ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ ΧΩΡΙΣ ΟΡΙΑ - ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ : Ειδήσεις σε ένα λεπτό....

Τετάρτη 20 Απριλίου 2022

Ειδήσεις σε ένα λεπτό....


  • Άρχισαν οι ευχές των συνδημοτών μας , συνήθως αιρετών για το Πάσχα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Ελπίζουμε και φέτος να δημοσιεύσουμε τις περισσότερες όπως κάθε χρόνο. Βέβαια κάποιοι μας βάζουν δύσκολα αφού μας είναι αδιανόητο να δημοσιεύσουμε ευχές με λογότυπο παράταξης που γράφει την πόλη μας με π κεφαλαίο λες και πρόκειται για την "Βασιλεύουσα". Η "επιδημία" των ψευτοπατριωτών έχουμε δει πως έχει γίνει "τσουνάμι" σε συλλογικότητες, σωματεία ακόμα και σε παρατάξεις όμορων δήμων μας και αναρωτιόμαστε αφού κάποιοι επιθυμούν την Πόλη γιατί δεν πάνε να την "ελευθερώσουν". Αναμένουν φαίνεται να το πράξει αυτό ο "Ορθόδοξος" Βλαδίμηρος Πούτιν το "ξανθό γένος" που για όσους δεν το έχουν πάρει ακόμα χαμπάρι δεν μπορούν να νικήσουν τους Εθνικιστές του τάγματος Αζόφ και όσους έχουν προστρέψει προς βοήθεια του ουκρανικού λαού που δέχεται εδώ και 53 μέρες μια άδικη ρωσική εισβολή. Ευελπιστούμε πως η Δύση θα κατανοήσει πως ο ουκρανικός στρατός πέρα από όπλα και αμυντικά συστήματα χρειάζεται και αεροπορικές δυνάμεις ( έστω μαχητικά αεροσκάφη ανατολικού τύπου ) έτσι ώστε να μπορέσει να απωθήσει τους Ρώσους εισβολείς. Εμείς δεν έχουμε καμία ΑΥΤΑΠΑΤΗ για τον νικητή και αυτού του πολέμου που θα είναι η Δύση και φυσικά η ηγέτιδά τους δύναμη που είναι οι ΗΠΑ. Σε αυτό το πόλεμο μάλιστα δεν θα έχουν ανθρώπινες απώλειες αφού έριξαν το "μπαλάκι" στους Ευρωπαίους να σβήσουν την "φωτιά" στη γειτονιά τους. Και κάποιος θα προστρέξει είναι σίγουρο αφού ο Πούτιν δεν θα σταματήσει στην Ουκρανία είναι αναγκασμένος μετά την ήττα του εκεί να βάλει στο "κόλπο" και άλλους . Βλέπουμε τους Σέρβους να αναζητούν νέες περιπέτειες και μάλλον θα την πατήσουν και πάλι όπως το 1999 αφού έχουν έναν παντελώς ανίκανο πρωθυπουργό και μια ρωσόφιλη ηγεσία! 

  • Ο Ολυμπιακός πάει για το νταμπλ στο ποδόσφαιρο λένε οι οπαδοί του παραγνωρίζοντας το γεγονός πως πριν λίγες μέρες έχασαν στη Λεωφόρο από ένα Παναθηναϊκό που χωρίς να "βγάζει μάτια" καταφέρνει και παίρνει αποτελέσματα. Και όλα αυτά με πρόεδρο τον Αλαφούζο που δεν χαλάει περισσότερα από 15.000.000 ευρώ τον χρόνο για την ομάδα μας.  Το θέμα είναι να περάσει στον τελικό κυπέλλου ο Παναθηναϊκός  και σε ένα παιχνίδι όλα μπορούν να συμβούν,  αφού τα χρήματα που δίνει κάθε χρόνο ο Βαγγέλης Μαρινάκης για την ομάδα του Ολυμπιακού δεν έχουν πιάσει τόπο. Ακόμα και ο ΠΑΟΚ πήρε πρωτάθλημα , για να μην θυμηθούμε αυτό της ΑΕΚ! 

  • Αύξηση στον κατώτατο μισθό από την κυβέρνηση της ΝΔ . Το πρόβλημα είναι πως θα την φάει ο πληθωρισμός αφού σε αυτή την κυβέρνηση έχουν τύχει τα μύρια κακά. Από πανδημία έως πόλεμος στη "γειτονιά" μας και δεν ξέρουμε τι άλλο μας περιμένει! 

  • Οι κλήσεις της δημοτικής αστυνομίας  για αντικοινωνικό παρκάρισμα συνεχίζονται όπως μας ενημερώνει ο αρμόδιος αντιδήμαρχος και στόχος είναι μία οι υπαίθριες λαϊκές αγορές και άλλη όσοι άτυχοι πιαστούν στην φάκα. Και λέμε άτυχοι και όχι ανεύθυνοι γιατί οι κλήσεις που κόβονται είναι σταγόνα στον ωκεανό των εκατοντάδων παραβάσεων του ΚΟΚ που γίνονται στην πόλη μας. Για τον αθέμιτο ανταγωνισμό που επέβαλλε η διοίκηση Χατζηδάκη σε 7 μόλις επιχειρήσεις supermarkets της πόλης μας τα έχουμε ξαναπεί. Όπως βλέπουμε οι πινακίδες αυτές εξασφάλισαν σχεδόν 24ωρο πάρκιν σε αργόσχολους μη αφήνοντας τις 7 αυτές επιχειρήσεις να δουλέψουν. 

  • Η εικόνα στον τομέα της καθαριότητας δεν αλλάζει και εναπόκεινται πλέον στην κυβέρνηση να διορίσει 200 νέους υπαλλήλους καθαριότητας για να μπορεί ο δήμος μας να πει πως τώρα που έχει το "κατάλληλο" προσωπικό κάτι θα γίνει. Και επειδή αυτό δεν πρόκειται να συμβεί για να αλλάξει η εικόνα θα πρέπει οι δημότες που πληρώνουν ένα σωρό τέλη να κρατάνε τα σκουπίδια στα μπαλκόνια τους ή να αναζητούν άδειους κάδους και να μην αφήνουν τα σκουπίδια όπου βρουν έξω από αυτούς. Για τα μπάζα και τα ογκώδη δεν υπάρχει σωτηρία ένας καναπές την ημέρα πετιέται σε πεζοδρόμια της πόλης και απορούμε και εμείς με την ανευθυνότητα όσων θεωρούν πως μπορούν να εναποθέτουν παντού ό,τι δεν τους είναι πλέον χρήσιμο. Θα πρέπει να ενημερώνουμε το δήμο πριν βγάλουμε κάτι εάν δεν υπήρχαν και όσοι μαζεύουν τέτοια αντικείμενα η κατάσταση θα ήταν χειρότερη. 


Δεν υπάρχουν σχόλια: