ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ ΧΩΡΙΣ ΟΡΙΑ - ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ : Συνεχίζεται η κοπή επικίνδυνων δένδρων στον αστικό ιστό της πόλης μας

Τετάρτη 21 Ιουνίου 2023

Συνεχίζεται η κοπή επικίνδυνων δένδρων στον αστικό ιστό της πόλης μας

 


Άλλη μια πανύψηλη Λεύκα πάνω σε νησίδα επί της Λεωφόρου Μαρίνου Αντύπα κλαδεύτηκε σήμερα για να μην υπάρξει κάποιο πρόβλημα στο άμεσο μέλλον ( δες εδώ). 

Τα δένδρα πάνω σε νησίδες είναι κίνδυνος θάνατος μειώνουν αισθητά την ορατότητα πεζών και οδηγών και ΄όπως πρόσφατα είδαν όλες και όλοι κλαδιά τους μπορούν να δημιουργήσουν τροχαία ατυχήματα. 

Η διοίκηση δεν θα αφήσει να θρηνήσουμε νεκρό και να ακούσει τους διάφορους "ψευτοοικολόγους" που είναι διάσπαρτοι σε παρατάξεις από την άκρα ΑΡΙΣΤΕΡΑ έως την άκρα ΔΕΞΙΑ πιάνει δουλειά έστω και αργά ( τρεις μήνες πριν τις δημοτικές εκλογές) και δείχνει αποφασισμένη να περιορίσει τις "ζούγκλες" μέσα στον αστικό ιστό της πόλης μας. 


Κάθε κόψιμο επικίνδυνου δένδρου ή δένδρου πάνω σε νησίδα θα γίνεται θέμα από εμάς που ξεκάθαρα δεν θέλουμε πεύκα, λεύκες και οιοδήποτε επικίνδυνο δένδρο σε πεζοδρόμια , νησίδες και γενικά όπου θα δημιουργήσει πρόβλημα. 

Έχουν καταστρέψει ένα σωρό πεζοδρόμια τα δένδρα αυτά που φυτεύτηκαν επί διοικήσεων που θέλησαν και πέτυχαν να δημιουργήσουν μια ανεξέλεγκτη "ζούγκλα" στον αστικό ιστό της πόλης.  

Όσοι δεν κατανοούν την σημασία αυτών των δράσεων τους καλούμε να επισκεφτούν πόλεις όπως η Αθήνα και η Θεσσαλονίκη όπου εδώ και καιρό έχουν κοπεί χιλιάδες επικίνδυνα δένδρα από τον αστικό ιστό αντικαθιστώντας τα με δενδράκια όπως της φωτογραφίας που προσφέρουν τα ίδια ακριβώς πράγματα σε όσους τους λείπει οξυγόνο χωρίς να γίνονται επικίνδυνα. 

Όποιος θέλει πεύκα και λεύκες μπορεί να τις φυτέψει έξω από την πολυκατοικία του για να ανακαινίζει και πιο σύντομα τα πεζοδρόμια σε μια εποχή που συζητείται ακόμα και η αντικατάσταση των πεύκων από τα δάση που καίγονται με άλλα λιγότερο επικίνδυνα δένδρα δεν θεωρούμε λογικό να ακολουθούμε συνταγές όσων θεωρούν την πόλη μας "χωριό" και προσπαθούν να πείσουν τους δημότες μας πως το κόψιμο ενός δένδρου είναι έγκλημα κατά του περιβάλλοντος! 

Όσοι φοβάστε για το μέλλον του πλανήτη και την κλιματική αλλαγή φυτέψτε πλατάνια, πεύκα και λεύκες έξω από τα σπίτια σας για να δώσετε το "καλό"  παράδειγμα και ενημερωθείτε και καλύτερα για το ποιος είναι υπεύθυνος για το κόψιμο δένδρων μέσα στο αστικό ιστό μην εκτίθεστε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης θεωρώντας πως τα "κοψίματα" αυτά είναι παράνομα! 

Βέβαια άμα πιστεύετε πως τα μνημόνια ήταν και είναι αντισυνταγματικά όπως επίσης και τα υποχρεωτικά εμβόλια σε ειδικές κατηγορίες εργαζομένων καταφύγετε στην Ελληνική Δικαιοσύνη θεωρούμε βέβαιο πως θα βρείτε το "δίκιο" σας. 

Ας δουν και αυτό οι διοικούντες έχει δίκιο ο συνδημότης μας 



Σ.Μ 

Δεν υπάρχουν σχόλια: