ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ ΧΩΡΙΣ ΟΡΙΑ - ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ : Θάνος Κατσώνης: Αυτή η κυρία είναι το σύμβολο του υπεύθυνου πολίτη

Δευτέρα 11 Σεπτεμβρίου 2023

Θάνος Κατσώνης: Αυτή η κυρία είναι το σύμβολο του υπεύθυνου πολίτη


Τους τελευταίους μήνες η εργασιακή μου μέρα ξεκινά αργότερα από ότι πριν κι έτσι έχω το προνόμιο να απολαμβάνω το πρωινό στο μπαλκόνι.
Σχεδόν κάθε μέρα, μία από τις τελευταίες ηλικιωμένες νοικοκυρές της γειτονιάς μας, βγαίνει και καθαρίζει το μπαλκόνι και την αυλή της.

Κάθε τόσο κατεβαίνει προσεκτικά τα σκαλάκια της, πάντα με προσεγμένο ντύσιμο, σκουπίζει μεθοδικά το πεζοδρόμιό της, καθαρίζει τα δύο φρεάτια ομβρίων που είναι ακριβώς μπροστά στην εξώπορτά της αλλά και τα άλλα δύο που είναι απέναντι, συγκεντρώνει στο φαράσι χώματα και φύλλα και τα αποθέτει στο πάρκο της Πικροδάφνης.

Δεν θυμάμαι το όνομά της. Κάποτε γνωριζόμουν με όλους στη γειτονιά, αλλά μετά από την απουσία μου τα χρόνια της έντονης επαγγελματικής δραστηριότητας και αργότερα στο εξωτερικό, «ξεγειτονέψαμε», ούτε που χαιρετιόμαστε...
 
Χθες Κυριακή, έκανε πάλι το ίδιο. Λίγο αργότερα ήρθε η κόρη της, νομίζω πως είναι γιατρός, πήρε από τα χέρια της μητέρας της τα «σύνεργα» και καθάρισε τις πευκοβελόνες στα κράσπεδα από την πλευρά των σπιτιών αλλά και απέναντι προς το πάρκο. Έφθασε σχεδόν κάτω από το σπίτι μας.
Ντροπή με κυρίευσε και ασυναίσθητα τραβήχτηκα πίσω για να μη φαίνομαι…

Αυτή η Κυρία είναι το Σύμβολο του Υπεύθυνου Πολίτη! Νοιάζεται για το σπίτι της, το πεζοδρόμιό της, για τον κοινόχρηστο δρόμο και το πάρκο μας απέναντι, για την πόλη μας!  

Μακάρι να θεσμοθετούσε ένα βραβείο ο Δήμος Ηλιούπολης, για να επιβραβεύει πολίτες σαν την υπέροχη γειτόνισσά μας!

Για την φροντίδα που δείχνει, χωρίς να επιζητεί τίποτα!

Μακάρι!!!

Θάνος Κατσώνης 
Υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος "Ενωμένοι για την Ηλιούπολη" 

Δεν υπάρχουν σχόλια: