ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ ΧΩΡΙΣ ΟΡΙΑ - ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ : Κάποιοι επιθυμούν να ξαναγράψουν την Ιστορία της πόλης μας ...

Σάββατο 30 Απριλίου 2022

Κάποιοι επιθυμούν να ξαναγράψουν την Ιστορία της πόλης μας ...

 

Ευτυχώς που υπάρχει και η Βικιπαίδεια  στην οποία έχουν πρόσβαση οι δημότες της πόλης μας που είναι νέοι σε ηλικία και αγνοούν την Ιστορία της πόλης μας. 

Διαβάζοντας εδώ  μπορεί ο καθένας να μάθει ποια ήταν η πραγματική έκταση του "τσιφλικιού Καρά" που αγοράστηκε το 1922 από Αλέξιο Νάστο, να πληροφορηθεί επίσης πόσους ιδιοκτήτες άλλαξε και να διαβάσει πως αγοράστηκε στην τιμή των 600.000 δραχμών που αντιστοιχούσαν σε περίπου 9.500 χρυσές λίρες. Ο προοδευτικός βουλευτής Σπύρος Θεοδωρόπουλος έχει υπολογίσει την έκτασή του και έχει καταθέσει σχετικό υπόμνημα στη Βουλή και ατυχώς για τους εγχώριους διακινητές φανταστικών θεωριών συνωμοσίας η έκταση του είχε υπολογιστεί στα 15.000 στρέμματα (κάτι που υπάρχει καταγεγραμμένο για όσους λατρεύουν την Ιστορία και όχι τους μύθους στο αρχείο του πρωθυπουργού Βενιζέλου)   

Αυτοί που δημιούργησαν την πόλη μας αγόρασαν από τον Νάστο , και αυτοί που την κατέστρεψαν ηρωποιούν όσους έχτισαν πολιτικές καριέρες διεκδικώντας μια ΔΗΜΟΣΙΑ περιουσία που κατέληξε με πολιτική απόφαση στο Ελληνικό Κράτος και πλέον στην ΕΤΑΔ για να καταλήξει σε κάποιον άλλον ιδιώτη. 

Για δεκαετίες δηλαδή μια μικρή μερίδα συνδημοτών μας "δούλεψε" αγνοώντας το βέβαια για να μην παρεξηγηθούμε για να πάρουν φθηνά ακίνητα "επενδυτές" ανάλογοι με αυτούς που προσελκύει η χώρα μας τα τελευταία 25 χρόνια!

Ο πόλεμος στην Ουκρανία ίσως αλλάξει αυτή την εικόνα αφού στην νέα εποχή Ψυχρού Πολέμου μάλλον θα είναι δύσκολο σε κάποιους να μας φέρνουν επενδυτές με το όνομα Ιβάν το Χασάν θα ακούγεται ακόμα και στα δικά μας εθνικιστικά αυτιά πιο εύηχο και περισσότερο αξιοπρεπές από όσα θα ανέμενε ακόμα και ο πλέον δύσπιστος δημοκράτης από κράτη - παρίες που θεωρούν πως μπορεί να ξαναγραφεί η Ιστορία για να χωρέσει και τις δικές τους ΙΔΕΟΛΗΨΙΕΣ. 

Το θέμα με τα ακίνητα Νάστου έχει λήξει , ό,τι πούλησαν πούλησαν , όσα έχασαν έχασαν και εάν θεωρεί κάποιος πως κέρδισαν ας αναζητήσει αποδείξεις στους τραπεζικούς λογαριασμούς των "καταπατητών" και όσων ήρθαν "ξυπόλητοι" και απέκτησαν δεκάδες ακίνητα. 

Σε μια πόλη που οι "νικητές" τυχερών παιχνιδιών υπήρξαν για δεκαετίες πολλοί . Σε μια πόλη που εκτός από τους ΜΥΘΟΥΣ της ΔΗΜΟΣΙΑΣ περιουσίας έχουμε και φαντασίες πως έχει την έδρα της μια "Μαφία" ανάλογη της Σικελικής ό,τι και να γράψουμε εμείς οι πολλοί θα παραμείνουν στην λάθος πλευρά της Ιστορίας! 

Αυτής που θέλει την πόλη μας "δημοκρατική" και αριστερή , που αγνοεί ακόμα και τους λόγους που η πόλη μας εξακολουθεί και δεν είναι αρεστή στις διωκτικές αρχές και κυρίως αγνοεί πως όλο αυτό δεν δουλεύει υπέρ μας αλλά μας ΚΑΤΑΔΙΚΑΖΕΙ. 

Δεν υπάρχουν "άτρωτοι" και για τον λόγο αυτό δεν πρέπει να διακινούνται ΜΥΘΟΙ που θα μας μπλέξουν σε περιπέτειες που έχουμε αφήσει πίσω μας. 

Καλούμε να προσέχουν όσους "στοχοποιούνται" συστηματικά και κυρίως καλούμε τις αρμόδιες αρχές να συνεχίσουν να έχουν στραμμένη την προσοχή τους στην πόλη μας η οποία στοχοποιείται κάθε φορά υπάρχει οικονομική κρίση. 

Τέλος καλούμε τους πάντες να συνειδητοποιήσουν πως όσο "ανίκανο" και εάν παρουσιάζεται ή είναι ένα κράτος γνωρίζει  καλά πως να αντιδράσει όταν απειλείται η ίδια η ύπαρξή του. 

Γιατί και "ακρωτηριασμοί" κρατών συνέβαιναν και θα συμβαίνουν και η ίδια η ύπαρξη μας είναι ένας αγώνας επιβίωσης με ελάχιστες χαρές και πάμπολες λύπες! 

ΥΓ: Θεωρούμε πως οι προθέσεις και των ιδεολογικών μας αντιπάλων είναι αγνές , σίγουρα φαντάζονται μια πιο όμορφη πόλη σε αυτό που διαφωνούμε είναι πως πολλές θέσεις τους είναι ΟΥΤΟΠΙΚΕΣ αλλά τους θαυμάζουμε ( κάποιους όχι όλους ) για την προσήλωσή τους σε όσα πιστεύουν ιδίως αυτούς που το κάνουν ( και είναι αρκετοί) ΜΟΝΟ και μόνο επειδή το πιστεύουν και ΧΩΡΙΣ κανένα οικονομικό όφελος. Κάποιοι τους εκμεταλλεύονται και θεωρούν πως μπορούν να είναι ταυτόχρονα και με τον χωροφύλακα αλλά και με τον αντάρτη! 



Δεν υπάρχουν σχόλια: