ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ ΧΩΡΙΣ ΟΡΙΑ - ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ : Ολοκληρώνονται οι εργασίες στις οδούς Μπότσαρη και Βύρωνος όπως μας ενημερώνει ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος κ. Κώστας Σεφτελής

Κυριακή 28 Ιουνίου 2020

Ολοκληρώνονται οι εργασίες στις οδούς Μπότσαρη και Βύρωνος όπως μας ενημερώνει ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος κ. Κώστας Σεφτελής


Ολοκληρώνονται τις επόμενες ημέρες οι εργασίες της μετατροπής της οδού Μπότσαρη και τμήματος της οδού Βύρωνος σε δρόμους ήπιας κυκλοφορίας.

Οι εργασίες ξεκίνησαν το πρώτο δεκαήμερο του Μαΐου και προχώρησαν με πολύ γρήγορο ρυθμό, ώστε να περιοριστεί η όχληση στις παρακείμενες κατοικίες και επιχειρήσεις.

Η διαμόρφωση των τμημάτων των οδών Μπότσαρη και Βύρωνος έγινε μέσω της επίστρωσης τους με κυβόλιθους σε ενιαίο ύψος με τα παρακείμενα πεζοδρόμια.



Οριοθετήθηκε η κυκλοφορία των οχημάτων με τη δημιουργία φυτοδόχων και παρτεριών.
Διαμορφώθηκαν οι κατάλληλες κλίσεις και δημιουργήθηκε υποδομή για τη συλλογή και απορροή των ομβρίων υδάτων.


Επίσης προβλέφθηκαν θέσεις στάσης οχημάτων για τον ανεφοδιασμό των επιχειρήσεων.

Η είδηση από το facebook του Αντιδημάρχου Τεχνικών Υπηρεσιών Ηλιούπολης κ. Κώστα Σεφτελή Θα επισκεφτούμε τον χώρο από εβδομάδα για επιτόπιο ρεπορτάζ και να δούμε και τι λένε οι επιχειρηματίες της περιοχής για το έργο. Θετικό σίγουρα αφού οι δρόμοι ήπιας κυκλοφορίας είναι σε κάτι το οποίο ο δήμος μας έχει μείνει πίσω. 

Σε άλλους δήμους βλέπουμε περισσότερους και πολλά χρόνια πριν εδώ αναζητήσουμε τρόπους που θα διευκολύνουν και τις επιχειρήσεις αλλά και όσους θέλουν να απολαύσουν ένα περίπατο στο κέντρο της πόλης. 


Βέβαια με τον covid-19 θα έχουμε πρόβλημα τα τα πεζοδρόμια που καταλαμβάνουν οι επιχειρήσεις κάτι το οποίο πρέπει να προσεχθεί ιδιαίτερα για να είναι σε όλες και όλους προσβάσιμο το κέντρο της πόλης.



Η διοίκηση έχει ήδη ενημερώσει τις επιχειρήσεις να μην εμποδίζουν με τα τραπεζοκαθίσματά τους την απρόσκοπτη κίνηση των πολιτών ειδάλλως θα καταφύγει στα πρόστιμα εάν διαπιστώσει απροθυμία των καταστηματαρχών να εφαρμόσουν τον νόμο.



Και βέβαια το πρόβλημα με τα τραπεζοκαθίσματα δεν είναι καινούργιο αφού όλες οι προηγούμενες διοικήσεις έδειξαν ανοχή σε κάθε είδους αυθαιρεσίες από επιχειρηματίες που θεωρούν πως μπορούν να κλείνουν τα πάντα πληρώνοντας ελάχιστα χρήματα. 


Σ.Μ 

Δεν υπάρχουν σχόλια: