ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ ΧΩΡΙΣ ΟΡΙΑ για να μαθαίνετε όσα όλοι οι άλλοι σας κρύβουν....: Έκτακτα μέτρα κατά του κορονοϊού για την Αττική προανήγγειλε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης

Παρασκευή 18 Σεπτεμβρίου 2020

Έκτακτα μέτρα κατά του κορονοϊού για την Αττική προανήγγειλε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης



Υπάρχει ξεκάθαρα πρόβλημα στην Αττική» τόνισε ο πρωθυπουργός προσθέτοντας πως «είμαι έτοιμος να λάβω μέτρα, που θα αφορούν κυρίως στις δημόσιες συναθροίσεις και τις πολιτιστικές εκδηλώσεις» για την αποφυγή της περαιτέρω εξάπλωσης του κορονοϊού.
«Στόχος είναι να ενθαρρύνουμε την τηλεργασία στον δημόσιο και ιδιωτικό τομέα έτσι ώστε να ελαχιστοποιήσουμε τις μετακινήσεις. Αυτά τα μέτρα θα μπορούσαν να αποφασιστούν και σήμερα και να τεθούν σε ισχύ από τη Δευτέρα για να είμαστε έτοιμοι επιχειρησιακά και θα διαρκέσουν 14 ημέρες» πρόσθεσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Τα μέτρα τα οποία παίρνουμε πρέπει πρώτα απ΄όλα να είμαστε σίγουροι ότι είναι εφαρμόσιμα, ότι τα εξηγούμε με την απαραίτητη πειστικότητα και ότι, τελικά, είναι εκείνα τα μέτρα τα οποία πρέπει να πάρουμε για να αποφύγουμε, μέτρα τα οποία θα έχουν οικονομική αντίκτυπο, βαρύ, το οποίο αυτή τη στιγμή η ελληνική κοινωνία και η ελληνική οικονομία πολύ απλά δεν το αντέχουν», τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Εάν εφαρμόσουμε τα μέτρα τα οποία έχουμε πάρει, δεν έχω καμία αμφιβολία ότι θα πάμε καλά. Αλλά για να είμαστε βέβαιοι ότι θα πάμε καλά, πρέπει καταρχάς να εστιάσουμε στην εφαρμογή των μέτρων», υπογράμμισε ο πρωθυπουργός.

Ο κ. Μητσοτάκης επεσήμανε την ανάγκη απαρέγκλιτης τήρησης μέτρων που έχουν ήδη αποφασιστεί, όπως η χρήση της μάσκας σε χώρους όπου είναι υποχρεωτική, σημειώνοντας ότι τον ενδιαφέρουν «ιδιαίτερα τα μέσα μαζικής μεταφοράς». Κάλεσε επίσης τους ευάλωτους πολίτες να επιδεικνύουν αυξημένη προσοχή.

Δεν υπάρχουν σχόλια: