ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ ΧΩΡΙΣ ΟΡΙΑ - ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ : Ειδήσεις σε ένα λεπτό....

Δευτέρα 26 Σεπτεμβρίου 2022

Ειδήσεις σε ένα λεπτό....

 



  • Λύση στα προβλήματα των Ιταλών δεν θα φέρει προφανέστατα η πρώην νοσταλγός του φασίστα Μουσολίνι  και νυν Νατοϊκή κα Μελόνι. Σε κάθε περίπτωση μια κυβέρνηση όπου θα συμπεριλάβει ως υπουργό της τον πολιτικό κλόουν Σαλβίνι , δεν θα έχει μακροημέρευση και θα βάλει σε περιπέτειες όσους ποντάροντας στο λαϊκισμό σε λίγο που θα αναλάβουν θέσεις ευθύνης θα κάνουν την μία πολιτική κωλοτούμπα μετά την άλλη , γιατί η οικονομική κατάσταση της γειτονικής μας χώρας είναι σε κακά χάλια/


  • Και μιλάμε για την τρίτη μεγαλύτερη οικονομία της Ευρωζώνης και όχι για την Ελλάδα που ακόμα και εάν χρεωκοπούσε άτακτα η ευρωζώνη θα επιβίωνε. Ελπίζουμε η κα Μελόνι να έχει αντιληφθεί πως οι εποχές έχουν αλλάξει και ο Μουσολίνι που κατέστρεψε την χώρα του είναι παράδειγμα προς αποφυγήν και όχι προς μίμηση. 


  • Όσοι ποντάρουν στην διάσπαση της κεντροδεξιάς στην Ηλιούπολη και στις πολλές υποψηφιότητες δημάρχων στις δημοτικές εκλογές που έρχονται ας το ΞΑΝΑΣΚΕΦΤΟΥΝ. Η συντριπτική πλειοψηφία των Νεοδημοκρατών της πόλης επιθυμεί διακαώς δεύτερο γύρο και αυτό δεν μπορεί να συμβεί όσο κάθε τρεις και λίγο πετάγεται και ένας καινούργιος υποψήφιος κεντροδεξιός δήμαρχος. Το 2010 είχαμε την κα Πίκουλα, το 2014 είχαμε τον κ. Ευσταθίου ( με την διαφορά πως αυτός είχε το χρίσμα της ΝΔ άρα είχε κάποια νομιμοποίηση στο να βγει μπροστά) και το 2019 είχαμε τον κ. Αραμπατζή που στηρίξαμε κυρίως για συγκεκριμένα πρόσωπα που ακόμα ευελπιστούμε πως θα κατανοήσουν την κρισιμότητα των εκλογών του 2023 και θα πιέσουν τον επικεφαλής του στην μικρή παραχώρηση να κάτσει πίσω ως απλός στρατιώτης εάν θέλει βέβαια να έχει βάσιμες πιθανότητες να είναι ένας Αντιδήμαρχος μετά τις κάλπες. Εάν κάποιοι τον παρασύρουν στο να μην κάνει κάτι ελάχιστο για να καταφέρει κάτι μεγάλο απλώς δεν θέλουν το καλό του , αφού το καλό της κεντροδεξιάς δεν το θέλουν αποδεδειγμένα διαφημίζοντας κάθε ανυπόληπτο ΥΒΡΙΣΤΗ της κυβέρνησης της ΝΔ και μη υιοθετώντας στα κείμενα των αναρτήσεών τους τις βασικές αρχές του κόμματος. Με τις αναρτήσεις τους συμβάλλουν ΑΡΝΗΤΙΚΑ ενώ είναι άξιοι "τρέχουν" και καταγράφουν τα προβλήματα της πόλης μας και αναδεικνύουν τα κακώς κείμενα που δεν θα λυθούν φυσικά με την αποτυχημένη συνταγή κρατισμού που υιοθετούν όλες οι παρατάξεις της πόλης. Την στιγμή που όμοροι δήμοι συνεργούν με ιδιώτες και βλέπουν μια καλύτερη εικόνα εμείς φοβόμαστε μην ιδιωτικοποιηθεί η δομή της καθαριότητας επειδή η νυν διοίκηση έκανε σύμβαση με ιδιώτη για ογκώδη που έτσι και αλλιώς ούτε η Περιφέρεια έχει ειδικό φορέα να τα εναποθέσει. Δεν υπάρχει καλύτερο μέλλον για την πόλη όταν το μόνο που κάνουμε είναι να πληρώνουμε ως δήμος όσα ένας επαγγελματίας ιδιώτης θα έπρεπε να πληρώσει αφού θέλει να ασχολείται με δομές που αποφέρουν κέρδη εάν ακολουθήσεις τους νόμους της ελεύθερης αγοράς. Μη καταντήσουν σαν και εμάς που κάνουμε δυστυχώς το χόμπι μας,  γιατί επιχειρήσεις ή σωματεία που δρουν με τέτοιο ερασιτεχνικό τρόπο , στο τέλος βάζουν λουκέτο. Εμείς θα είχαμε ήδη κλείσει εάν δεν υπήρχαν 4-5 συνδημότες μας που έχουν βάλει βαθιά το χέρι στην τσέπη τα 10 χρόνια διαδικτυακής παρουσίας μας στην πόλη. Εμείς τους έχουμε πει δεκάδες φορές πως δεν πρέπει να μένει στην ΑΦΑΝΕΙΑ η προσφορά τους αυτή , αλλά για τους δικούς τους λόγους (που δεν κατανοούμε) στηρίζουν μένοντας αφανείς κάτι που δεν μας είναι ευχάριστο γιατί δεν είναι και τίποτα το σπουδαίο να είχαμε ακόμα και στην πρώτη σελίδα του ιστολογίου μας τους 4-5 χορηγούς της προσπάθειάς μας,  που ξεκίνησε πριν 10 ολόκληρα χρόνια με δική τους παρότρυνση. 


  • Οι "μεταγραφές" του κ.  Στάθη Ψυρρόπουλου για τις δημοτικές εκλογές του 2023 που θα ανακοινωθούν , μας αρέσουν και εάν είναι ακριβείς οι πληροφορίες μας,  θα μας φέρουν σε δύσκολη θέση αφού εμείς προβάλλουμε ΠΑΝΤΑ τους φίλους μας,  ακόμα και εάν διαφωνούμε ΔΗΜΟΣΙΑ μαζί τους. Μιλάμε για υποψήφιους δημοτικούς συμβούλους που δεν έχουν κατέβει ξανά σε δημοτικές εκλογές , και προέρχονται από διάφορους πολιτικούς χώρους. Κινήσεις ανάλογες γίνονται και στις κεντροδεξιές παρατάξεις με επιλογές που όταν ανακοινωθούν θα κάνουν αίσθηση αφού ουδείς θα περίμενε πως θα μπουν στη βάσανο να κυνηγάνε την ψήφο μας ,  κάποιοι επιτυχημένοι στους τομείς τους συνδημότες μας. 

  • Δεν είναι σωστό να δημιουργούμε υπέρμετρες φιλοδοξίες στους οπαδούς ποδοσφαιρικών συλλόγων,  και φυσικά δεν πρέπει να ξεχνάμε ποτέ τις γκάφες και τα λάθη του παρελθόντος που ακολουθούν ως Ιστορία τα αθλητικά σωματεία. Αυτά.... και βλέπουμε στην πορεία εάν θα στεναχωρήσουμε κάποιους,  αφού όλα γύρω αλλάζουνε και όλα ίδια μένουν! 


  • Η διοίκηση τρέχει για να προλάβει τις ανακατασκευές στο γήπεδο της πόλης έτσι ώστε να είναι έτοιμο για την έναρξη της Super League 2 ( Β΄ Εθνική) όπου θα συμμετάσχει το ποδοσφαιρικό τμήμα του ΓΣΗ. Επαγγελματική κατηγορία , αυξημένες υποχρεώσεις και δεν βλέπουμε εκτός από τους ίδιους και τους ίδιους να υπάρχει διάθεση για να βάλει κάποιος βαθιά το χέρι στην τσέπη. Στόχος πρέπει να είναι η παραμονή στην επαγγελματική κατηγορία , όλα τα άλλα θα έρθουν με τον χρόνο και με εκατομμύρια ευρώ που θα δαπανηθούν , αφού φυσικά και η Super League είναι όχι μόνο για γερά πορτοφόλια αλλά και για όσους έχουν διάθεση να χάσουν χρήματα για την "αρρώστια" τους! 

  • Πηγαίνοντας σήμερα στο μνημείο Ποντίων της πόλης μας διαπιστώσαμε πως δύσκολα θα μετακινηθεί η γωνιά Ανακύκλωσης από εκεί αφού έχουν κάνει έργα ημερών που ουδείς πήρε χαμπάρι , μπας και σταματούσε το έργο και δεν χρεωνόμασταν νέα έξοδα για την μετακίνηση. Πολλοί θα το είδαν , αλλά δεν θα κατάλαβαν πως θα τοποθετηθούν κάδοι ανακύκλωσης και βέβαια εάν κάποιοι ευελπιστούν πως δεν θα χρειαστούν κινητοποιήσεις για να φύγουν οι κάδοι απλώς έχουν αυταπάτες. Το έργο είναι μικρό  και εάν οι περισσότεροι  δημότες  είχαν ενοχληθεί  πραγματικά και ΑΝΤΙΔΡΟΥΣΑΝ , οι κάδοι θα είχαν μεταφερθεί ήδη. Επειδή γνωρίζουμε την "τρέλα" του προέδρου της Παμποντιακής Ομοσπονδίας Ελλάδος κ. Γιώργου Βαρυθυμιάδη,  και τις άριστες σχέσεις που διατηρεί με στελέχη της παρούσας κυβέρνησης θεωρούμε πως θα πιέσει αρκετά για να μετακινηθεί  αυτή η γωνιά ανακύκλωσης. Γιατί εάν περιμένει από τον πατριωτισμό και την αγωνιστικότητα των Ηλιουπολιτών μάλλον η ΑΣΕΒΕΙΑ αυτή θα μείνει για πάντα!

  • Εντάξει και εάν "εξαφανιστούμε" για κάνα δεκαήμερο πάλι δεν θα ανησυχήσουν και πολλοί. Εμείς καθόλου αφού ατυχώς για εμάς είχαμε ακόμα και περισσότερες επισκέψεις από όταν αναρτούμε κανονικά! Τώρα πως συνέβη αυτό δεν έχουμε ερμηνεία και μιλάμε για στοιχεία από τα google analytics για να μην βγουν και πάλι οι "Μεσσίες" να αμφισβητήσουν τα λεγόμενά μας. Περιμένουμε δύο χρόνια τώρα τους τίτλους σπουδών του κατά φαντασίαν υποψηφίου δημάρχου της πόλης μας κ. Μωραίτη,  καθώς και τα ονόματα των ανύπαρκτων επιχειρήσεών του στο εξωτερικό. Και φυσικά άδικα περιμένουμε απαντήσεις από όσους κατά καιρούς έχουν μπει στο "στόχαστρο" αυτού εδώ του ιστολογίου για πάρα πολύ συγκεκριμένους λόγους που έχουν να κάνουν πως εμείς ΕΔΩ δεν αντέχουμε την ΥΠΟΚΡΙΣΙΑ και λέμε τα πράγματα με το όνομά τους ανεξαρτήτως κόστους. Φίλοι μας είναι ΜΟΝΟ όσοι δεν τρομάζουν από την ΑΛΗΘΕΙΑ και εχθροί μας όσοι βολεύονται αφήνοντας σκιές που "ναρκοθετούν" το μέλλον της πόλης μας. Ελπίζω την επόμενη εβδομάδα εάν οι πληροφορίες μας είναι ακριβείς (στο χρόνο εννοούμε όχι στην ουσία) να μην πέσετε και πάλι από τα σύννεφα και να λέτε μας πως δεν το είχαμε καταλάβει! 

Δεν υπάρχουν σχόλια: