ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ ΧΩΡΙΣ ΟΡΙΑ - ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ : Άπειρες φορές έχει συζητηθεί στα δημοτικά συμβούλια το θέμα της καθαριότητας με τις δημοτικές παρατάξεις να ομονοούν πως χρειάζεται περισσότερο ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ στο οποίο άπαντες συμφωνούν πως πρέπει να είναι και ΜΟΝΙΜΟ!

Κυριακή 10 Σεπτεμβρίου 2023

Άπειρες φορές έχει συζητηθεί στα δημοτικά συμβούλια το θέμα της καθαριότητας με τις δημοτικές παρατάξεις να ομονοούν πως χρειάζεται περισσότερο ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ στο οποίο άπαντες συμφωνούν πως πρέπει να είναι και ΜΟΝΙΜΟ!

 



Όσο πλησιάζουμε προς τις κάλπες τόσο θα κυριαρχούν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης οι κόντρες υποψηφίων δημοτικών συμβούλων για το θέμα αυτό. 

Ένα θέμα που έχει συζητηθεί όσο κανένα άλλο μέσα στα δημοτικά συμβούλια ιδίως τα δύο πρώτα χρόνια της νυν διοίκησης όταν αυτή ξεκινώντας την θητεία της "ζόρισε" με τον τότε Αντιδήμαρχο Καθαριότητας κ. Γιάννη Αντζινά υπαλλήλους καθαριότητας που δεν θέλουν να δουλέψουν! 

Τότε η διοίκηση έκανε την πρώτη μεγάλη υποχώρησή της έναντι της ΣΟΒΙΕΤΙΑΣ ( μόνιμοι υπάλληλοι του δήμου , προϊστάμενοι, και προνομιακοί προμηθευτές) βγάζοντας ένα κατάπτυστο δελτίο τύπου που χαρακτήριζε διαδικτυακούς Γκαίμπελς όσους αναρτούσαν την πραγματικότητα. Δηλαδή φωτογραφίες με γεμάτους κάδους , σκουπίδια έξω από αυτούς και ογκώδη σε πεζοδρόμια , ρέματα και κοινόχρηστους χώρους πεταμένα εδώ και εκεί. 

Εμείς δεν ήταν το φόρτε μας να φωτογραφίζουμε σκουπίδια αφού άλλωστε αυτά δεν μας ενοχλούν τόσο όσα τα άλλα που κυκλοφορούν στην πόλη μας. Άλλωστε εμείς νωρίς και όχι τώρα έχουμε υπογραμμίσει πως με το υπάρχον προσωπικό του τομέα καθαριότητας που δεν θέλει να δουλέψει και που αμείβεται ακόμα και εάν δουλέψει όλα τα Σάββατα  του μήνα με περίπου 150 ευρώ επιπλέον η πόλη δεν θα καθαρίσει ποτέ. 

Το να προσλάβουμε περισσότερο προσωπικό είναι στο χέρι της εκάστοτε διοίκησης αλλά λεφτά δεν υπάρχουν αφού πάνω από το 80% της ετήσιας κρατικής χρηματοδότησης των 40.000.000 ευρώ χρησιμοποιείται για ανελαστικές όπως τις αποκαλούν στα δημοτικά συμβούλια ανάγκες δηλαδή για διατήρηση δομών και πληρωμή προσωπικού. 

Και τότε βγήκαμε και υπερασπίσαμε τους ΕΝΕΡΓΟΥΣ ΦΑΣΙΣΤΕΣ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ που αναρτούσαν τότε καθημερινά σχεδόν φωτογραφίες με ογκώδη πεταμένα παντού στην πόλη και ξεχειλισμένους κάδους εάν και το θέμα δεν μας αφορούσε αφού ουδείς όπως αποδείχτηκε σε αυτό το δημοτικό συμβούλιο είχε διαφορετική ΛΥΣΗ πέρα από την πρόσληψη ΜΟΝΙΜΟΥ προσωπικού και την καλύτερη διαχείριση του υπάρχοντος! 

Όλες οι δημοτικές παρατάξεις δεν έβγαλαν ΚΑΜΙΑ ανακοίνωση για να υπερασπίσουν το τοπικό ΜΜΕ που παρουσίαζε την ΑΛΗΘΕΙΑ και το έκαναν συνειδητά αφού γνωρίζουν πως οι ίδιες φωτογραφίες θα υπάρχουν και όταν αλλάξει η διοίκηση. 

Με Κιντή ο δήμος μας δεν είχε ούτε κάδους απορριμμάτων και κρεμάγαμε τις σακούλες από τα δένδρα να μην τις σχίσουν οι γάτες, με Θεόδωρο Γεωργάκη αγοράστηκαν οι περισσότεροι που κάποιοι υπάρχουν ακόμα και σήμερα και η πόλη ήταν με τετραπλάσιο προσωπικό πιο καθαρή και η εικόνα επιδεινώθηκε όταν τα μνημόνια ευτυχώς μας απάλλαξαν από περιττό προσωπικό που θεωρεί λογικό πως για να είναι καθαρή η πόλη μας θα πρέπει να υπάρχουν πάνω από 300 εργαζόμενοι στον τομέα καθαριότητας αφού αγγίζουν τους 300 μόνιμοι και συμβασιούχοι που δουλεύουν σήμερα στον τομέα αυτόν. 

Έχουμε κρατήσει άπειρες φωτογραφίες από ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ , ογκώδη και μια τραγική αλλά πραγματική εικόνα που επικράτησε στον τομέα καθαριότητας στην πόλη μας ελπίζοντας βάσιμα τότε πως στον τομέα αυτό θα υπήρχε υποψήφιος δήμαρχος που θα άνοιγε διάπλατα την πόρτα στον ιδιώτη. Γιατί από την πίσω πόρτα έχει ήδη μπει αφού τα περισσότερα κλαδέματα και γενικότερα ό,τι πρέπει να γίνει γρήγορα τα δίνουμε σε ιδιώτες. 

Πρόσφατα με την νεροποντή την ΛΥΣΗ και την μπουλντόζα για να μαζέψει τα φερτά υλικά και να ξεμπλοκάρει τα φρεάτια την έστειλε ιδιώτης με το αζημίωτο αφού η ΣΟΒΙΕΤΙΑ δεν είναι για τα δύσκολα και φάνηκε αυτό και στα χιόνια! 

Ευτυχώς οι συνδημότες μας που ελάχιστα ενδιαφέρονται εάν την αποκομιδή των σκουπιδιών θα την κάνει ο δήμος μας ή ιδιώτης δεν παρακολουθούν τα δημοτικά συμβούλια και έτσι θα επιλέξουν στις προσεχείς εκλογές κάποιων από τους υποψηφίους δημάρχους που λένε ΟΧΙ στον ιδιώτη αναμένοντας πως η πόλη θα είναι πιο καθαρή από  1/1/2024. 

Με την ελπίδα θα μείνουν όπως και όσοι έπεσαν από τα σύννεφα για τις βιβλικές καταστροφές από φωτιά και πλημμύρες που βιώσαμε το προηγούμενο διάστημα. 

Εμείς που δεν περιμένουμε το κράτος - πατερούλη να μας σώσει ούτε πέσαμε από τα σύννεφα ούτε φυσικά αναμένουμε ξαφνικά οι δημόσιοι υπάλληλοι να γίνουν ΡΑΜΠΟ!

Άλλωστε σε καπιταλιστικές κοινωνίες τα πάντα κινεί το χρήμα και δεν περιμένουμε ΘΑΥΜΑΤΑ από κακοπληρωμένους υπαλλήλους φτάσαμε στο σημείο να βρισκόμαστε πίσω σε ένα σωρό τομείς από πρώην ανατολικά κράτη και να περιμένουμε τους Ρουμάνους πυροσβέστες να δείξουν στους δικούς μας πως σβήνονται οι φωτιές. 

Η κλιματική αλλαγή έχει επηρεάσει γειτονικά μας κράτη που δεν είχαν προβλήματα έως τώρα με δασικές πυρκαγιές μια αναζήτηση στο τι συνέβη το φετινό καλοκαίρι σε γειτονικά μας κράτη και πως αυτά αντιμετώπισαν ΚΑΛΥΤΕΡΑ τις δασικές πυρκαγιές δαπανώντας λιγότερα χρήματα για κατάσβεση και περισσότερα για πρόληψη ( κόψιμο δένδρων και άνοιγμα δρόμων  για να κινούνται πυροσβεστικά οχήματα εάν χρειαστεί) μας δείχνουν έναν δρόμο που δεν ακολουθούμε. 

Εμμένουμε σε λάθος συνταγές ηρωοποιούμε τους πάντες και καιγόμαστε και πνιγόμαστε υπέροχα! 

Δεν ξέρουμε τι πολιτική θα ακολουθήσουν άλλα τοπικά ΜΜΕ στο θέμα της καθαριότητας προεκλογικά αλλά μην αναμένετε από εμάς να ασχοληθούμε με ένα θέμα για το οποίο έχουμε προτείνει ΛΥΣΗ που δεν υιοθετεί ουδείς υποψήφιος δήμαρχος. 

Το ρέμα της Πικροδάφνης θα παραμείνει σκουπιδότοπος αφού δεν έγινε ένα ωραίο Mall όπως συνέβη στον όμορο δήμο μας του Αγίου Δημητρίου και θα γίνει ανοιχτή χωματερή όσο δεν υπάρχει σε αυτό καμία έστω ήπιας μορφής εμπορική δραστηριότητα. 

Το πάρκο της πόλης μας στο οποίο έχει εκχωρηθεί τμήμα του για παιδότοπο σε ιδιώτη είναι σε καλύτερη κατάσταση από τα υπόλοιπα και σίγουρα δεν θα μπούμε στο παιχνίδι εμείς ως τοπικό ΜΜΕ για να έχουν λόγο πολιτικής ύπαρξης όσοι παίζουν τους οικολόγους και αναπολούν τις "ζούγκλες" που κληρονόμησαν στον δήμο μας Δελλαπόρτα και Κιντής. 

12 χρόνια ψηφίστηκε από τους συνδημότες μας ο δεύτερος και έχοντας ως δήμαρχο αυτόν την περίοδο της εφηβείας μας καταλάβαμε πολύ καλά πως ο κομμουνισμός είναι ΦΤΩΧΕΙΑ - ΕΞΑΘΛΙΩΣΗ και ΑΝΕΛΕΥΘΕΡΙΑ! 

ΥΓ: Η πόλη την προεκλογική περίοδο θα είναι περισσότερο καθαρή από το προηγούμενο διάστημα κάτι που θα διαπιστώσουν και όσοι πάνε στις 8 Οκτωβρίου να εκλέξουν τον επόμενο δήμαρχο της πόλης μας. Τέλος για τους δεκάδες "αγανακτισμένους" με την καθαριότητα δημότες μας να πούμε πως η ΥΠΟΚΡΙΣΙΑ τους δεν έχει όρια αφού ήταν από αυτούς που διαχρονικά έχουν ταχθεί στο πλευρό των εργαζομένων χαρακτηρίζοντας τα ΜΜΕ συστημικά που τους αποκρύπτουν την ΑΛΗΘΕΙΑ! Να κατηγορήσουμε θέλουν τον πρωθυπουργό που δεν κάνει προσλήψεις ΜΟΝΙΜΟΥ προσωπικού οδηγώντας την δομή σε ιδιωτικοποίηση λες και υπάρχουν χρήματα . Ήδη οι δημόσιοι υπάλληλοι αγγίζουν και πάλι το 1.000.000 και αναμένεται να αυξηθούν αφού ΜΟΝΙΜΕΣ προσλήψεις θα γίνουν το προσεχές διάστημα στους ΟΤΑ όλης της χώρας. Οι προσλήψεις αφορούν κυρίως ΝΠΙΔ δήμων. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: