ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ ΧΩΡΙΣ ΟΡΙΑ - ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ : Κυνική ομολογία Κώστα Καλούδη στο χθεσινό δημοτικό συμβούλιο

Παρασκευή 19 Ιουνίου 2020

Κυνική ομολογία Κώστα Καλούδη στο χθεσινό δημοτικό συμβούλιο


Ο νέος Αντιδήμαρχος Προστασίας Περιβάλλοντος κ.  Κώστας Καλούδης απαντώντας χθες σε ερωτήσεις της αντιπολίτευσης σχετικά με τις αποψιλώσεις σε σημεία της πόλης "ομολόγησε" πως ο δήμος μας διαθέτει μόλις 18 υπαλλήλους στον τομέα Πρασίνου που όπως τόνισε είναι μέσης ηλικίας 55 ετών.



Παρόλο λοιπόν που δουλειά έχει αρχίσει να γίνεται μετά την καραντίνα λόγω covid-19 και ο ίδιος κινείται φαντάζει απίθανο αυτοί οι υπάλληλοι να φροντίσουν το πράσινο της πόλης μας.

Ξεκάθαρα λοιπόν όπως και στον τομέα της καθαριότητας που οι εργαζόμενοι βέβαια είναι δεκαπενταπλάσιοι η εικόνα όπως έχουμε τονίσει πολλάκις φορές δεν θα αλλάξει όσο ενεργούν υπάλληλοι με βάση τον δημόσιο - δημοτικό χαρακτήρα της δομής καθαριότητας και Πρασίνου και δεν δοθεί η δομή σε ιδιώτη.

Ο ιδιώτης ήδη συνεργεί σε πολλές αποψιλώσεις εκεί που έχουμε και το καλύτερο αποτέλεσμα και ο δήμος (εμείς δηλαδή) πληρώνουμε και τον ιδιώτη και τους εργαζομένους καθαριότητας με το "ευτελές" αφού έτσι το βλέπουν οι πολλοί στο δημοτικό συμβούλιο (πλην της παράταξης "Η Πόλη που Θέλω" του κ. Γαβριήλ Αραμπατζή που το έχει κάνει θέμα) των 9.000.0000 και κάτι που σύντομα θα φτάσει τα 10 εκ ή και τα 11 εκ ευρώ ετησίως αλλά αποτέλεσμα δεν θα δούμε.

Τι κάνουν άλλοι δήμοι και είναι πιο καθαροί ; Αυτό που λέει συχνά - πυκνά η κ. Τσατσούλη στα δημοτικά συμβούλια έχουν βάλει από το παράθυρο τον ιδιώτη στην καθαριότητα ( ΣΔΙΤ) αυξάνοντας όπως ορθώς αναφέρει το κόστος για τους δημότες.

Τι ζητάμε εμείς να βάλει η διοίκηση τον ιδιώτη από την πόρτα να ΜΕΙΩΣΕΙ το κόστος κατά 3-4 εκ. ευρώ και παράλληλα να δούμε όλες και όλοι την καθαρή πόλη που θέλουμε.

Γιατί δεν το κάνει η διοίκηση ; Γιατί έχει κεντροαριστερές ιδεοληψίες. Γιατί δεν το λέει η κεντροδεξιά αντιπολίτευση για να κλείσει το μάτι στην αριστερά αλλά και να αποδείξει πως δεν ασπάζεται τον φιλελευθερισμό που πρεσβεύει η ΝΔ στον τομέα της οικονομίας.

Τι θα γίνει στο μέλλον ; Όλοι οι δήμοι της χώρας μας θα δώσουν την δομές της καθαριότητας και του Πρασίνου σε ιδιώτες. Γιατί δεν έχει γίνει χρόνια όπως στις ΗΠΑ ; Μα γιατί εδώ έχουμε να εξυπηρετήσουμε τους ψηφοφόρους μας διορίζοντάς τους στον τομέα της καθαριότητας ως ΥΕ και σε μερικά χρόνια αλλάζουν κατηγορία γίνονται ΔΕ και αράζουν σε κάποιο γραφείο ως διοικητικοί.

Μου φταίνε οι υπάλληλοι της καθαριότητας που δουλεύουν σκληρά και λόγω covid-19 και όχι μόνο κινδυνεύουν να αρρωστήσουν; Όχι βέβαια και για τον λόγο αυτό αποφεύγω να δημοσιοποιώ φωτογραφίες από όσα δεν μαζεύουν από τους δρόμους , τα πάρκα , και τις παιδικές χαρές της πόλης.

Άλλωστε η κριτική είναι εύκολη αφού ο καθένας γνωρίζει πως καλός ή κακός και στην ηλικία μου να είναι κάποιος δεν μπορεί να μαζεύει σκουπίδια όπως ένας κατά 10 ή 20 έτη νεώτερος. Η δουλειά αυτή είναι σκληρή και προφανώς όπως έχω κατά επανάληψη τονίσει από τους ΗΔΗ υπαλλήλους δεν θέλω να απολυθεί ΟΥΤΕ ένας .

Αλλά δεν μπορεί να μαζεύει το Κράτος τα σκουπίδια ας αφήσουμε τον ιδιώτη να λύσει το ηλικιακό θέμα των εργαζομένων του και ας χαρούμε και εμείς μια πιο καθαρή πόλη.

Που θα την δούμε στην πατρίδα μας ; Από ό,τι φαίνεται πουθενά προς το παρόν αφού κανένας δήμος έως τώρα δεν έχει βάλει από την πόρτα και όχι από το παράθυρο τον ιδιώτη στον τομέα της καθαριότητας.

Έτσι έχουμε υψηλά κόστη για την καθαριότητα στους περισσότερους δήμους της Αττικής , ακούμε τις ίδιες δικαιολογίες για έλλειψη προσωπικού και απλά αυτοί που δεν θέλουν να πάρουν ΘΕΣΗ συγκρίνουν άδειους και γεμάτους κάδους ανάμεσα σε δήμους που κανείς δεν είναι καθαρός στην ουσία.

Όσοι έχουν ταξιδέψει στο εξωτερικό έχουν δει μια άλλη εικόνα στην καθαριότητα και φυσικά όσοι έχουν πάει στις ΗΠΑ των 360 και εκατομμυρίων κατοίκων έχουν δει πως αυτό τουλάχιστον το πρόβλημα το έχουν λύσει στην Μητρόπολη του καπιταλισμού.

Και το έχουν λύσει γιατί δεν είναι πυρηνική φυσική , δεν είναι καν να το συζητάς πως εν έτη 2020 δεν μπορεί να είναι καθαρή μια πόλη.

Εδώ η τοπική αυτοδιοίκηση σε λίγο θα μας αφήσει και χωρίς χωματερή αφού ο κάθε δήμαρχος θέλει τα δικά του σκουπίδια στον δίπλα δήμο. Αυτή είναι η αλήθεια η κεντρική πολιτική σκηνή έχει σαφέστατα καλύτερο πολιτικό προσωπικό από ό,τι η τοπική αυτοδιοίκηση όπου ο λαϊκισμός δεν είναι η εξαίρεση αλλά ο κανόνας.

Και φυσικά για να μην παρεξηγηθώ ο κ. Καλούδης δεν είναι αυτός που αποφασίζει για το εάν θα δοθεί μια δομή σε ιδιώτη. Αυτός απλώς παλεύει σε κάτι δυστυχώς για τους πολλούς δεδομένο και στο τέλος θα κριθεί και αυτός και θα ΑΠΟΤΥΧΕΙ αφού με 18 μόνιμους υπαλλήλους και με την σύμπραξη ιδιωτών όπου υπάρχουν τα δύσκολα προφανώς θα αργήσει και η αποψίλωση και θα μας προλάβει καμία πυρκαγιά αφού είμαστε ήδη στον πρώτο μήνα του καλοκαιριού.

Αυτό που κάνουμε βέβαια θα πει κάποιος πως είναι εύκολη κριτική. Λάθος εμείς ΞΕΚΑΘΑΡΑ εδώ και χρόνια λέμε πως η δομή πρέπει να δοθεί σε ιδιώτη , η δική μας συνταγή δεν εφαρμόζεται απλά μας λένε κάποιοι πως δεν συμφέρει την στιγμή που εφαρμόζεται με ΕΠΙΤΥΧΙΑ και στις 50 Πολιτείες των ΗΠΑ. 

ΥΓ: Καμία από τις δημοτικές παρατάξεις που είναι στο δημοτικό συμβούλιο δεν θέλει ή δεν λέει δημόσια να δοθεί ο τομέας καθαριότητας και πρασίνου σε ιδιώτη. Δεν ομιλούν καν δημόσια για Συμπράξεις δημόσιου και ιδιωτικού τομέα , τελευταίος ο αείμνηστος φίλος Δημήτρης Παρράς σε συνέντευξη που μας παραχώρησε μίλησε για αυτό εκτός από αυτόν ουδείς άλλος και σε κανένα τοπικό ΜΜΕ δεν έχει αναφέρει για την αναγκαιότητα σύμφωνα πάντα με την δική μας άποψη όχι να υπάρξουν ΣΔΙΤ αλλά να δοθεί ΞΕΚΑΘΑΡΑ ο τομέας σε ιδιώτη χωρίς την σύμπραξη. Μια σύμπραξη που όπου εφαρμόζεται έχει ένα καλύτερο αποτέλεσμα αλλά ανεβάζει κατά πολύ το κόστος που πληρώνουμε για την καθαριότητα σε εποχές που δεν μας περισσεύουν ούτε για τα αναγκαία. Δεκάδες οι φωτογραφίες και τα παράπονα που δέχεται το ιστολόγιο για τον τομέα καθαριότητας με δεδομένο πως το πράγμα δεν θα λυθεί και με δεδομένη την δική μας συμμετοχή (όσο και εάν κάποιοι δεν το επιθυμούν) στην διαμόρφωση συνθηκών για την δημιουργία μιας κεντροδεξιάς παράταξης που θα έχει ΚΑΘΑΡΕΣ και φιλελεύθερες ΛΥΣΕΙΣ για τον δήμο μας συνεχίστε να στέλνετε το υλικό αυτό αφού το 2023 τα αφιερώματα για τον τομέα αυτόν θα είναι σχεδόν καθημερινά αφού προφανώς πολλοί είναι οι συνδημότες μας ΠΛΕΟΝ που συμφωνούν να δοθεί ο τομέας της καθαριότητας σε ιδιώτη και όσο περνάνε τα χρόνια και ο τομέας απαξιώνεται θα είναι και περισσότεροι. Και δεν απαξιώνεται από εμάς αλλά από τους δημότες που βλέπουν τους κάδους τους γεμάτους, τα τέλη καθαριότητας υψηλά, τις παιδικές χαρές γεμάτες σκουπίδια, τα χόρτα να φτάνουν τα δύο μέτρα κ.ο.κ.

Σ.Μ 

Δεν υπάρχουν σχόλια: