ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ ΧΩΡΙΣ ΟΡΙΑ - ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ : Ειδήσεις σε ένα λεπτό....

Τρίτη 26 Απριλίου 2022

Ειδήσεις σε ένα λεπτό....



  • Και οι δημόσιοι υπάλληλοι όπως και οι ιδιωτικοί έχουν "αφεντικό".  "Αφεντικό" έχουν και οι ελεύθεροι επιχειρηματίες αφού οι "νόμοι της αγοράς" είναι αμείλικτοι. Η επιχειρηματικότητα δεν πρέπει να αντιμετωπίζεται ως "αδίκημα" και φυσικά ο καταναλωτής πρέπει να επιλέγει ό,τι αντέχει η τσέπη του. Σε περιόδους κρίσης δυστυχώς η ποιότητα είναι για μικρή μερίδα του πληθυσμού και η κατανάλωση μειώνεται. Το να στηρίξεις όποιον δεν κατανοεί τις ανάγκες σου δεν σε κάνει περισσότερο "ευφυή" ή ακόμα και "πατριώτη". Δεν νοείται εν έτει 2022 να επικρατούν ακόμα αντιλήψεις στήριξης της τοπικής ή ακόμα και εγχώριας παραγωγής εις βάρος του καταναλωτή αφού τα χρήματά μας μπορούν ( και φτάνουν σε πολλές περιπτώσεις) σε οποιοδήποτε γωνιά του πλανήτη. Τα "ελληνικά" προϊόντα , οι "ελληνικές" επιχειρήσεις θα πρέπει να κατανοήσουν πως το να αναγκαστεί να βάλει πλαφόν η κυβέρνηση σε προϊόντα ή υπηρεσίες είναι ένα πισωγύρισμα για μια οικονομία που νοσεί. Ας καταλάβουμε όλες και όλοι πως και ο καπιταλισμός λειτουργεί όταν κυριαρχεί η ΑΤΟΜΙΚΗ ευθύνη και δεν έχουμε ανάγκη από "πατερούληδες". Ο καθένας μπορεί να κοστολογεί τα προϊόντα του όσα νομίζει αυτό όμως δεν σημαίνει πως έχει "υποχρέωση" ο οιοσδήποτε να αγοράσει κάτι πέρα από τις οικονομικές τους δυνατότητες. Οι ¨ferrari" δυστυχώς δεν είναι για όλους μας και πολλοί είναι αυτοί που θέλοντας να οδηγήσουν μια ferrari κατέληξαν να κυκλοφορούν με τα πόδια! Βέβαια για θέματα υγείας το περπάτημα είναι ευεργετικό αλλά και το αυτοκίνητο ( όχι βέβαια μια ferrari) δεν πρέπει να αντιμετωπίζεται ως πολυτέλεια γιατί αλλιώς δεν πάμε καλά! 

  • Δεν έχουμε αυταπάτες πως δεν θα συμβούν ξανά εγκλήματα όπως στην υπόθεση της Πάτρας. Ούτε βέβαια μας αρέσει ο Τύπος να είναι τόσο πιεστικός μπας και αλλάξει κάτι σε αυτή την ρημάδα χώρα. Αυτό όμως που δεν καταλαβαίνουμε είναι πως για ακόμη μια φορά όσοι δεν αρέσκονται και πολύ στην ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ του ΤΥΠΟΥ βγήκαν να χρεώσουν ΚΑΝΙΒΑΛΙΣΜΟ στο ΜΜΕ εκείνο που τόλμησε να δείξει μια σκληρή φωτογραφία μπας και φιλοτιμηθεί κανείς δημόσιος λειτουργός και παραιτηθεί από την καρέκλα του για λάθη και παραλείψεις! 


  • Προσπαθούμε και στηρίζουμε τις επιχειρήσεις της πόλης μας γιατί προφανέστατα και θέλουμε να συντηρηθούν σε αυτή επιχειρήσεις . Αγοράζουμε λοιπόν κρέας, τρόφιμα, και κάθε είδους υπηρεσία από αυτή αλλά όχι για λόγους "πατριωτικούς" ή "τοπικιστικούς" που είναι πέρα από την δική μας αντίληψη αφού δεν κάναμε και δεν θα κάνουμε την δική μας ιδεολογία που είναι ο φιλελεύθερος εθνικισμός επάγγελμα! Καλούμε τους μεσαίους επιχειρηματίες να δουν την "συγχώνευση" των επιχειρήσεών τους ως επιβίωση σε μια κοινωνία που θα παραμείνει καπιταλιστική όσο και εάν αντιδρούν όσοι ωφελούνται των προνομίων τους. Μην τους κοροϊδεύουν λοιπόν οι πολιτικοί πως στο μέλλον μπορούν να επιβιώσουν επιχειρήσεις μικρομεσαίες με 1-2 άτομα προσωπικό γιατί αυτό δεν πρόκειται να συμβεί. Καλά κάνουν και το παλεύουν και εμείς στο πλευρό τους αλλά είναι δύσκολο να επιβιώσεις με τόσα έξοδα. Εμείς που είμαστε στην ουσία πραγματικοί εθελοντές και πάλι κοιτάμε πόσο μας "αντέχετε". Σε απλά ελληνικά εάν δεν μας θέλατε δεν θα υπήρχαμε δεν είναι θέμα "ψώνιου" ή διατήρησης μιας ιδιότητας που αποκτήσαμε με σκληρή δουλειά και που δεν μας ενδιαφέρει εάν μας δώσουν την "βούλα" όσοι βλέπουμε πως καλούνε σήμερα την ΕΣΗΕΑ να διαγράψει τον κ. Πέτρο Κουσουλό από τα κιτάπια της γιατί για αυτούς είναι τυμβωρύχος!  Στο twitter έχει στηθεί ένα πάρτι από "δικαιωματιστές" που θεωρούν "δικαίωμά" τους κρυπτόμενοι να "διδάσκουν" μια "ηθική" που σε εμάς προκαλεί ΕΜΕΤΟ! Η Ελλάδα δεν θα σωθεί εάν "κρεμαστεί" ή τιμωρηθεί με πρόστιμο μια εφημερίδα που απλώς βαρέθηκε να υποκρίνεται πως στην υπόθεση της Πάτρας φταίει μόνο μια "τρελή"! 


  • Δεν βλέπουν φασισμό στην πόλη μας , δεν παρακολουθούν τις απέλπιδες προσπάθειες κάποιων να απαξιώσουν τα δήθεν συστημικά ΜΜΕ , ούτε ακούνε τους πανηγυρισμούς κάποιων που θεωρούν πως η Λεπέν μπορεί να είναι η λύση στα προβλήματα του Γαλλικού λαού. Δεν γνωρίζουν και τι έχει συμβεί για να καταντήσει η Λεπέν το κόμμα της στα σημερινά του χάλια αφού ζέχνει λαϊκισμό και εμείς βαριόμαστε να τους εξηγήσουμε τι κόμμα παρέλαβε από τον πατέρα της και τι κόμμα έχει. Δεν υπάρχουν Εθνικιστές στο κόμμα της Λεπέν και όσοι κατέφυγαν στο κόμμα του Ζεμούρ θα καταλάβουν πως στις γαλλικές κάλπες του καλοκαιριού ΜΟΝΗ αξιοπρεπής λύση για την Γαλλία είναι ο Εμανουέλ Μακρόν. Έτσι σίγουρα το ρεπουμπλικανικό κόμμα θα συμμετάσχει σε μια συμμαχία ΚΟΙΝΗΣ ΛΟΓΙΚΗΣ απέναντι στις ανεδαφικές προτάσεις του κόμματος της Λεπέν σε μια σειρά προβλήματα που μαστίζουν και την Γαλλική κοινωνία. Δεν θα γραφτεί και πάλι η Ιστορία επειδή κάποιοι δεν βολεύονται από τον πολιτισμό που δημιουργήθηκε μετά την ΝΙΚΗ και κυρίως με την κατάληξη που είχαν όσοι βρέθηκαν στην συμφωνία της Γιάλτας στην ΛΑΘΟΣ ΠΛΕΥΡΑ της ΙΣΤΟΡΙΑΣ!
  • Έως το 2023 θα έχει δοθεί η αλλαγή των λαμπών του οδοφωτισμού της πόλης μας σε εταιρία με σύμβαση ΣΕΑ (Σύμβαση Ενεργειακής Απόδοσης) ας μην ανησυχούν ή ας ανησυχήσουν περισσότερο όσοι θεωρούν πως δεν θα γίνει ΤΙΠΟΤΑ 

  • Δεν μας διαβάζετε επειδή συμφωνείτε με αυτά που γράφουμε αλλά επειδή θέλετε και την ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΗ άποψη σε όσα όλοι οι ΑΛΛΟΙ συμφωνούν! 

Δεν υπάρχουν σχόλια: