ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ ΧΩΡΙΣ ΟΡΙΑ για να μαθαίνετε όσα όλοι οι άλλοι σας κρύβουν....: Εγκλωβισμένο γατάκι σε μπαλκόνι διαμερίσματος στην πόλη μας ( UPDATE Η Πυροσβεστικός σταθμός Δάφνης ανταποκρίθηκε και το γατάκι απεγκλωβίστηκε)

Πέμπτη 7 Απριλίου 2022

Εγκλωβισμένο γατάκι σε μπαλκόνι διαμερίσματος στην πόλη μας ( UPDATE Η Πυροσβεστικός σταθμός Δάφνης ανταποκρίθηκε και το γατάκι απεγκλωβίστηκε)


Από φίλο και αναγνώστη του ιστολογίου πληροφορηθήκαμε πριν κάποια λεπτά πως υπάρχει εγκλωβισμός ενός αδέσποτου  γάτου σε μπαλκόνι ιδιοκτησίας συγγενικού του προσώπου που είναι εκτός Αθηνών. 

Σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με την Πυροσβεστική Υπηρεσία (199) ,απέδειξαν πλήρης αδιαφορία θεωρώντας πως ο χώρος είναι ιδιωτικός και δεν μπορούν να επέμβουν. 

Τα ίδια είπαν και σε εμάς,  ενώ είναι σαφές πως η ΕΛ.ΑΣ δεν έχει την ίδια άποψη , και φυσικά το συγγενικό πρόσωπο του φίλου και αναγνώστη μας είναι  ιδιοκτήτη του διαμερίσματος στο οποίο είναι εγκλωβισμένο το γατάκι αλλά  είναι εκτός Αθηνών . Αλλιώς τώρα δεν θα υπήρχε κανένα πρόβλημα και δεν θα χρειάζονταν να επέμβει η ΠΥ. 

 Το συγγενικό πρόσωπο του συνδημότη μας στου οποίου το μπαλκόνι εγκλωβίστηκε το γατάκι  ενδιαφέρθηκε για την τύχη του αδέσποτου ζώου, όπως κάθε άνθρωπος ακόμα και μη ζωόφιλος που ενδιαφέρεται  για  ζωή του βρίσκεται σε κίνδυνο. 

Μια σκάλα 10 μέτρων χρειάζεται και κυρίως ΚΟΙΝΗ ΛΟΓΙΚΗ αφού εμείς και πολλοί άλλοι δεν αντιλαμβανόμαστε την έννοια παραβίασης τάχα ιδιωτικού χώρου την στιγμή που η ΕΛ.ΑΣ περιμένει απλώς ένα τηλεφώνημα από την ΠΥ για να συνδράμει στο έργο της! 

Διαβάστε και αυτό και ευελπιστούμε πως σύντομα ο μηχανισμός και οι αρμοδιότητες δεν θα σταθούν εμπόδιο για να σωθεί ένα αδέσποτο. Ταλαιπωρεί τους πάντες αυτό το πράγμα με τις συναρμοδιότητες και τα "ψιλά" γράμματα , βαρεθήκαμε να παλεύουμε για μια χώρα που εάν και είναι μέρος της Δύσης έχει έντονες τις βαλκανικές νοοτροπίες που μας κρατούν πίσω. Έχουμε θετικά και εμείς οι Βαλκάνιοι αλλά πρέπει να παλέψουμε με τα αρνητικά μας ..... 


Ο πυροσβεστικός σταθμός Δάφνης ήταν όπως πληροφορηθήκαμε από την αρχή διατεθειμένος να συνδράμει το πολυπόθητο τηλεφώνημα από Κέντρο Άμεσης Επέμβασης ( 199) τελικά έγινε και τέλος καλό και ας ελπίσουμε στο μέλλον όλα να λειτουργήσουν πιο καλά. 


Ευχαριστούμε την ΕΛ.ΑΣ και το Πυροσβεστικό σταθμό Δάφνης για τον απεγκλωβισμό του αδέσποτου και κυρίως για το ενδιαφέρον που έδειξαν ,  και επίσης εξαίρουμε τον συνδημότη μας Θανάση Καραγιάννη για την ευαισθησία του .

Παράλληλα τον ευχαριστούμε και για την φωτογραφία από το σημείο που μας έστειλε όπου διακρίνεται το πυροσβεστικό όχημα που πήγε και απεγκλώβισε το γατάκι. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: