ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ ΧΩΡΙΣ ΟΡΙΑ για να μαθαίνετε όσα όλοι οι άλλοι σας κρύβουν....: Κατεχάκη-Ελληνικό σε δέκα λεπτά μέσω νέας σήραγγας – Ελεύθερη Λεωφόρος γίνεται η Βουλιαγμένης

Δευτέρα 14 Σεπτεμβρίου 2020

Κατεχάκη-Ελληνικό σε δέκα λεπτά μέσω νέας σήραγγας – Ελεύθερη Λεωφόρος γίνεται η Βουλιαγμένης



Νίκος Καραγιάννης 

Με ένα φιλόδοξο πλάνο σκοπεύει το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών να φτάσει η Αττική Οδό μέχρι την Λεωφόρο Βουλιαγμένης και από εκεί μέχρι το Ελληνικό μειώνοντας τον απαιτούμενο χρόνο οδήγησης σε μόλις 10 λεπτά. Πριν από λίγες ημέρες έγινε γνωστό από τον υπουργό Υποδομών και Μεταφορών, Κώστα Καραμανλή, ότι οι τρεις επεκτάσεις της Αττικής Οδού προχωρούν ως δημόσια έργα.

Η πρώτη αφορά στην επέκταση της Λεωφόρου Κύμης μέχρι την Εθνική Οδό, η δεύτερη την επέκταση μέχρι το λιμάνι της Ραφήνας και η τρίτη την επέκταση της Δυτικής Περιφερειακής Υμηττού μέχρι τη Λεωφόρο Βουλιαγμένης.
Το concept

Σε συνέντευξη του το περασμένο Σάββατο στα «Νέα» ο κ.Καραμανλής είπε πως «η επέκταση της Δυτικής Περιφερειακής Λεωφόρου Υμηττού προς το Ελληνικό είναι στον άμεσο σχεδιασμό μας. Θα περιλαμβάνει μάλιστα υπόγεια σήραγγα στην Ηλιούπολη και νέες γέφυρες επί της Λ. Βουλιαγμένης. Η επέκταση της Δυτικής Περιφερειακής Λεωφόρου Υμηττού προς το Ελληνικό είναι στον άμεσο σχεδιασμό μας. Θα περιλαμβάνει μάλιστα υπόγεια σήραγγα στην Ηλιούπολη και νέες γέφυρες επί της Λ. Βουλιαγμένης».

Η επέκταση της Δυτικής Περιφερειακής Υμηττού παρουσιάζει το μεγαλύτερο ενδιαφέρον από τις τρεις καθώς θα αποσυμφορήσει την διασύνδεση νοτίων-βόρειων προαστίων της πόλης μέσω της Λ.Κατεχάκη. Τι προβλέπεται εκεί; Η επέκταση της Αττικής Οδού από το ύψος της Κατεχάκη μέχρι τη Λεωφόρο Βουλιαγμένης μέσω μίας νέας «αστικής σήραγγας».

ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια: