ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ ΧΩΡΙΣ ΟΡΙΑ - ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ : Ποιοι είναι οι άνθρωποι του Κασιδιάρη στους «Σπαρτιάτες» – To colpo grosso του έγκλειστου στον Δομοκό

Σάββατο 17 Ιουνίου 2023

Ποιοι είναι οι άνθρωποι του Κασιδιάρη στους «Σπαρτιάτες» – To colpo grosso του έγκλειστου στον Δομοκό


Eurokinissi | Τατιάνα Μπόλαρη

Γράφει ο Βασίλης Σκουρής

«Θα μπει ο Κασιδιάρης από την "πίσω πόρτα" στη Βουλή;» αναρωτιόμασταν το πρωί της Παρασκευής (16/06) στη στήλη REDCARPET του iEidiseis.

«Οι δημοσκοπήσεις, βλέπετε, φέρουν το κόμμα "Σπαρτιάτες", μετά τη στήριξη που του έδωσε ο έγκλειστος Κασιδιάρης, να καθίσταται υπολογίσιμο και ήδη, μέσα σε δέκα ημέρες, να συγκεντρώνει ακόμα και 1,5%! Το ακόμα χειρότερο είναι πως στον συνδυασμό, σε κάθε σχεδόν περιφέρεια και κυρίως εκεί που θα είχε πιθανότητες να εκλέξει βουλευτή αν έμπαινε στη Βουλή, συμμετέχουν στα ψηφοδέλτια "άνθρωποι του Ηλία"! Κρίσιμο ερώτημα, σύμφωνα με δημοσκόπους, είναι εάν η άνοδος του κόμματος αυτού θα συνεχιστεί τις αμέσως επόμενες ημέρες με τους ίδιους αυξητικούς ρυθμούς».

Η εφημερίδα «Τα Νέα Σαββατοκύριακο», με πρωτοσέλιδό τους, με τίτλο «Δούρειος Ίππος οι “Σπαρτιάτες” – Ένα επικίνδυνο κόλπο λίγο πριν τις κάλπες», όχι απλώς επιβεβαιώνουν όλα τα παραπάνω, αλλά και αναφέρονται στα «έργα και ημέρες στελεχών και υποψηφίων».

Υπενθυμίζουν σε ρεπορτάζ υπό τον συντονισμό του Άγγελου Σκορδά, ότι ο επικεφαλής των «Σπαρτιατών», Βασίλης Στίγκας, είχε την πρώτη του επαφή με πολιτικό κόμμα με τη Νέα Δημοκρατία, μετά ακολούθησε τον Αντώνη Σαμαρά στην Πολιτική Άνοιξη, ενώ το 2001 εντάχθηκε στον ΛΑΟΣ του Γιώργου Καρατζαφέρη, όπου παρέμεινε έως το 2014. Το 2015 συμμετείχε στην ίδρυση του κόμματος ΡΙΖΕΣ με επικεφαλής τον Γιώργο Καπερνάρο, ενώ στις εκλογές του 2019 – πριν ιδρύσει τους Έλληνες – υπήρξε υποψήφιος ευρωβουλευτής και βουλευτής της «Ένωσης Κεντρώων» του Βασίλη Λεβέντη!

Σύμφωνα με το – ακριβές – ρεπορτάζ της εφημερίδας «Τα Νέα Σαββατοκύριακου», ο εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος «Σπαρτιάτες», δικηγόρος Χαράλαμπος (Χάρης) Κατσιβαρδάς, ο οποίος πρωτοστάτησε στην ανάδειξη του θέματος με την ταινία μικρού μήκους «Αγόρια στο ντους» σε σχολείο στου Ζωγράφου και που, δυστυχώς, στην ακροδεξιά του κίνηση τον ακολούθησαν και πολλά μέσα που δεν ήταν ακροδεξιά, είχε δραστηριοποιηθεί στους «Έλληνες» του Κασιδιάρη.


Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, άλλα επτά στελέχη του κόμματος Κασιδιάρη είναι υποψήφιοι βουλευτές με τους … «Σπαρτιάτες»! Πρόκειται για τους Κωνσταντίνο Βενετσάνο (Κορινθία), Νικόλαο Κέκη (Καβάλα), Κωνσταντίνο Κυριακόπουλο (Μεσσηνία), Ευστράτιο Πρίγκα (Χαλκιδική), Αθανάσιο Χαλκιά (Α' Αθηνών), Τζένη Ντάσιου (Φθιώτιδα) και Γεώργιο Διαμαντή (Κιλκίς).

Στη Β' Θεσσαλονίκης, υποψήφιος με τους … «Σπαρτιάτες» είναι ο δικηγόρος Πέτρος Δημητριάδης, πρώην νομικός σύμβουλος του Κασιδιάρη, ενώ στην Α' Θεσσαλονίκης είναι υποψήφιος ο Ιωάννης Κόντης, που είχε ανακοινωθεί ως υποψήφιος με τον Κασιδιάρη, πριν απαγορευτεί η κάθοδος του κόμματός του στη Βουλή. Στη Β' Πειραιά, υποψήφιος είναι ο Αλέξανδρος Ζερβέας, προερχόμενος, επίσης, από τους «Έλληνες», ενώ το ρεπορτάζ της εφημερίδας «Τα Νέα Σαββατοκύριακο» αναφέρουν και άλλα ονόματα που μεταγράφηκαν από τους «Έλληνες» στους… «Σπαρτιάτες»!

Θα επαναλάβουμε αυτό που γράψαμε την Παρασκευή στο REDCARPET: Αν μπει στη Βουλή από την «πίσω πόρτα» ο Κασιδιάρης, κάποιοι θα πρέπει να ψάξουν τρύπα να κρυφτούν!

Δεν υπάρχουν σχόλια: