ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ ΧΩΡΙΣ ΟΡΙΑ - ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ : Στη φυλακή πρώην «τραπεζίτης της χρονιάς»: Τα στριπτιζάδικα, τα δείπνα της χλιδής και οι γνωριμίες μέσω Tinder

Τρίτη 19 Απριλίου 2022

Στη φυλακή πρώην «τραπεζίτης της χρονιάς»: Τα στριπτιζάδικα, τα δείπνα της χλιδής και οι γνωριμίες μέσω Tinder



Ο συγκεκριμένος τραπεζίτης ξόδεψε εκατοντάδες χιλιάδες ελβετικά φράγκα για την προσωπική του καλοπέραση περνώντας τα ποσά στα εταιρικά έξοδα, αφού, όπως είπε και στο δικαστήριο, ακόμα και η διασκέδαση σε στριπ κλαμπ ήταν μέρος της... δουλειάς
Κάποτε ανακηρύχθηκε «τραπεζίτης της χρονιάς», τώρα ετοιμάζεται να μπει πίσω από τα κάγκελα, καθώς η φυλακή θα είναι η μόνιμη κατοικία του για τα επόμενα τέσσερα χρόνια. Ο λόγος για τον Πιερίν Βινσένζ, Ελβετό τραπεζίτη και συγκεκριμένα πρώην επικεφαλής της Raiffeisen Switzerland, ο οποίος την περασμένη εβδομάδα καταδικάστηκε με την κατηγορία ότι καταχράστηκε εκατομμύρια δολάρια από τις δαπάνες της εταιρείας, σύμφωνα με δημοσίευμα της South China Morning Post.

H SCMP αποκάλεσε την υπόθεση ως μια από τις πιο σημαντικές δίκες εταιρικού εγκλήματος εδώ και δεκαετίες.

Ο Βινσέζ που κατηγορήθηκε και για αρκετά άλλα αδικήματα, καλείται να πληρώσει 840.000 ελβετικά φράγκα ως πρόστιμο και άλλο 1,6 εκατ. φράγκα ως αποζημιώσεις, καθώς αποκαλύφθηκε ότι πέρασε προσωπικές του δαπάνες στα έξοδα της εταιρείας. Ωστόσο, όπως δήλωσε ο συνήγορός του, θα ασκήσει έφεση κατά της απόφασης.

Κατά τη διάρκεια της δίκης, ο ο Βινσέζ με περισσό θράσος εξήγησε ότι έξοδα ύψους 200.000 φράγκων πήγαν κατά το μεγαλύτερο μέρος τους σε κλαμπ με στριπτίζ, που σχετίζονταν άμεσα με… τις δραστηριότητες της εταιρείας. Επίσης, υποστήριξε ότι ένα δείπνο αξίας 700 φράγκων με μια γυναίκα που γνώρισε στη γνωστή πλατφόρμα γνωριμιών Tinder είχε… επαγγελματικό χαρακτήρα αφού τη συγκεκριμένη γυναίκα την κάλεσε για μια δουλειά στο real estate.

O δικαστής, πάντως, είχε άλλη άποψη, καθώς, όπως είπε: «εξ όσων καταλαβαίνω, πρακτικά η αρχή ότι όλες οι δαπάνες ενός επιχειρηματία εμπίπτουν στα αναλώσιμα εταιρικά έξοδα, εφόσον υπάρχει οποιαδήποτε έμμεση σύνδεση με την επιχειρηματική δραστηριότητα, προφανώς στην προκειμένη περίπτωση πήγε πολύ μακριά… Η διατήρηση των καλών σχέσεων που έκανε σε καμπαρέ, στριπτιτζάδικα και μπαρ για γνωριμίες δεν ανήκουν και στην πρωταρχική σφαίρα συμφερόντων της Raiffeisen».


Ο Βινσέζ έλαβε εντολή να καταβάλει στην Raiffeisen πάνω από 260.000 ελβετικά φράγκα και το ποσό του 1,3 εκατ. φράγκων για πρόκληση βλάβης από άλλη εταιρεία λόγω εταιρικής συναλλαγής.

Δεν υπάρχουν σχόλια: