ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ ΧΩΡΙΣ ΟΡΙΑ για να μαθαίνετε όσα όλοι οι άλλοι σας κρύβουν....: Δήμος Ηλιούπολης: Συνεδριάζει το δημοτικό συμβούλιο - Τα θέματα που θα συζητηθούν

Δευτέρα 15 Ιουνίου 2020

Δήμος Ηλιούπολης: Συνεδριάζει το δημοτικό συμβούλιο - Τα θέματα που θα συζητηθούν


Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Ηλιούπολης θα πραγματοποιηθεί στις 18 Ιουνίου 2020, ημέρα Πέμπτη και ώρα 17:00μ.μ., στην αίθουσα Δημοτικού Θεάτρου του Δημαρχιακού Μεγάρου (Σοφ. Βενιζέλου αριθ. 114) με βάση την υπ’ αριθ. 33282/19.05.2020 εγκύκλιο του Υπουργείου Εσωτερικών, κεκλεισμένων των θυρών λόγω εκτάκτων αναγκών, με θέματα:
1.Επιλογή Συμπαραστάτη του Δημότη και της Επιχείρησης (άρθρο 77 του Ν.3852/2010).
2.Πρόταση τροποποίησης Ρ.Σ. για τον ορισμό χρήσης γης στο Ο.Τ.871 του Δήμου Ηλιούπολης για το κτίριο Ιερού Ναού & Πνευματικού Κέντρου, της Αιγυπτιακής Κοπτορθόδοξης Εκκλησίας της Ελλάδας.
3.Λήψη μέτρων ελάφρυνσης νοικοκυριών και επιχειρήσεων της πόλης μας που επλήγησαν λόγω υποχρεωτικής αναστολής λειτουργίας των επιχειρήσεων και αναστολής εργασίας των εργαζομένων για τον περιορισμό διασποράς του covid-19.
4.Συζήτηση για το ΣΜΑ Ηλιούπολης.
5.Συζήτηση σχετικά με την νέα τιμολογιακή πολιτική του ΕΣΔΝΑ.
6.Λήψη απόφασης για την ίδρυση γραφείου Εθελοντισμού και σύσταση Σώματος Εθελοντών και διεύρυνση μητρώου εθελοντών.
7.Έναρξη ενεργειών Τροποποίησης Ρυμοτομικού Σχεδίου για διόρθωση εγκεκριμένου Ρ.Σ. στην περιοχή «Χαλικάκι» λόγο ασυμφωνίας με την εφαρμογή του στο έδαφος.
8.Έκτακτες οικονομικές ενισχύσεις.
9.Αποδοχή αγωγών εργαζομένων.
10.Τροποποίηση τεχνικού προγράμματος (4η),έτους 2020.
11.Αναμόρφωση προϋπολογισμού (4η), έτους 2020.
12.Τροποποίηση κανονισμού λειτουργίας Δημοτικού Κοιμητηρίου.
13.Επικαιροποίηση αποφάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου που αφορούν την λειτουργία του Εκθεσιακού Κέντρου Ηλιούπολης και τροποποίηση αριθμού μελών της επιτροπής του.
14.Έγκριση μετατροπής απορριμματοφόρου οχήματος σε υδροφόρα.
15.Έγκριση κανονισμού λειτουργίας αιθουσών Δημοτικού Αναψυκτηρίου Ηλιούπολης «Δ.Κιντής» του Ν.Π.Δ.Δ.«ΠΑΟΔΗΛ».
16.Αντικαταστάσεις αναπληρωματικών μελών Δ.Σ. του Ν.Π.Δ.Δ. «ΠΑΟΔΗΛ».
17.Ανανέωση παραχώρησης χρήσης του ακινήτου ΚΔΑΠ – ΜΕΑ, το οποίο βρίσκεται επί των οδών Ηρώς Κωνσταντοπούλου και Θάλειας Λουκίδου, στο Σωματείο Αποκατάστασης και Ειδικής Αγωγής Ατόμων με Αναπηρία «ΠΑΝΑΓΙΑ ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΤΡΙΑ».
18. Μεταφορά ή μη της άδειας εκμετάλλευσης περιπτέρου της Γούση Μαρίας από την οδό Πρωτόπαπα 45 στην οδό Αγίου Κων/νου & Πάφου.
19.Κατάργηση ή μη της θέσης και αποξήλωση του οικίσκου περιπτέρου στην οδό Πρωτόπαπα 45.
20. Ανανέωση ή μη παραχώρησης χώρου στάθμευσης για λόγους αναπηρίας στην οδό Αμφιτρίτης 9.
21.Άδεια τοποθέτησης απαγορευτικού σήματος στάσης και στάθμευσης Ρ40 για είσοδο - έξοδο σε νόμιμο πάρκινγκ στην οδό Αγ. Κωνσταντίνου 9.
22. Άδεια τοποθέτησης απαγορευτικού σήματος στάσης και στάθμευσης (Ρ40) επί της οδού Ελ. Βενιζέλου 128-130 (Εκπαιδευτήρια η Θεομήτωρ).

ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ ΧΩΡΙΣ ΟΡΙΑ: Πολλά θέματα έβαλαν πάλι και δεν θα συζητηθεί επί της ουσίας τίποτα. Άλλωστε έχουμε συνηθίσει να ακούμε μια πρόταση και καμία άλλη στα τελευταία συμβούλια που παρατηρήσαμε . Το δεύτερο θέμα είναι γνωστό , ταλανίζει χρόνια την πόλη και αναμένουμε να δούμε πως θα τοποθετηθούν οι δημοτικές παρατάξεις . Σε όλα τα άλλα έχουν ήδη τοποθετηθεί και δεν αναμένουμε εκπλήξεις. Και το θέμα με τις αίθουσες του Δημοτικού Αναψυκτηρίου έχει ενδιαφέρον γιατί διαφαίνεται πως ο ΠΑΟΔΗΛ θέλει να αλλάξει τα κακώς κείμενα δεκαετιών. Θεωρούμε πως θα κάνει πίσω αλλά εμείς θα σταθούμε στο πλευρό τους εάν το τολμήσουν Άλλωστε νομοτελειακά θα αλλάξουν κάποια πράγματα στο δήμο μας τα επόμενα 5-6 χρόνια τουλάχιστον ας χρεωθεί κάποιος την "επιτυχία" πως γίνανε επί θητείας τους.

Σ.Μ

Δεν υπάρχουν σχόλια: