ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ ΧΩΡΙΣ ΟΡΙΑ - ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ : Μπράβο στον Παναγιώτη για την συμβολική του αποχή από το δημοτικό συμβούλιο χθες - Δεν έχασε και τίποτα ενώ με την ενέργειά του αυτή κέρδισε πόντους από όσους θέλουν κάτι να αλλάξει

Παρασκευή 19 Ιουνίου 2020

Μπράβο στον Παναγιώτη για την συμβολική του αποχή από το δημοτικό συμβούλιο χθες - Δεν έχασε και τίποτα ενώ με την ενέργειά του αυτή κέρδισε πόντους από όσους θέλουν κάτι να αλλάξει


Χθες ο γραμματέας του δημοτικού συμβουλίου Παναγιώτης Κόκλας δεν πήγε στο δημοτικό συμβούλιο. Τους λόγους μας εξηγεί ο ίδιος με ανάρτησή του στο facebook 

Απέχω σήμερα από το Δημοτικό Συμβούλιο ως ένδειξη διαμαρτυρίας, γιατί μέχρι σήμερα δεν έχει γίνει το παραμικρό για τα άτομα με αναπηρία στην πόλη. Πριν λίγους μήνες δημιουργήθηκε μια διαπαραταξιακή επιτροπή η οποία τελικά από ότι φαίνεται έγινε για να υπάρχει. Άτομα με αναπηρία υπάρχουν και ζουν ανάμεσα μας. Δεν τα βλέπουμε γιατί μένουν φυλακισμένα στο σπίτι ή για να γίνω πιο συγκεκριμένος οι ενέργειες της πολιτείας με την έλλειψη έργων πρόσβασης τα έχουν φυλακίσει στο σπίτι. Εάν δεν σας αγγίζει αυτή η άποψη τουλάχιστον κάντε κάτι σαν μέτρο πρόληψης. Θα μπορούσε ο καθένας μας να βρεθεί στην θέση τους ,όλοι είμαστε εν δυνάμει άτομα με αναπηρία . Περιμένω μέχρι το επόμενο δημοτικό συμβούλιο να έχετε κάνει έστω τα απλά για εσάς και πολλοί σημαντικά για τα Α.Μ.Ε.Α. Κλείνοντας την παρέμβαση μου θέλω να πω ότι δεν είναι εύκολο ένας Δήμος να μπορεί να τα κάνει όλα, αλλά σίγουρα οφείλει να κάνει τα αυτονόητα για όλους τους δημότες του και τις κοινωνικές του ομάδες που τον απαρτίζουν. Αξιότιμε κύριε Δήμαρχε , αξιότιμε κύριε Πρόεδρε, ευελπιστώ ότι θα αναλάβετε ουσιαστική δράση προς την κατεύθυνση αυτή. 

ΜΕΤΑ ΤΙΜΗΣ 
ΚΟΚΛΑΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ 
ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ


Θετική ενέργεια δεν θα σας το παίξουμε εδώ πως τάχα γνωρίζουμε τα προβλήματά τους αφού δεν κινούμαστε σε αναπηρικό αμαξίδιο ( δεν μας τιμώρησε ακόμα ο Θεός για να θυμηθούμε και όσα απαράδεκτα ξεστόμισε ο κ. Πετράκης της ιδίας παράταξης και τα καταδίκασε βέβαια ο κ. Κόκλας) αλλά έχουμε αναδείξει περίπτερα που καλύπτουν με τα ψυγεία τους διαβάσεις τυφλών κ.ο.κ , και έστω και επιδερμικά έχουμε ασχοληθεί με κάποια από τα προβλήματα των ΑΜΕΑ . Λάθος μας θα γίνουμε περισσότερο καυστικοί αφού οι διοικήσεις και οι κυβερνήσεις αλλάζουν και τα δικά τους προβλήματα παραμένουν άλυτα. 

Θετικό πως η κ. Δημητρίου (Κι.Π.Η)  με σχόλιο της τοποθετήθηκε  και δεσμεύτηκε για  από κοινού και με άλλους φορείς της πόλης δράσεις ανάδειξης προβλημάτων των ΑΜΕΑ από τα δεκάδες που τους έχουν "καθηλώσει" και κλείσει σε μόνιμη καραντίνα στα σπίτια τους. 

Και άλλοι ενεργοί πολίτες της πόλης μας όπως π.χ  ο κ. Σπυρόπουλος που έχει αναδείξει τέτοια θέματα πήραν θέση στο πλευρό του κ. Κόκλα

Δεν καθυστερήσαμε να αναδείξουμε το θέμα ούτε φυσικά όπως ακούσαμε δείξαμε μικρότητα επειδή τυγχάνει ο κ. Κόκλας δημοτικός σύμβουλος δημοτικής παράταξης που αναδείξαμε πρόσφατα απαράδεκτες συμπεριφορές στελεχών της . Αμέσως η ανάρτησή του έπαιξε στις ομάδες μας στο facebook , και περιμέναμε να κάνει τον εκεί κύκλο της για να την τιμήσουμε και εμείς εδώ. 

Άλλωστε είμαστε σίγουροι πως θα διαβαστεί από πάρα πολλούς (και όχι λόγω της συγκυρίας) και θα μείνει στις δημοφιλείς αναρτήσεις του ιστολογίου μας για τον επόμενο μήνα τουλάχιστον. 

Περιμένουμε όλες και όλους να αφυπνιστούν από την κίνηση αυτή του δημοτικού συμβούλου και γραμματέα του δημοτικού συμβουλίου του δήμου μας κ. Παναγιώτη Κόκλα και φυσικά με τις μικρές μας δυνάμεις υποσχόμαστε πως θα είμαστε περισσότερο καυστικοί σε όσους δεν κάνουν έστω τα στοιχειώδη αυτά που άμεσα μπορούν. 

Π.χ Δεν μπορεί να κλείνεται από κανένα περίπτερο της πόλης μας η ειδική διαδρομή για τυφλούς ,ούτε φυσικά αυτή να οδηγεί σε αδιέξοδο! Να αναζητηθούν επιτέλους ευθύνες βαρεθήκαμε για δεκαετίες να λέμε και να γράφονται τα ίδια και τα ίδια και τα άτομα με ειδικές ικανότητες κατά εμένα να μένουν αποκλεισμένα στα σπίτια τους και από την δική μας ΑΔΙΑΦΟΡΙΑ. 

Γιατί η αδιαφορία του Κράτους μας είναι πασιφανής και πανθομολογούμενη 

Έχουμε όλοι ευθύνες και εγώ απέναντί τους αφού μετρώντας χθες τις σχετικές αναρτήσεις μου για τα ΑΜΕΑ τις βρήκα απελπιστικά λίγες. 

Μπράβο λοιπόν στον Παναγιώτη  Κόκλα και υπόσχομαι να είμαι περισσότερο καυστικός αφού τελικά και ο "Άγιος" φοβέρα θέλει. Πόσο μάλλον που εδώ δεν έχουμε να κάνουμε με "Άγιους" αλλά με "επαγγελματίες" της πολιτικής και προφανώς αυτό δεν αφορά τον κ. Κόκλα που ουδέποτε ήταν και του ευχόμαστε να μην γίνει . 

Κάτι που θεωρούμε δεδομένο με την έως τώρα διαδρομή του. Γιατί στις εκλογές του 2019 βγήκε για πρώτη φορά δημοτικός σύμβουλος αλλά δεν είναι χθεσινός στα κοινά της πόλης αφού έχει συμμετάσχει όπως όλοι γνωρίζουν και σε παλιότερες εκλογικές αναμετρήσεις. Παλεύει χρόνια λοιπόν και για τα κοινά και είναι ζωντανό παράδειγμα πως η ζωή δεν σταματάει μετά από ένα ατύχημα. 

Τον θαυμάζω για ό,τι κάνει θεωρώ δεδομένο πως δεν θα είχα τις δικές του δυνάμεις αφού δεν είμαι ο δυνατός χαρακτήρας ούτε βέβαια στερούμαι ηθικής όπως κάποιες και κάποιοι θέλουν να παρουσιάσουν. 

ΥΓ: Η φωτογραφία είναι του φίλου Άγγελου Κάνδηλα τραβηγμένη σε παλιότερο δημοτικό συμβούλιο όπου ο κ. Κόκλας είχε θέσει θέματα για τα ΑΜΕΑ ζητώντας την επίλυσή τους. 

Σ.Μ 

Δεν υπάρχουν σχόλια: