ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ ΧΩΡΙΣ ΟΡΙΑ - ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ : Το θέμα της πλατείας Φλέμινγκ αναδείχτηκε από τον δημοτικό σύμβουλο της δημοτικής παράταξης "Ηλιούπολη Πάμε Μπροστά" κ. Μιχάλη Κουρή

Τρίτη 20 Ιουνίου 2023

Το θέμα της πλατείας Φλέμινγκ αναδείχτηκε από τον δημοτικό σύμβουλο της δημοτικής παράταξης "Ηλιούπολη Πάμε Μπροστά" κ. Μιχάλη Κουρή

Είχαμε εντοπίσει τα ενδιαφέροντα ερωτήματα που είχε κάνει ο δημοτικός σύμβουλος κος Μιχάλης Κουρής (Ηλιούπολη Πάμε Μπροστά) για την πλατεία Φλέμινγκ στο προηγούμενο δημοτικό συμβούλιο αλλά δεν τα είχαμε παίξει για λόγους που οι αναγνώστες αυτού του ιστολογίου σίγουρα κατανοούν. 

Σήμερα όμως και βλέποντας πως η πλατεία Φλέμινγ έχει την τιμητική της στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης της πόλης είμαστε σχεδόν "υποχρεωμένοι" να σας βάλουμε σε βίντεο τις λογικές επισημάνσεις του,  κυρίως για να μην θεωρούν κάποιοι πως ανακάλυψαν ένα χρόνο πριν τις δημοτικές εκλογές  μια κακή εικόνα  που υπάρχει εκεί έξω , ξεγελώντας αφελείς και πως την είδαν πρώτοι αυτοί και πως όλοι οι υπόλοιποι αδιαφορούν! 

Λύσεις υπάρχουν και το μόνο που χρειάζεται είναι ρήξεις με το χθες και επιτέλους η διοίκηση να αντιληφθεί πως πρέπει να πάρει "βοήθειες",  αφήνοντας στην άκρη δικαιολογίες και κάνοντας ΡΗΞΗ με όσους έτσι και αλλιώς θα ήθελαν να αλλάξει η πόλη βασισμένοι στους υπαλλήλους της ΣΟΒΙΕΤΙΑΣ μας και μόνο σε αυτούς!  Οι "πλάτες" τους δεν αντέχουν τις αλλαγές που χρειαζόμαστε,  τέσσερις δεκαετίες στηριχθήκαμε σε αυτούς και ιδού τα χάλια μας! 

Δεν έχουμε χρόνο να περιμένουμε πότε 19 υπάλληλοι της υπηρεσίας Πρασίνου θα καταφέρουν να το διατηρήσουν "ζωντανό"  ( σε πολλές πλατείες δεν υπάρχει πλέον γκαζόν ούτε για δείγμα) ούτε φυσικά είμαστε από αυτούς που πιστεύουν πως δεν πρέπει να γίνεται κάτι επειδή θα το χαλάσουν βάνδαλοι. 

"Το καραβάνι θα προχωρά και οι σκύλοι θα ουρλιάζουν" μας έλεγαν από τη διοίκηση για να μας οδηγήσουν στη σημερινή στασιμότητα. 

Η Σοβιετία μας έχει πάνω από 900 υπαλλήλους άρα θα έπρεπε να έχει 1800 μάτια στην πόλη μας αφού εμείς δεν διανοούμαστε πως δεν πρέπει να στηρίζεις το "μαγαζί" που δουλεύεις. Καθημερινά συνεργεία καθαριότητας περνάνε και από την λεωφόρο Ειρήνης και από την πλατεία Φλέμινγκ ,δεν είναι δυνατόν να μην ενημερώνουν για την εικόνα της πόλης τους προϊσταμένους τους,  ούτε για ΕΜΑΣ είναι λογικό να αντιμετωπίζονται ως ανεύθυνοι για την εικόνα αυτή. 

 Η λογική "εγώ τα λεφτά μου να παίρνω και το μαγαζί ας καεί " που ακολουθούν για δεκαετίες εκθέτοντας ένα σωρό διοικήσεις παρασυρόμενοι από την ηγεσία του σωματείου τους (ΣΕΔΗ) δεν θα τους οδηγήσει παρά σύντομα στην ανεργία. 

Στο επόμενο δημοτικό συμβούλιο παρατάξεις με "μαγικές"  λύσεις θα μείνουν εκτός . Όλο και περισσότεροι αντιλαμβάνονται πως όταν ένα "μαγαζί" πάει χάλια, δεν μπορεί να μην φταίει και το προσωπικό και στην περίπτωσή μας αυτό δεν το ρυθμίζει ο "ιδιοκτήτης" (Δήμος)  αφού δεν έχει το δικαίωμα από τους νόμους και το Σύνταγμα να το απολύσει! 

Στη θέση της σημερινής διοίκησης θα βρεθεί αύριο μία άλλη, που με τους ίδιους εργαζόμενους θα προσδοκά καλύτερο αποτέλεσμα!  Εμείς σε τέτοια "θαύματα" δεν πιστεύουμε είναι ΞΕΚΑΘΑΡΟ πως πιστεύουμε στις αξιολογήσεις του προσωπικού σε όλο τον ΔΗΜΟΣΙΟ τομέα και για εμάς κάτι που δεν ακούμε και από την παρούσα κυβέρνηση η χαμηλή αξιολόγηση θα έπρεπε να σημαίνει απόλυση αφού αλλιώς δεν έχει και κανένα νόημα να γίνεται!

Μάλιστα όπως είδαμε και στην περίπτωση των εκπαιδευτικών πως  οι χαμηλές αξιολογήσεις οδήγησαν στο εξωφρενικό σε όσους δεν "αρίστευσαν" να απαλλάσσονται από καθήκοντα διατηρώντας όμως τους ίδιους μισθούς με τους "άριστους"!

Η διοίκηση του δήμου που μαζί με το ΣΕΔΗ κατηγορούσαν τα ΜΜΕ για διάδοση fake news θα πρέπει να αντιληφθεί πως αυτή θα πληρώσει την "αφέλειά" της να πιστέψει πως αυτοί δεν θα έκαιγαν το "μαγαζί".  Γιατί φυσικά και οι φωτογραφίες με τους γεμάτους κάδους και τα ογκώδη παρατημένα για μήνες δεν ήταν ψεύτικες. Έχουμε κρατήσει εκατοντάδες που θα παίξουμε προεκλογικά αφού εμείς αφήσαμε για μεγάλο χρονικό διάστημα χωρίς αναρτήσεις με σκουπίδια το ιστολόγιό μας αφήνοντας την νυν διοίκηση με ποιους θα πάει και ποιους θα αφήσει. Τελικά πήγε με όσους διατηρούν την πόλη σε αυτό το χάλι ( εργαζόμενους καθαριότητας) και άφησε όλους όσους πληρώνουν δημοτικά τέλη και θέλουν τα 10.000.000 ευρώ που δαπανούμε ως δήμος για τον τομέα της καθαριότητας κάθε χρόνο να πιάνουν τόπο. 

Η Σοβιετία καταρρέει,  και η χώρα θα προχωρήσει ΣΤΑΘΕΡΑ ΤΟΛΜΗΡΑ και ΜΠΡΟΣΤΑ επειδή οι περισσότεροι το επιθυμούν. Στην πόλη μας ήρθε ο καιρός να πάμε επιτέλους ΜΠΡΟΣΤΑ και για να συμβεί αυτό πρέπει μέσα στα δημοτικά συμβούλια να ακούγονται ΑΛΗΘΕΙΕΣ , να προτείνονται εφικτές λύσεις και κυρίως να μην έχουν κάποιοι ΑΥΤΑΠΑΤΕΣ πως με τους ίδιους "παίχτες" και χωρίς την συνδρομή άλλων θα έχουν καλύτερα αποτελέσματα . 

Πάμε λοιπόν τώρα και στην απάντηση του Αρμόδιου Αντιδημάρχου κ. Παναγιώτη Κόκλα για ΑΛΗΘΕΙΕΣ που πρέπει να ακούγονται για εμάς που σαφέστατα δεν θέλουμε ΚΑΜΙΑ συνεργασία με τους "Ερυθρούς Χμερ" της Καμπότζης που στο επόμενο δημοτικό συμβούλιο θα είναι λιγότεροι ως δημοτικοί σύμβουλοι! Το γράφουμε από τώρα, πως στο επόμενο δημοτικό συμβούλιο οι ΣΤΑΛΙΝΙΚΟΙ θα είναι λιγότεροι ,και θα αυτό θα είναι μια ΝΙΚΗ για τους δημότες μας σε έναν  πόλεμο που θα κερδηθεί όπως συμβαίνει σε όλο τον δυτικό κόσμο! Οι ΣΟΒΙΕΤΙΕΣ καταρρέουν παντού , και όσο πιο γρήγορα το αντιληφθούν όσοι έχτισαν πολιτικές καριέρες ποντάροντας σε αυτές τόσο το καλύτερο . Ας μην έχουν ΑΥΤΑΠΑΤΕΣ , η πορεία είναι ευτυχώς για εμάς ,δυστυχώς για αυτούς ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ!  

Μια διοίκηση που δεν πιστεύει στον ιδιωτικό τομέα και προβάλλει τη ΣΟΒΙΕΤΙΑ ως πρότυπο δεν μπορεί να προσφέρει την ΑΛΛΑΓΗ που χρειάζεται η πόλη έτσι ο κος Κόκλας βρίσκεται σε λάθος δημοτική παράταξη όπως και αρκετοί άλλοι υποψήφιοι αφού μόνο μια κεντροδεξιά διοίκηση θα μπορούσε να εφαρμόσει κάτι που πιστεύει. Δεν μπορεί να ζητάμε να εφαρμόσουν προγράμματα φιλελεύθερα από όσους δεν τα πιστεύουν ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ η ΝΔ να έχει το 37% στην πόλη μας και ο επόμενος δήμαρχος να μην είναι κεντροδεξιός!  

Δυστυχώς για όσους επιχειρούν να επαναλάβουν το 2019, ο λογαριασμός δεν τους "βγαίνει" . Στο δεύτερο γύρο των δημοτικών εκλογών του 2023 θα υπάρχει κεντροδεξιός υποψήφιος δήμαρχος όλοι γνωρίζουμε ποιος θα είναι αυτός,  και εάν θέλουν ας εκτεθούν τότε θεωρώντας πως θα επαναλάβουν το θαύμα του 2019,  που μας οδήγησε τέσσερα χρόνια μετά να συζητάμε πάλι στο δημοτικό συμβούλιο για τα αυτονόητα. 

ΥΓ: Νοικιάστε και πλύνετε τους κάδους εάν τα μηχανήματά σας χάλασαν λέει μέσα στο δημοτικό συμβούλιο  ο κος Κουρής που προτείνει λύσεις την στιγμή που "κεντροδεξιοί"  συνεχίζουν να στηρίζουν μια διοίκηση που ακούει ΙΔΙΩΤΗ και τρομάζει! 


Δεν υπάρχουν σχόλια: