ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ ΧΩΡΙΣ ΟΡΙΑ - ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ : Στη Γ' Εθνική η Ηλιούπολη με απόφαση της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΕΠΟ που επιβεβαιώνει την αναξιοπιστία του Ελληνικού Ποδοσφαίρου

Παρασκευή 19 Ιουνίου 2020

Στη Γ' Εθνική η Ηλιούπολη με απόφαση της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΕΠΟ που επιβεβαιώνει την αναξιοπιστία του Ελληνικού Ποδοσφαίρου



Συνεδρίασε σήμερα η Εκτελεστική Επιτροπή της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας παρόντος του ανεξάρτητου εμπειρογνώμονα των FIFA/UEFA κ. Πετρ Φούσεκ.

Ενέκρινε το πρακτικό της Επιτροπής Διοργανώσεων, βάσει του οποίου προβιβάζονται στην Γ’ Εθνική κατηγορία οι 3ες ομάδες της τελικής βαθμολογικής κατάταξης των πρωταθλημάτων Α’ κατηγορίας των ιδρυτριών Ενώσεων της ΕΠΟ, ΕΠΣ Αθηνών, ΕΠΣ Πειραιά και ΕΠΣ Μακεδονίας, εφόσον το πρωτάθλημα τους διεξάγεται σε έναν όμιλο, ή η καλύτερη 2η ομάδα, εφόσον το πρωτάθλημα διεξάγεται σε δύο (2) ομίλους (άρθρο 20. παρ. 10 του ΚΑΠ). 

Αντιστοίχως, προβιβάζονται στη Γ’ Εθνική και οι 2ες ομάδες των αντιστοίχων πρωταθλημάτων των ΕΠΣ Λάρισας και Αχαΐας, με βάση το κριτήριο ότι είναι οι μεγαλύτερες πληθυσμιακά Ενώσεις. 

Για την αγωνιστική περίοδο 2020-21 είναι υποχρεωτική η συμμετοχή σε όλη τη διάρκεια του αγώνα δύο (2) ποδοσφαιριστών γεννηθέντων την 1η Ιανουαρίου 2000 κι εντεύθεν.

Μπορεί να "ευνοείται" από την απόφαση αυτή η αγαπημένη μας τοπική ομάδα αλλά δεν ευνοεί την εικόνα της χώρας μας στον χώρο του αθλητισμού. Οι πρόεδροι και οι ομάδες πρέπει να ξέρουν από την αρχή της σεζόν τους κανόνες του "παιχνιδιού" και όχι στο τέλος  (ούτε καν τελείωσε λόγω covid-19) να μαθαίνουν πως ανεβαίνει και ο δεύτερος. 

Σε κάθε περίπτωση η πόλη μας θα αγωνίζεται πλέον με δύο ομάδες στο πρωτάθλημα της Γ' Εθνικής Κατηγορίας (όπως όλα δείχνουν ) και για ακόμη μια φορά οι "εχθροί" της Ηλιούπολης θα της χρεώνουν "πέτσινη" άνοδο αφού φυσικά και αυτή δεν πραγματοποιήθηκε μέσα στους αγωνιστικούς χώρους , εκεί που και  εμείς θέλουμε να παίζετε το ποδόσφαιρο. Γεγονός για το οποίο  φυσικά δεν φταίει ο Σύλλογος μας, αφού στη λήψη της  απόφασης  δεν είχε καμία συμμετοχή. 

Η νέα διοίκηση της ομάδας έχει πλέον αυξημένες υποχρεώσεις ( άλλη κατηγορία άλλα μπάτζετ) αλλά θεωρούμε σίγουρο πως θα ανταποκριθεί με επιτυχία στην πρόκληση αυτή , αρκεί να κλείσει τα αυτιά στις "σειρήνες κάποιων τάχα ποδοσφαιρόφιλων" που θέλουν  "φυτώριο" Ελλήνων παιχτών στην ομάδα μας και όχι μεταγραφές Ελλήνων ή και  ξένων παιχτών εγνωσμένης αξίας αγνοώντας πως το ποδόσφαιρο ενώνει και  δεν χωράνε σε αυτό τέτοιοι διαχωρισμοί . 

Γιατί η χώρα μας δεν έχει βγάλει δυστυχώς  ούτε Μαραντόνα , ούτε Μέσι , ούτε Ρονάλντο και είναι πολύ πίσω ποδοσφαιρικά αφού δεν έχει κατακτήσει κανένα επαγγελματικό μας  σωματείο ούτε ένα κύπελλο UEFA.  Πράγμα που έχουν πετύχει άλλα βαλκανικά κράτη καθώς και η Τουρκία. Τελευταία μεγάλη επιτυχία το EURO 2004 και από τότε ατυχώς για εμάς και η Εθνική μας ομάδα ποδοσφαίρου  δεν έχει να επιδείξει κάτι το αξιόλογο. 

Άλλωστε καμία μεγάλη ομάδα δεν κατέκτησε κανένα τρόπαιο αγωνιζόμενη με αθλητές ίδιας εθνικότητας γιατί φυσικά και ο "Θεός της μπάλας" δεν κάνει φυλετικές διακρίσεις, εκτός του ό,τι παρακολουθεί χωρίς να πληρώνει εισιτήριο! 

Καλούμε τους φιλάθλους και των δύο ομάδων της πόλης μας (Χαραυγιακός & Ηλιούπολη)  που θα αγωνίζονται του χρόνου στη Γ' Εθνική να ενισχύσουν τις ομάδες τους με την παρουσία τους στην εξέδρα και επίσης να τους τονίσουμε πως οι μεταξύ τους έριδες δεν βοηθάνε τις ομάδες τους αλλά ούτε και την πόλη. 

Σ.Μ  

Δεν υπάρχουν σχόλια: