (ΠΟΕ) Γιώργος Βαρυθυμιάδης.
Όπως καταγγέλλει στο pontosnews.gr, σε απόσταση λίγων μέτρων από το μνημείο ο δήμος προχώρησε σε μία τσιμεντένια κατασκευή, στην οποία τοποθέτησε υπόγειο κάδο απορριμμάτων.

«Τα μνημεία πρέπει να έχουν περιβάλλοντα χώρο. Αν δεν τον έχουν, δεν υπάρχει κανένας λόγος να τοποθετηθεί ένα μνημείο, διότι αποτελεί προσβολή γι’ αυτό. Δεν πρόκειται για έναν κάδο απορριμμάτων με ροδάκια που μπορεί να μετακινηθεί εύκολα.

(Φωτ.: facebook.com/gabriel.arampatzis)



Πρόκειται για μία τσιμεντένια κατασκευή για τα σκουπίδια, πολύ κοντά στο μνημείο», τονίζει ο Γιώργος Βαρυθυμιάδης, προσθέτοντας πως ίδια θα ήταν η αντίδρασή του, ακόμα κι αν δεν επρόκειτο για μνημείο του ποντιακού ελληνισμού, αλλά για οποιοδήποτε μνημείο.

Ο Γιώργος Βαρυθυμιάδης στην εκδήλωση της ΠΟΕ τη 19η Μαΐου 2022, στο Σύνταγμα (φωτ.: Κώστας Κατσίγιαννης)



«Προσωπικά, δε διαχωρίζω τα μνημεία και θα αντιδρούσα σε κάθε περίπτωση. Πόσο μάλλον τώρα που πρόκειται για δικό μας μνημείο και μάλιστα για τα θύματα της Γενοκτονίας που υπέστησαν οι πρόγονοί μας από τους Τούρκους. Δεν είχαν κανένα λόγο να τοποθετήσουν κάδο απορριμμάτων δίπλα σε ένα μνημείο και ιδίως μία τσιμεντένια κατασκευή. Δεν έχει καμία σημασία το ότι η συγκεκριμένη κατασκευή δεν μπορεί να απομακρυνθεί εύκολα. Είναι πρόβλημά τους να την απομακρύνουν. Όπως εύκολα μπήκε, έτσι εύκολα θα φύγει», υπογραμμίζει ο πρόεδρος της ΠΟΕ.
«Εάν δεν βρεθεί λύση θα πάμε στο υπουργείο Εσωτερικών»

Ο Γιώργος Βαρυθυμιάδης σημειώνει ακόμα στο pontosnews.gr ότι ήδη έχει κινήσει τη διαδικασία, προκειμένου να συναντηθεί ή έστω να επικοινωνήσει με τον δήμαρχο Ηλιούπολης, ώστε να απομακρυνθεί από το μνημείο ο τσιμεντένιος κάδος απορριμμάτων.

(Φωτ.: ΠΟΕ)

Αναφέρει, παράλληλα, ότι ήδη ενημερώνει βουλευτές για το ζήτημα, ενώ θα απευθυνθεί και στο υπουργείο Εσωτερικών, προκειμένου να παρέμβει η ηγεσία του, αν δε βρεθεί λύση με τον δήμαρχο, για να απομακρυνθεί η τσιμεντένια κατασκευή.

«Πρώτα θα επιδιώξουμε διάλογο με τον δήμαρχο, με στόχο να πρυτανεύσει η λογική και μετά θα γίνει το οποιοδήποτε επόμενο βήμα, ώστε να αποδοθούν ευθύνες σε όλους όσοι συμμετείχαν σε αυτήν την ενέργεια. Η περιοχή έχει πάρα πολλούς Πόντιους. Ηλιούπολη, Αργυρούπολη, Σούρμενα, όλες αυτές οι περιοχές είναι ενωμένες και ζουν σε αυτές πάρα πολλές οικογένειες ποντιακής καταγωγής», τονίζει ο πρόεδρος της ΠΟΕ.

Ρωμανός Κοντογιαννίδης

⇒Σημ.: Την είδηση για την κατασκευή της τσιμεντένιας γωνίας ανακύκλωσης έδωσε, αρχικά, στη δημοσιότητα η δημοτική παράταξη «Η Πόλη που Θέλω» του Θρακιώτη και Πόντιου, κατά το ήμισυ, εκ Κομοτηνής Γαβριήλ Αραμπατζή. Μάλιστα στο προφίλ του στο Facebook αναρτήθηκαν και οι φωτογραφίες που φιλοξενούμε στο άρθρο. Παράλληλα χρήστες του pontosnews.gr εξέφρασαν με μηνύματα τη δυσαρέσκειά τους και ζήτησαν τη βοήθεια των Ποντίων απ’ όλη τη χώρα προκειμένου να ξηλωθεί η κατασκευή από το σημείο όπου βρίσκεται το μνημείο.


ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ ΧΩΡΙΣ ΟΡΙΑ: Η ανάρτηση είναι από το αγαπημένο μας pontosnews.gr και οι αναφορές τους στον κ. Γαβριήλ Αραμπατζή πολύ τιμητικές για ένα θέμα που προέκυψε από την αστοχία και την ελαφρότητα με την οποία χειρίζονται οι υπάλληλοι της τεχνικής υπηρεσίας του δήμου μας ένα σωρό θέματα. Το "μάρμαρο" θα το πληρώσει η νυν διοίκηση κυρίως από ψηφοφόρους που έχουν ανεπτυγμένα εθνικά αισθήματα ενίοτε και σε βαθμό που τους οδηγεί σε λάθος δρόμους. Το συγκεκριμένο site έχει αναγνώστες που κινούνται στην συντριπτική τους πλειοψηφία στη ΣΩΣΤΗ πλευρά της ΙΣΤΟΡΙΑΣ και ο πρόεδρος της Παμποντιακής Ομοσπονδίας Ελλάδος κος Γιώργος Βαρυθυμιάδης έχει ιδιαίτερες σχέσεις με πολλούς που θεωρούμε και είναι φίλοι μας. Έτσι με τον εύκολο ή τον δύσκολο τρόπο η γωνιά ανακύκλωσης θα μεταφερθεί αφού ο Πόντιος Βαρυθυμιάδης είναι από τους ανθρώπους που το παλεύουν κυρίως σε μια καραμπινάτη περίπτωση ασέβειας προς ένα μνημείο. Το εάν θα έπρεπε να υπάρχει ή όχι και σε ποιους οφείλουμε μνημεία και τιμές στην επόμενη ανάρτησή μας όπου η παρούσα διοίκηση επέτρεψε στο να στηθεί μνημείο σε έναν "υπουργό της κυβέρνησης του Βουνού" που πολέμησε για να κάνει την χώρα μας ΣΟΒΙΕΤΙΑ! 

Δεν υπάρχουν σχόλια: