ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ ΧΩΡΙΣ ΟΡΙΑ - ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ : Με αφορμή τον παγκόσμιο μήνα Alzheimer εκδήλωση στον δήμο μας την Τετάρτη 20 Σεπτεμβρίου

Σάββατο 16 Σεπτεμβρίου 2023

Με αφορμή τον παγκόσμιο μήνα Alzheimer εκδήλωση στον δήμο μας την Τετάρτη 20 Σεπτεμβρίου

Με αφορμή τον Σεπτέμβριο, τον Παγκόσμιο Μήνα Alzheimer, η Εταιρεία Alzheimer Αθηνών και ο Δήμος Ηλιούπολης διοργανώνουν την Τετάρτη 20 Σεπτεμβρίου και ώρα 6:30 μ.μ. εκδήλωση ενημέρωσης για την άνοια και τη λειτουργία του Κέντρου Ημέρας για άτομα με άνοια στην Ηλιούπολη, στο Μουσείο Εθνικής Αντίστασης, Μαρίνου Αντύπα 134 και Σοφοκλή Βενιζέλου (Πλατεία Εθνικής Αντίστασης).
Η εκδήλωση θα ξεκινήσει με ομιλία για την άνοια και τη νόσο Alzheimer από την πρόεδρο της Εταιρείας Alzheimer Αθηνών, Δρ. Παρασκευή Σακκά και στη συνέχεια, η ψυχολόγος και υπεύθυνη του Κέντρου Ημέρας για άτομα με άνοια στην Ηλιούπολη, Αντιγόνη Λεοντή, θα ενημερώσει το κοινό για την λειτουργία του Κέντρου Ημέρας και τις παρεχόμενες υπηρεσίες.

Το Κέντρο Ημέρας για άτομα με άνοια στην Ηλιούπολη αποτελείται από εξειδικευμένους επιστήμονες,
 όπως ιατρός ψυχίατρος, ψυχολόγοι και κοινωνική λειτουργός και παρέχουν τις παρακάτω υπηρεσίες:

✓ Εξέταση μνήμης σε άτομα άνω των 60 ετών.

✓ Ομαδικά και ατομικά θεραπευτικά προγράμματα νοητικής ενδυνάμωσης για άτομα με διαγνωσμένη νόσο Alzheimer ή άλλες μορφές άνοιας.

✓ Συμβουλευτική συγγενών και φροντιστών ατόμων με άνοια.

✓ Κοινωνική υπηρεσία για ενημέρωση φροντιστών.

✓ Διασύνδεση με την κοινότητα.

Περισσότερες πληροφορίες για τις δράσεις της Εταιρείας Alzheimer Αθηνών, στο τηλέφωνο 210-7013271 ή στην ιστοσελίδα www.alzheimerathens.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: