ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ ΧΩΡΙΣ ΟΡΙΑ - ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ : Από Δευτέρα αρχίζει και πάλι η διχόνοια ανάμεσα στις Νεοδημοκράτισσες και τους Νεοδημοκράτες της πόλης μας που θα "τριχοτομηθούν" !

Σάββατο 24 Ιουνίου 2023

Από Δευτέρα αρχίζει και πάλι η διχόνοια ανάμεσα στις Νεοδημοκράτισσες και τους Νεοδημοκράτες της πόλης μας που θα "τριχοτομηθούν" !

 


Οι διεργασίες που έχουν από τις αρχές του έτους ξεκινήσει στο χώρο της κεντροδεξιάς στην  πόλης μας δεν θα οδηγήσουν τελικά σε μια και μοναδική υποψηφιότητα κεντροδεξιού δημάρχου. 

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του ιστολογίου μας που δεν επιδέχονται αμφισβήτηση και ο επικεφαλής του ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΦΟΡΟΥΜ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ και Τομεάρχης Μεταφορών της ΝΔ κος Αθανάσιος Βαμβίνης θα κατέβει για υποψήφιος δήμαρχος Ηλιούπολης! 

Χρίσμα ή στήριξη δεν υπάρχει από τη ΝΔ έως  την στιγμή που γράφεται αυτό το κείμενο σε κανέναν από τους έως τώρα υποψηφίους δημάρχους της πόλης μας 

Η πλευρά Βαμβίνη ( ανάμεσα σε αυτούς που τον στηρίζουν ο πρώην δήμαρχος Ηλιούπολης κος Γιάννης Αναγνώστου) θεωρεί πως θα υπάρχει τουλάχιστον ΣΤΗΡΙΞΗ από το κόμμα της ΝΔ στην υποψηφιότητά του. 

Μάλιστα κάποιοι πρόσφατα αποχωρήσαντες από τη διοίκηση δεν είναι πλέον δεδομένο που θα καταλήξουν αφού η προσπάθεια που θα γίνει θα είναι η δημοτική παράταξη ( την έχουν ήδη "βαπτίσει" και ετοιμάζονται να την ανακοινώσουν σε εκδήλωση που θα ανακοινώσουν και τους πρώτους τους υποψήφιους ) να περιλαμβάνει και υποψηφίους που ανήκουν σε άλλα πολιτικά κόμματα πλην αυτό της ΝΔ. 

Έτσι μετά από έναν μήνα περίπου αδράνειας του ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΦΟΡΟΥΜ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ από τις 26 Ιουνίου θα έχουμε δελτία τύπου και δράσεις ενώ μέσα στον Ιούλιο θα έχουμε εκδήλωση με ανακοίνωση ονόματος δημοτικής παράταξης και ονόματα υποψηφίων δημοτικών συμβούλων που άλλωστε δεν το κρύβουν πως είναι στο πλάι του κ. Βαμβίνη.

Έτσι εξηγείται και το όψιμο ενδιαφέρον κάποιων κεντροαριστερών για τι τελικά θα κάνει η ΝΔ στο θέμα της υποψηφιότητας δημάρχου στην πόλη μας κάτι που θεωρούσαμε πως ήταν απλώς ένα ενδιαφέρον πολιτικών μας αντιπάλων για το πρώτο σε δύναμη κόμμα στην πόλη μας και όχι στην ουσία "σανίδα σωτηρίας" για τους ίδιους! 

Σε κάθε περίπτωση εμείς που δεν θεωρούμε τα χρίσματα και τις στηρίξεις κομμάτων  περιττές  αλλά έχουμε αποδείξει όπως π.χ  στην Περιφέρεια Αττικής ή στον δήμο Ελληνικού- Αργυρούπολης  πως δεν μπορούμε να στηρίζουμε τους πάντες δεν έχουμε και πολλά να επανεξετάσουμε. 

Η δική μας ατζέντα άλλωστε είναι γνωστή και όπως γράψαμε και πριν μερικές εβδομάδες η δική μας επιλογή έγινε με βάση το ποιος υποψήφιος κεντροδεξιός δήμαρχος έχει περισσότερες πιθανότητες για δεύτερο γύρο δημοτικών εκλογών και όχι επειδή συμφωνούμε στα βασικά θέματα για την πόλη μας με κανέναν. 

Για εμάς το θέμα της ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ αποτελεί μαύρη σελίδα για την πόλη μας. Καιροσκόποι αφαίρεσαν ιδιωτική περιουσία για ίδιον όφελος και όχι μόνο πολιτικό. 

Για το ΚΥΤ Υμηττού πρέπει να παραμείνει και να αναβαθμιστεί. 

Και το νέο Κοιμητήριο της πόλης μας  πρέπει να γίνει στον Υμηττό! 

Δεν θεωρούμε πως στα τρία αυτά ο κύριος Βαμβίνης θα υιοθετήσει κάποιες από τις απόψεις μας καβαλώντας το "κύμα" άρα με δεδομένο πως έχει λιγότερες πιθανότητες εισόδου στον δεύτερο γύρο θα στηρίξουμε την παράταξη "Ηλιούπολη Πάμε Μπροστά" παρά τη ΔΗΜΟΣΙΑ διαφωνία μας στα τρία παραπάνω θέματα που για εμάς είναι ΟΥΣΙΑΣ και όχι απλά θέματα που προβάλλονται για τις εντυπώσεις. 

Τέλος εμείς θα ψηφίζαμε οιοδήποτε υποψήφιο δήμαρχο θα είχε στο πρόγραμμά του την ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ των δομών καθαριότητας και Πρασίνου κάτι που σίγουρα θα συμβεί στο μέλλον με κάποιον υποψήφιο του 2028 να το εντάσσει στο πρόγραμμά του. 

Σε πέντε χρόνια άλλωστε από σήμερα στις δομές καθαριότητας και Πρασίνου δεν θα δουλεύουν παρά οι μισοί από τους και τώρα όπως ισχυρίζονται όλοι "λίγους" δημοτικούς υπαλλήλους που εργάζονται σε αυτές τις δομές. 

Οι φωτογραφίες είναι με βάση τα ποσοστά που θεωρούμε πως θα πάρουν οι τρεις υποψήφιοι που ως σύνολο θα πιάσουν άνετα ένα 30% με ένα 7% να έχει "χαθεί" που θα άγγιζε και πάλι το 10% εάν σε έναν από τους τρεις συνδυασμούς δεν είχαμε και "τσόντες" από μικρότερα πολιτικά κόμματα! 

Η εξέλιξη αυτή καταδικάζει την παράταξη " Η πόλη που θέλω" που θα δεχθεί και την περισσότερη πολεμική από εμάς αφού οδήγησε σε αυτή την τραγελαφική κατάσταση. 

Η ένωση της με μία από τις δύο είναι ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ , εκτός και θέλει να μας επιβεβαιώσει με το μονοψήφιο της στις κάλπες της 8ης Οκτωβρίου. 

Από τις υπόλοιπες παρατάξεις αυτή που θα τρωθεί περισσότερο είναι η .... 

Άσε να γράψουμε και κάτι στις 27 Ιουνίου όπου όλες και όλοι θα ανακαλύπτουν την "Αμερική"! 

Σ.Μ 

Δεν υπάρχουν σχόλια: