ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ ΧΩΡΙΣ ΟΡΙΑ για να μαθαίνετε όσα όλοι οι άλλοι σας κρύβουν....: Γιατί πλακώνονται ΟΤΕ – Vodafone (και λοιπές δυνάμεις)

Τετάρτη 6 Απριλίου 2022

Γιατί πλακώνονται ΟΤΕ – Vodafone (και λοιπές δυνάμεις)



-Εκεί που έδειχνε σαν να παίζαν όλοι με σημειωμένη τράπουλα, βγήκαν (επιτέλους) τα μεγάλα «μαχαίρια» μεταξύ των τηλεπικοινωνιακών εταιρειών. Αιτία, η προ μηνών απόφαση του ΟΤΕ να διπλασιάσει τις ταχύτητες του σταθερού internet που έχουν σήμερα οι συνδρομητές COSMOTE στις περιοχές που δεν έχει φτάσει ακόμα η οπτική ίνα στο σπίτι, κάτι που είχε ανακοινωθεί μετά τη συνάντηση του επικεφαλής της DT, Tim Hοttges, με τον Κ. Μητσοτάκη. Οι υπόλοιποι πάροχοι σχεδόν εξαρχής αντέδρασαν, υποστηρίζοντας μεταξύ άλλων πως το κόστος των αναβαθμίσεων για αυτούς είναι πολύ μεγαλύτερο, παρά τις εκπτώσεις που έχουν δοθεί, πως συμπιέζεται το περιθώριο κέρδους τους και ότι οι κανόνες δεν ισχύουν το ίδιο για όλους. Έτσι, με ασφαλιστικά μέτρα που κατέθεσε η Vodafone στην ΕΕΤΤ επιχειρούν να μπλοκάρουν την έγκριση των νέων εμπορικών πακέτων του ΟΤΕ (ήδη έχει εγκριθεί το 1/3 του συνόλου τους). Από τον ΟΤΕ διαμηνύουν πως η Ελλάδα δεν μπορεί να παραμένει ουραγός στις ταχύτητες για το ίντερνετ και πως αν κάποιοι δεν μπορούν να κάνουν επενδύσεις, να μην εμποδίζουν τους υπόλοιπους να το πράξουν. Η ακρόαση των ασφαλιστικών μέτρων, σύμφωνα με πληροφορίες, έχει προγραμματιστεί για την ερχόμενη Παρασκευή.

-Στο μεταξύ η Vodafone από την πλευρά της μπήκε στο παιχνίδι των προσφορών για τηλεφωνικές συνομιλίες προς όλους χωρίς όριο και με χαμηλό κόστος, με την καρτοκινητή. Ανεβάζοντας λίγο το κόστος, ο κάτοχος καρτοκινητής μπορεί να αποκτήσει και πολλά data επιπλέον των δωρεάν κλήσεων. Το ερώτημα είναι αυτονόητο: Αν τελικά επικρατήσουν αυτές οι προσφορές, γιατί κάποιος να είναι συνδρομητής με υψηλό μηνιαίο τέλος στους παρόχους; Μόνο για το roaming, εφόσον ταξιδεύει.



Δεν υπάρχουν σχόλια: