ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ ΧΩΡΙΣ ΟΡΙΑ - ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ : Η κατάσταση δεν μπορεί να αλλάξει όταν οι εργαζόμενοι ακούνε το σωματείο τους και όχι την διοίκηση του δήμου που αποδεδειγμένα κάνει ό,τι μπορεί για αυτούς

Πέμπτη 17 Σεπτεμβρίου 2020

Η κατάσταση δεν μπορεί να αλλάξει όταν οι εργαζόμενοι ακούνε το σωματείο τους και όχι την διοίκηση του δήμου που αποδεδειγμένα κάνει ό,τι μπορεί για αυτούς


Τα αυτοκίνητα της καθαριότητας κάνουν το προγραμματισμένο διάλειμμά τους στο πάρκιν κοντά στο κέντρο Υγείας της πόλης μας. Οι υπάλληλοι πίνουν τον καφέ τους και κάνουν ένα τσιγάρο  ή τρώνε ένα τοστ στο Kiosky's δίπλα ακριβώς. 

 Η εικόνα στην καθαριότητα της πόλης δεν αλλάζει παρόλο που κάθε μήνα στη ΔΙΑΥΓΕΙΑ τέσσερις με πέντε σελίδες είναι οι υπερωρίες που πληρώνονται για να δουλεύουν παραπάνω οι υπάλληλοί μας. 

Πριν μερικές μέρες το σωματείο των εργαζομένων του δήμου μας . Η κ. Καραγιαννίδου που είναι η πρόεδρος ενημέρωσε τους νέους συμβασιούχους για τα ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ τους και έκανε καλά. Παράλληλα βέβαια όφειλε να τους αναφέρει και τις υποχρεώσεις τους αλλά μάλλον αυτές θεωρεί πως τις ξέρουν οι υπάλληλοι. 

Μόνιμη επωδός για την άθλια εικόνα της καθαριότητας είναι η έλλειψη προσωπικού παρά τις προσθήκες , παρόλο που κοντά στα 10 εκ ευρώ το χρόνο πάνε για αυτήν η πόλη παραμένει δυστυχώς με μια εικόνα που δεν τιμάει κανέναν. 

Σε μερικά χρόνια (ίσως βέβαια εμείς να μην υπάρχουμε) θα καταλάβουν ακόμα και αυτοί οι υπάλληλοι που μας θεωρούν εχθρούς τους πως ήμασταν το μοναδικό τοπικό ΜΜΕ που θέλαμε να διατηρήσουν τις θέσεις εργασίας τους. 

Αποφεύγαμε να αναρτούμε φωτογραφίες σκουπιδιών ( δεν θα το κάνουμε πλέον) αφού δεν μας αρέσει η αντιπολίτευση για την αντιπολίτευση. Σεβόμενοι λοιπόν πως όλες οι δημοτικές παρατάξεις είναι υπέρ του ΔΗΜΟΣΙΟΥ χαρακτήρα της δομής ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑΣ αποφεύγαμε να ρίξουμε νερό στον μύλο αυτών που τάχα εάν ήταν στην διοίκηση αυτοί ,οι εργαζόμενοι θα έκαναν ΘΑΥΜΑΤΑ. 




Δεν τα είδαμε για 50 χρόνια γιατί κάποιος πιστεύει πως μπορούμε να τα δούμε τώρα; Πάντως για την διαχρονική εικόνα της καθαριότητας στην πόλη φταίνε πρωτίστως οι συνδικαλιστές του ΚΚΕ. 

Εμείς το λέμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ανάλογα προβλήματα αντιμετωπίζουν και όμοροι δήμοι και όσοι δήμαρχοι τα βάζουν μαζί τους τραβιούνται στα δικαστήρια για δήθεν καταπάτηση των εργασιακών δικαιωμάτων. 

Η Δικαιοσύνη κάνει την δουλειά της και κρίνεται βέβαια και αυτή, όπως όλοι οι ΘΕΣΜΟΙ και αυτό που μένει για τον πολίτη είναι να αντιληφθεί ποιος τελικά είναι αυτός που προασπίζεται τα δικαιώματά του και ποιος εις γνώση του τον ΟΔΗΓΕΙ σε ανεργία. 

Όταν η χώρα χρεοκοπήσει με τις πρακτικές κρατισμού ουδείς θα σας βάλει στο ΤΕΛΟΣ του μήνα τα χρήματα που έχετε δουλέψει. Συνέβη πολλάκις φορές στον ιδιωτικό τομέα , θα συμβεί και στο ΔΗΜΟΣΙΟ δεν αργεί ο καιρός παρόλο που και κάποιοι  συνάδελφοί μου δεν βλέπουν την ζοφερή οικονομική πραγματικότητα. 

Άλλωστε η χώρα μας μπήκε και πάλι σε ΥΦΕΣΗ και έχει από τα μεγαλύτερα χρέη σε σχέση βέβαια με το ΑΕΠ της στην Ε.Ε . Συγκεκριμένα έχει το ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ στη ζώνη των 27 και φυσικά οι ευθύνες βαραίνουν αποκλειστικά όχι μόνο τις κυβερνήσεις αλλά και έναν λαό που θεωρεί πως μας χρεοκόπησαν επειδή μας ζηλεύουν! 

Οι ανοησίες περί Εθνικού πλούτου είναι για "ψεκασμένους" υπάρχουν κράτη με μεγαλύτερα κοιτάσματα πετρελαίου και άλλων "πλεονεκτημάτων" που ΠΕΙΝΑΝΕ δεν ξέρω γιατί κοροϊδεύουμε τον Ερντογάν που λέει αυτές τις ανοησίες στον λαό του και όχι όσους πολιτικούς ισχυρίζονται πως είμαστε ένα ΠΑΜΠΛΟΥΤΟ κράτος. 

Εμείς που δεν μπορούμε να βγάλουμε μόνοι μας ούτε ένα βαρέλι πετρέλαιο, εμείς που δεν έχουμε καμία τεχνογνωσία όχι να βγάλουμε αλλά ούτε να εντοπίσουμε ένα κοίτασμα φυσικού αερίου! 

Οι εργαζόμενοι λοιπόν του τομέα της καθαριότητας ας ακούνε την διοίκηση και όχι τις σειρήνες του λαϊκισμού του σωματείου τους που τους αποκρύπτουν πως στο ΤΕΛΟΣ θύματα της δικής τους αδιαφορίας θα είναι οι ίδιοι. 

Δεν πρέπει να δουλεύουν οι μισοί , δεν περισσεύουν και ούτε έχει την δυνατότητα καμία κυβέρνηση να προχωρήσει στις ΜΟΝΙΜΕΣ προσλήψεις που ζητάνε. 

Ευχόμαστε να κατανοούν πως δεν μπορούν 5 να δουλεύουν για 10 και το κυριότερο να δουν την μεγάλη εικόνα. Και η μεγάλη ΕΙΚΟΝΑ λέει πως άμα η πόλη είναι πεντακάθαρη ουδείς θα τολμήσει στο μέλλον να δώσει την ΔΟΜΗ σε ιδιώτη. 

Όσο όμως υπάρχει αυτή η εικόνα ακόμα και ο πιο κρατιστής το σκέφτεται . Γιατί θα έρθει η μέρα που θα υπάρχει και δημοτική παράταξη που θα έχει στο πρόγραμμα της την ΠΛΗΡΗ ιδιωτικοποίηση του ΤΟΜΕΑ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑΣ & ΠΡΑΣΙΝΟΥ χωρίς ΣΔΙΤ και αστερίσκους που ανεβάζουν το κόστος για τον δημότη που καλούνται να πληρώσουν για υπηρεσίες που δεν τους παρέχονται όπως θα ήθελαν οι πολλοί. 

Τελειομανείς δεν ήμασταν ΠΟΤΕ και ούτε θα γίνουμε . Άλλωστε αγαπάμε τους πάντες για τις ατέλειές τους αλλά προφανώς και δεν μπορούμε να παραμένουμε ΤΥΦΛΟΙ σε ό,τι συμβαίνει δίπλα μας. 

Και φυσικά θα ακολουθήσουν και άλλα ρεπορτάζ και όχι το εύκολο. Οι υπάλληλοι του τομέα καθαριότητας και Πρασίνου δεν μπορούν να διπλασιαστούν για να δούμε εμείς άλλη εικόνα. 

Άρα εάν δεν είναι αρκετοί και φταίει αυτό ( για εμάς δεν φταίει ο αριθμός τους που είναι ικανοποιητικός) αλλά το ό,τι δεν ενεργούν ΟΛΟΙ. 

Για τα ακινητοποιημένα αυτοκίνητα και το συνεργείο που τα φτιάχνει άλλη φορά αφού προφανώς μας μένει ακόμα λίγος χρόνος.... 

Σε κάθε περίπτωση ζητάμε συγγνώμη από όσους δουλεύουν αλλά η ΕΙΚΟΝΑ είναι ΤΡΑΓΙΚΗ και η ΕΥΘΥΝΗ για εμάς είναι των εργαζομένων και του σωματείου τους. Όσοι πιστεύουν κάτι άλλο σεβαστή η άποψη τους αλλά προφανώς είναι εκτός πραγματικότητας. Εμείς πάντως ΔΕΝ ΦΩΝΆΖΟΥΜΕ άδικα και ούτε βέβαια είναι fake οι φωτογραφίες και το ρεπορτάζ δρόμου του Άγγελου Κάνδηλα . Ένα ρεπορτάζ που προφανώς κάνει χωρίς κανένα όφελος όπως θα έπρεπε να είχαν καταλάβει καιρό τώρα εχθροί και φίλοι. 

Η δική μας γνώμη είναι ΘΕΤΙΚΗ για τον Άγγελο Κάνδηλα  παρόλο που διαφωνούμε στη θέση του πως υπάρχει ΛΥΣΗ στο πρόβλημα καθαριότητας παραμένοντας η ΔΟΜΗ υπό κρατικό- δημοτικό έλεγχο. 

Ο Άγγελος Κάνδηλας καλύπτει επαγγελματικά εκδηλώσεις στο δήμο μας και έχει λιώσει τις σόλες του καταγράφοντας μια καθημερινότητα που κάποιοι αρνούνται να δουν. Η κριτική που του γίνεται είναι ΑΔΙΚΗ ποτέ δεν δήλωσε τίποτα άλλο παρά ενεργός πολίτης.

Βέβαια όσοι θεωρούν πως οι δημοσιογράφοι δεν πρέπει να έχουν άποψη ενοχλούνται αφού προφανώς και όταν κάνεις ΡΕΠΟΡΤΑΖ αναγκαστικά παίρνεις ΘΕΣΗ. Ο καθένας αναδεικνύει αυτό που θεωρεί πιο σημαντικό και έτσι όποιος γενικά ασχολείται βρίσκει τελικά και τον "μπελά" του. 

Για εμάς πεντακάθαροι δήμοι δεν είναι ούτε η Γλυφάδα , ούτε ο Άλιμος ενώ η διπλανή Αργυρούπολη είναι στα ίδια χάλια με εμάς. 



ΥΓ: Κανείς δήμαρχος δεν θέλει να είναι η πόλη του βρώμικη αλλά λίγοι έχουν το θάρρος να σέρνονται στα δικαστήρια και να αντιμετωπίζουν συνδικαλιστές και εργαζόμενους που δεν έχουν καταλάβει ακόμα πως η Ελλάδα αναγκαστικά μετά την χρεοκοπία της άλλαξε . Σε μερικά χρόνια όλες και όλοι μας θα δουλεύουμε για 400 ευρώ τον μήνα ή για μερικές δραχμές που δεν έχουν καμία αξία. 

Τον δρόμο της Ε.Ε επέλεξαν όλες οι Ελληνικές κυβερνήσεις και φυσικά και οι πολίτες αφού εξακολουθούν και δίνουν τεράστιες πλειοψηφίες στα κόμματα που επιθυμούν την παραμονή μας στην Ε.Ε 

Σ.Μ 

Δεν υπάρχουν σχόλια: