ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ ΧΩΡΙΣ ΟΡΙΑ - ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ : O Κονδύλης χτίζει brand name στις διεθνείς τουριστικές αγορές – Σημαντικές διακρίσεις για το ντοκιμαντέρ του Αλίμου (VIDEO&ΕΙΚΟΝΕΣ)

Πέμπτη 10 Σεπτεμβρίου 2020

O Κονδύλης χτίζει brand name στις διεθνείς τουριστικές αγορές – Σημαντικές διακρίσεις για το ντοκιμαντέρ του Αλίμου (VIDEO&ΕΙΚΟΝΕΣ)



O Δήμαρχος Αλίμου Ανδρέας Κονδύλης θα παρουσιάσει επίσημα, σε avant-première, το φιλμ του Νίκου Μαστοράκη Alimos, Greek Riviera’s Blue Diamond (Aλιμος, το γαλάζιο διαμάντι της ελληνικής Ριβιέρας) που έχει ήδη πάρει πολλές διακρίσεις σε διεθνή φεστιβάλ ντοκιμαντέρ και τουριστικών ταινιών.

«Με δέκα επίσημες συμμετοχές και δυο βραβεία, το φιλμ είναι ένα σύγχρονο προφίλ της πόλης του Αλίμου, μέσα όμως από μια οπτική και αισθητική που σπάνια συναντά κανείς σε ντοκιμαντέρ αυτού του είδους» δήλωσε ο Ανδρέας Κονδύλης.






«Η αρχική μας πρόθεση ήταν ένα φιλμ που προβάλλει τουριστικά και πολιτιστικά τον Άλιμο στη διεθνή αγορά, όμως στην περιπετειώδη διαδρομή των γυρισμάτων, του μοντάζ και της ολοκλήρωσης, αυτό που προέκυψε είχε μεγαλύτερο βάρος από το συνηθισμένο «διαφημιστικό ταινιάκι,» ήταν ένα σαραντάλεπτο αφήγημα όπου ο (προ κορωνοϊού) ρεαλισμός είχε διακριτικούς λυρικούς τόνους και η πόλη, μέσα από τον φακό του Νίκου Μαστοράκη, βραβευμένου σκηνοθέτη (ο οποίος είναι και Αλιμιώτης!) είχε μια γοητεία που ίσως και οι ίδιοι οι κάτοικοι της πόλης μας να μην έχουν ανακαλύψει ακόμη. Έτσι, όταν είδαμε την πρώτη προβολή, αποφασίσαμε ότι άξιζε, το φιλμ αυτό, να υποβληθεί σε διεθνή φεστιβάλ για ντοκιμαντέρ και ταινίες τουριστικού περιεχόμενου. Θέλουμε να το δούν οι υποψήφιοι ξένοι επισκέπτες μας αλλά και οι συμπατριώτες μας. Για τον σκοπό αυτό, το φίλμ διατίθεται σε όλα τα τηλεοπτικά κανάλια, εντός και εκτός Ελλαδος, χωρίς αμοιβή.»

Δεν υπάρχουν σχόλια: