ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ ΧΩΡΙΣ ΟΡΙΑ - ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ : Κάποιοι θεωρούν "έγκλημα" το να διευκολύνεται η λειτουργία ενός πρότυπου ιδιωτικού εκπαιδευτηρίου - Εμείς πάντως όχι και για τον λόγο αυτό συγχαίρουμε τη διοίκηση του δήμου για την απόφαση που πήρε

Τετάρτη 24 Ιουνίου 2020

Κάποιοι θεωρούν "έγκλημα" το να διευκολύνεται η λειτουργία ενός πρότυπου ιδιωτικού εκπαιδευτηρίου - Εμείς πάντως όχι και για τον λόγο αυτό συγχαίρουμε τη διοίκηση του δήμου για την απόφαση που πήρε


Με μια απόφαση που μπορείτε να δείτε εδώ  η δημοτική αρχή πράττει το αυτονόητο και με γνώμονα την ασφαλή κίνηση των μαθητών των ιδιωτικών εκπαιδευτηρίων " Η Θεομήτωρ" εγκρίνει την τοποθέτηση απαγορευτικού σήματος στάσης και στάθμευσης επί της οδού Ελευθερίου Βενιζέλου 128-130 για συγκεκριμένους μήνες , μέρες και ώρες.



Και επειδή προφανώς η αριστεία "τρομάζει" η δημοτική αρχή δέχεται κριτική καλοπροαίρετη από κάποιους ( να γίνει κάτι ανάλογο και στα δημόσια σχολεία της πόλης μας  είναι θέμα ισονομίας δεκτή και από εμάς μια τέτοια καλοπροαίρετη κριτική) αλλά και άδικη από όσους επί δεκαετίες ενώ έκαναν τα στραβά μάτια αφού ο δρόμος είχε ήδη κλειστεί από το Εκπαιδευτήριο που ανήκει στην Ελλαδική Εκκλησία απέφευγαν ( με γνώμονα να τα έχουμε καλά με όλους) να νομιμοποιήσουν και να βγάλουν μια απόφαση βοηθώντας ένα ιδιωτικό εκπαιδευτήριο που κοσμεί την πόλη μας. 

Δεν θα μπούμε καν στη διαδικασία να τονίσουμε την αξία του να έχεις τελειώσει Δημοτικό- Γυμνάσιο - Λύκειο στο συγκεκριμένο εκπαιδευτήριο ούτε προφανώς θα μπω στη διαδικασία να τονίσω τις επιτυχίες των μαθητών του στις Πανελλαδικές Εξετάσεις. 

Αυτά είναι πράγματα αυτονόητα σε ένα δυτικό κράτος αλλά όχι σε κάποιους που εμμένουν στις αναχρονιστικές απόψεις της Σοβιετίας που κυνηγάει καθετί το ιδιωτικό.

Τώρα και ενώ κάποιοι δημοτικοί σύμβουλοι αποχώρησαν προφανώς ( για να τα έχουν και αυτοί καλά με όλους) με έκπληξη βλέπω πως το θέμα αναδεικνύεται αρνητικά για την σωστή απόφαση της διοίκησης από το ιστολόγιο του φίλου Άγγελου Κάνδηλα που προφανώς και αυτός θα πρέπει να αποφασίσει εάν είναι υπέρ ή όχι στο να διευκολύνεται η ιδιωτική πρωτοβουλία ή εάν  αυτό ενοχλεί.

Η ΝΔ ως φιλελεύθερο κόμμα ( μπορούν να το επιβεβαιώσουν και οι αριστεροί της πόλης μας) έχει ΞΕΚΑΘΑΡΑ τονίσει πως σέβεται τα ιδιωτικά εκπαιδευτήρια και δημιουργεί τις κατάλληλες προϋποθέσεις ώστε σε συνεργασία με αυτό που πολύ ρηχά αποκαλούν κάποιοι ΔΗΜΟΣΙΑ ΠΑΙΔΕΙΑ να βοηθήσει την χώρα μας να πάει επιτέλους μπροστά. 

Γιατί είναι εμφανές πως με δάσκαλους και καθηγητές που δεν ΑΞΙΟΛΟΓΟΥΝΤΑΙ στη δημόσια εκπαίδευση  ο ιδιωτικός τομέας έχει εδώ και χρόνια ΑΠΟΔΕΙΞΕΙ πως βγάζει πολίτες με περισσότερες γνώσεις και ειδίκευση κάτι που εκτιμάται και στην αγορά εργασίας.

Κορυφαία στελέχη της αριστεράς στέλνουν τα παιδιά τους σε ιδιωτικά σχολεία αλλά για όλες και όλους εσάς προτείνουν τα δημόσια. 

Να τονίσω πως ατυχώς για μένα δεν υπήρξε η οικονομική δυνατότητα και έτσι είμαι απόφοιτος δημόσιου σχολείου , ενώ έχω φοιτήσει σε ιδιωτική σχολή Δημοσιογραφίας και αυτό μάλλον ενοχλεί! Εάν είχα βγάλει κρατική θα συμφωνούσα πως για όλα φταίνε οι "κακοί" ξένοι δανειστές μας και φυσικά το ΔΝΤ!

Τα επόμενα χρόνια και αφού  φτάσαμε στο 2020 για να ξεχωρίσουμε τι ποιότητα γνώσεων παρέχει ο δημόσιος και τι  ο ιδιωτικός τομέας θα στεναχωρήσω τους αριστερούς της πόλης μας αλλά μεταρρυθμίσεις και στον χώρο της εκπαίδευσης θα γίνουν εξ΄ ανάγκης και εδώ.

Η χώρα χάνει εκατομμύρια ευρώ κάθε χρόνο μη προχωρώντας στην Ίδρυση ιδιωτικών πανεπιστημίων την ώρα που η παρεχόμενη εκπαίδευση των δημοσίων δημιουργεί πτυχιούχους - ανέργους που δεν έχουν καμία τύχη στην Ελεύθερη Αγορά. 

Παντού συναντάς υψηλόβαθμα στελέχη ιδιωτικών εταιριών που επιλέγουν υπαλλήλους με πτυχία ιδιωτικών σχολών και έτσι προνομιακός σχεδόν εργοδότης όσων κατέχουν πτυχία δημοσίων ιδρυμάτων  είναι ο ΔΗΜΟΣΙΟΣ τομέας. Και για αυτό εμμένουν στην επετηρίδα αφού θεωρούν πως όσα έμαθαν πριν 20 χρόνια πρέπει να είναι το ΜΟΝΑΔΙΚΟ κριτήριο για τον διορισμό τους και την μετέπειτα αργομισθία τους στο Ελληνικό Δημόσιο! Καθηγητές που αγνοούν παντελώς τις νέες τεχνολογίες αλλά έχουν ως προσόν πως θεωρούν ήρωα τον Άρη Βελουχιώτη και πηγή όλων των δεινών της ανθρωπότητας τις ΗΠΑ!

Ας αφήσουμε λοιπόν τα Εκπαιδευτήρια "Η Θεομήτωρ" να προστατέψουν τους μαθητές τους και ας κάνουν ανάλογες προσκλήσεις προς τη διοίκηση του δήμου μας και οι δάσκαλοι και καθηγητές των δημοσίων σχολείων που αυτή την περίοδο τα έχουν με τις κάμερες μην τυχόν και δεν έχει καταλάβει ΚΑΠΟΙΟΣ την κακή ποιότητα εκπαίδευσης που παρέχουν.

Γιατί όντως μέσα στην κρίση πολλοί γονείς κατάλαβαν μέσω των διαδικτυακών "μαθημάτων" τι ακριβώς γίνεται στα δημόσια σχολεία. Άλλωστε μια ματιά στο πολιτικό προσωπικό της χώρας μας και η παρακολούθηση συνεδριάσεων της Βουλής δείχνει ξεκάθαρα και στον πιο απαιτητικό κριτή την εικόνα των γνώσεων που έχουν όσοι σπούδασαν εδώ  και όσοι είχαν την δυνατότητα ή μέσω υποτροφίας κατέχουν και τίτλους ξένων πανεπιστημίων. Αυτό συμβαίνει βέβαια και στον δικό μου τομέα όπου όλα τα μεγάλα γεγονότα καλύπτονται από ΜΜΕ που έχουν την αναγκαία τεχνογνωσία και το ανάλογο προσωπικό για να έχουν "μάτια και αυτιά" σε όλο τον κόσμο.

Προφανώς και οι αντιδράσεις όσων έχουν φοιτήσει στα δημόσια πανεπιστήμια θα είναι έντονες αφού ως γνωστόν έχουμε τους καλύτερους "επιστήμονες" σε όλους τους τομείς απλώς η χώρα μας δεν προχωράει επειδή οι "κακοί" ξένοι δεν μας αφήνουν! Γιατί εντάξει μπροστά στην δική μας Πανεπιστημιούπολη στου Ζωγράφου τι να μας πουν εμάς τα ξένα ανώτατα εκπαιδευτικά ιδρύματα!

Αναμένοντας λοιπόν όλοι μας επιτεύγματα από το εξωτερικό και θέλοντας να παραμείνουμε απλοί παρατηρητές του ό,τι συμβαίνει στον πολιτισμένο δυτικό κόσμο ας τα βάλουμε τώρα "σύντροφοι" και με τα εκπαιδευτήρια " Η Θεομήτωρ" για να γίνουμε αρεστοί σε όσους θέλουν να διατηρήσουν τα προνόμια μιας Σοβιετίας που δοκιμάστηκε και ΑΠΕΤΥΧΕ οδηγώντας την χώρα μας στη χρεοκοπία.

Όλη η τεχνολογία έχει έρθει στη χώρα μας από κράτη όπου τα ιδιωτικά εκπαιδευτικά ιδρύματα δεν είναι υπό διωγμό αλλά χρηματοδοτούνται από τα Κράτη γιατί το σπουδαίο έργο που προσφέρουν στις επιστήμες και στην κοινωνία.

Φαντάσου δηλαδή τι θα γίνονταν εάν κάποιος αποφάσιζε να χρηματοδοτήσει τα εκπαιδευτήρια "Η Θεομήτωρ" αντί να πετάει τα χρήματα του δήμου μας σε άχρηστες δομές όπως π.χ το Μουσείο Εθνικής Αντίστασης" ;

Καλό θα ήταν οι "πονηροί" δημοτικοί σύμβουλοι που αποχώρησαν να βγουν και να πουν δημόσια εάν διαφωνούν με την απόφαση του δήμου μας να παράσχει το αυτονόητο στα εκπαιδευτήρια "Η Θεομήτωρ" έτσι ώστε να συνεχίσουν απρόσκοπτα και με την ΒΟΥΛΑ το σπουδαίο έργο που επιτελούν και δεν αναφερόμαστε μόνο στις γνώσεις που προσφέρουν αλλά και στον χαρακτήρα που διαμορφώνουν σε όσους απολαμβάνουν την εκεί εκπαίδευση. Άλλωστε μόνο τους χώρους να επισκεφτεί κάποιος και να δει και το χάλι στα δημόσια σχολεία αντιλαμβάνεται την τεράστια διαφορά.

Γιατί οι χώροι του ιδιώτη φυλάσσονται ενώ των δημόσιων σχολείων παραμένουν ξέφραγο αμπέλι αφού θα χρειάζονταν πάνω από 100 φύλακες αφού ως γνωστόν το Ελληνικό Δημόσιο δουλεύει με τους δικούς του ρυθμούς και κανόνες.

ΥΓ: Το facebook στο οποίο αναρτούν και τα ορφανά του Στάλιν της πόλης δημιουργήθηκε από φοιτητές ενός ιδιωτικού εκπαιδευτηρίου των ΗΠΑ και τώρα αυτοί οι φοιτητές δεν ξέρουν καν πόσα δισ. δολάρια έχουν! Για όσους δεν το γνωρίζουν μέσα κοινωνικής δικτύωσης έχουν και τα κράτη παρίες που στηρίζουν συχνά - πυκνά όμως προτιμούν το facebook για να μεταδώσουν τις ανοησίες τους ή μας μας σχολιάσουν γιατί τα άλλα κοινωνικά δίκτυα είναι τόσο αποτυχημένα όσο και οι θεωρίες τους που όπου εφαρμόστηκαν απέτυχαν παταγωδώς.

Σ.Μ 

Δεν υπάρχουν σχόλια: