ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ ΧΩΡΙΣ ΟΡΙΑ - ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ : Για ακόμη μια φορά οι κεντροδεξιοί της πόλης μας γύρισαν την πλάτη στις κεντροδεξιές παρατάξεις! - Το πρόβλημα μεγαλώνει και όλοι αρχίζουν να αναρωτιούνται πως δεν μπορούμε με 44% κεντροδεξιά στην πόλη να εκλέξουμε δήμαρχο

Σάββατο 21 Οκτωβρίου 2023

Για ακόμη μια φορά οι κεντροδεξιοί της πόλης μας γύρισαν την πλάτη στις κεντροδεξιές παρατάξεις! - Το πρόβλημα μεγαλώνει και όλοι αρχίζουν να αναρωτιούνται πως δεν μπορούμε με 44% κεντροδεξιά στην πόλη να εκλέξουμε δήμαρχο

Στο μακρινό 2006 μπορεί να δει κανείς την τελευταία ΝΙΚΗ της κεντροδεξιάς σε δημοτικές εκλογές. Επικεφαλής τότε της ΚΟΙΝΗΣ προσπάθειας των κεντροδεξιών της πόλης μας  ο πρώην δήμαρχος Ηλιούπολης κος Γιάννης Αναγνώστου .

Σε αυτή την προσπάθεια ήταν μαζί ο Γιάννης Αναγνώστου, ο Παρασκευάς Γιαννόπουλος, ο Τάσος Ευσταθίου και ο Γαβριήλ Αραμπατζής. 13 χρόνια μετά την αποχώρησή τους από θέσεις ευθύνης οι ΗΤΤΕΣ είναι διαδοχικές ( 2010. 2014, 2019, 2023) και όλο και περισσότεροι κεντροδεξιοί της πόλης μας καταφεύγουν σε κεντροαριστερές παρατάξεις είτε ως υποψήφιοι είτε ως ψηφοφόροι αναζητώντας θέσεις ευθύνης.  Κάποιοι αναζητούν και εργασίες αφού επί 23 χρόνια τώρα στο δήμο μας προτιμούνται μόνο κεντροαριστεροί εργάτες ή ΔΕΞΙΟΙ "τύπου Ευαγγέλου"  που δεν εκδηλώνουν τις κομματικές τους πεποιθήσεις! 

Στην τοπική Αυτοδιοίκηση που κάποιοι θέλουν πάνω από κόμματα και χρώματα ΜΟΛΙΣ 22 είναι οι "ανεξάρτητοι" δήμαρχοι σε ΣΥΝΟΛΟ 332 δήμων!


Άρα η "λογική" πως η τοπική αυτοδιοίκηση πρέπει να είναι ακομμάτιστη εξακολουθεί να δέχεται συνεχόμενες ήττες στην κάλπη όπου οι πολλοί ψηφίζουν με βάση την πολιτική τους κατεύθυνση και όχι τυχοδιωκτικά  που την μία ημέρα υψώνουν κόκκινη σημαία και την άλλη γαλάζια. 

Η ΝΔ έχει εκλέξει 202 δημάρχους,  και το παραμύθι για ΝΙΚΗ τάχα της ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ στις αυτοδιοικητικές κάλπες είναι μόνο για αφελείς! 

Άμα δείτε και ποιοι δήμαρχοι λογίζονται ως ανεξάρτητοι, και θυμηθείτε την πολιτική τους διαδρομή σίγουρα θα αναρωτηθείτε πως τολμούν και το παίζουν ανεξάρτητοι , αφού μια ζωή υπηρέτησαν αντί για το κόμμα τους, την τσέπη τους!  Όμως τις δουλειές τους τις πέτυχαν ΜΟΝΟ και ΜΟΝΟ επειδή ανήκαν στο ΠΡΑΣΙΝΟ κόμμα! 

Στην πόλη μας όλοι δηλώνουν ανεξάρτητοι αλλά κανένας δεν είναι. Ο νικητής Στάθης Ψυρρόπουλος χρεώθηκε και ορθώς στο ΠΑΣΟΚ αφού από αυτόν τον χώρο προέρχεται ενώ ο πρώην δήμαρχος ξέμεινε από χώρο και χρώμα και έμεινε με όσους τον "παγίδευσαν" να το παίζει πάνω από κόμματα και χρώματα και τώρα γλύφουν τον νέο δήμαρχο να τους βάλει σε κάποια θέση ευθύνης,  έστω και ως μέλη κάποιου από τα ΝΠΔΔ του δήμου μας που οσονούπω καταργούνται! Θεωρούν πως αυτά θα διατηρηθούν για καμία διετία ακόμα και έτσι αυτοί θα παραμείνουν στον "αφρό" και δεν θα ξεχαστούν έως το 2028 που "φοβόμαστε" πως θα είναι υποψήφιοι στο ψηφοδέλτιο με ΧΡΩΜΑ του κ. Ψυρρόπουλου! Ο ανεξάρτητος δήμαρχος π.χ κος Κωνσταντάτος σίγουρα ντρέπεται να βάλει το ΠΡΑΣΙΝΟ που τον ανέδειξε , αφού χωρίς το πέρασμά του από αυτόν τον πολιτικό χώρο σήμερα δεν θα τον γνώριζε ουδείς! Μέσα στους 22 "ανεξάρτητους" βρίσκουμε τέτοια "φυντάνια" που θα έλεγε και ο Γενικός Γραμματέας του ΚΚΕ κ Κουτσούμπας και θα αναρωτιόταν δικαίως που τους βρήκατε όλους αυτούς! 


Το πρόβλημα της κεντροδεξιάς της πόλης μας τείνει να γίνει πρόβλημα προσώπων που ενώ συνυπήρξαν για χρόνια μαζί,  μετά ακολούθησαν διαφορετικές πορείες. Η ήττα του 2010 οδήγησε κάποιους να φύγουν , αφού η ΜΟΝΑΔΙΚΗ που έφυγε πριν τις κάλπες του 2010 φτιάχνοντας δική της παράταξη ήταν η κα Πίκουλα που το 2014  "καβάλησε" και το αντιμνημόνιο για να εξαφανιστεί πλήρως από τα κοινά της πόλης μας παρά την δυνατότητα που της παρείχε η απερχόμενη διοίκηση οργανώνοντας εκδηλώσεις για το πολιτιστικό σωματείο , στο οποίο η ίδια είναι πρόεδρος. 

Η απήχηση της στην τοπική κοινωνία μειώνεται χρόνο με τον χρόνο κάτι που έχει καταλάβει και η ίδια αφού μετά την "ζημιά" που μας έκανε το 2010 κατέβηκε άλλη μια φορά το 2014 χρησιμοποιώντας στις προεκλογικές της συγκεντρώσεις αντιμνημονιακές κορώνες και ένα κρεσέντο λαϊκισμού που συναντάς σε ακροδεξιές και ακροαριστερές δημοτικές παρατάξεις. 

Δεν πιστεύουμε πως έως το 2028 θα μπορέσουν να τα βρουν όσοι ΑΠΕΜΕΙΝΑΝ,  και σήμερα έχουν τυπικές σχέσεις για μια κοινή πορεία. Έτσι όσοι παραμένετε ΔΕΞΙΟΙ σας καλούμε να μην ποντάρετε στο τι θα πράξουν όσοι έτσι και αλλιώς 13 χρόνια τώρα "θάβουν" ο ένας τον άλλο ενώ συμμετείχαν σε μια διοίκηση που δεν απέδωσε τα αναμενόμενα με ευθύνη όλων τους που εάν έβλεπαν όσα περιγράφουν χρόνια μετά είχαν χρέος να αποχωρήσουν! Τώρα η διοίκηση Αναγνώστου έχει ήδη κριθεί,  και εκείνο που ακούγεται στους κεντροδεξιούς της πόλης μας είναι όχι πως δεν τα πήγε καλά αλλά πως είναι η ΜΟΝΗ κεντροδεξιά διοίκηση από το 1974 έως και το 2028! 

Δηλαδή 54 χρόνια μετά θα συζητάμε και ΠΑΛΙ προεκλογικά εάν η πόλη μας θα βγάλει ΔΕΞΙΟ δήμαρχο ή θα βολευτεί με κεντροαριστερό; 

Όποιος λοιπόν θέλει να ηγηθεί της κεντροδεξιάς ας μην αναμένει στήριξη από όσους έτσι και αλλιώς πλέον έχουν αποδείξει πως προτιμούν τα σχήματα "πάνω από κόμματα και χρώματα" παρά τις καθαρόαιμες παρατάξεις! Γιατί η διοίκηση Αναγνώστου ήταν αυτή που έβαλε στο δήμο μας κομμουνιστές και προτίμησε τότε να τα έχει καλά με όλους παρά με τα δικά της "παιδιά" που απέδειξαν βέβαια στην πορεία πως δεν άντεξαν και πούλησαν τους κοινούς τους αγώνες! 

Η ΝΙΚΗ Ψυρρόπουλου οφείλεται σε μα κεντροαριστερή παράταξη "ΕΝΑΚ" που ακριβώς λόγω  του γεγονότος πως παραμένει προσκολλημένη στο πάλαι ποτέ κραταιό ΠΑΣΟΚ ελπίζει πως την επόμενη μέρα θα είναι περισσότερο ισχυρό σε τοπικό επίπεδο αφού το ΠΑΣΟΚ παρά την ισχνή ηγεσία του που δεν αντιλαμβάνεται την νέα πραγματικότητα δείχνει ανέλπιστα να ανεβαίνει , να κερδίζει και πάλι την εμπιστοσύνη όσων δεν θα αντέξουν τα δύσκολα που έρχονται και ψάχνουν ένα νέο ΠΑΡΑΜΥΘΙ ΑΛΛΑΓΗΣ που θα ευνοήσει όσους ακόμα δεν κατρακύλησαν από την μεσαία τάξη στην κατώτατη,  και δεν είδαν ακόμα τα ακίνητά τους να βγαίνουν σε πλειστηριασμούς! 

Η ανάδειξη ως δημάρχου της πόλης μας του κ. Στάθη Ψυρρόπουλου και η ΔΙΚΑΙΩΣΗ όσων πορεύονται  με βάση την λογική πως στην τοπική αυτοδιοίκηση η ψήφος μπορεί να είναι και χαλαρή μαζί με την ΑΝΙΚΑΝΟΤΗΤΑ των επικεφαλής των κεντροδεξιών παρατάξεων να πείσουν τον δικό μας χώρο πως έχουμε ικανότερα στελέχη (εκτός και δεν έχουμε ) οδήγησε σε μια συρρίκνωση για την οποία άδικα πανηγυρίζουν όσοι μας θέλουν σε ρόλο κομπάρσου! 

Η ΔΕΞΙΑ απαλλαγμένη από τα βαρίδια μιας εποχής  όπου χαρακτήριζαν ευπατρίδη έναν χουντικό είναι ήδη ΕΔΩ,  και θα οδηγήσει το 2028 έναν νέο άνθρωπο χωρίς καμία σχέση με τα κακώς κείμενα της πόλης μας να ηγηθεί μιας προσπάθειας,  όπου θα κυριαρχεί ο πολιτικός λόγος και όχι τα ευχολόγια της ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ που έτσι και αλλιώς δεν θα φέρουν κανένα θετικό αποτέλεσμα για την αντιμετώπιση των προβλημάτων της πόλης μας. 

Η πρώτη μάχη θα δοθεί στις εκλογές για ανάδειξη νέων μελών της ΔΗΜ ΤΟ ΝΔ Ηλιούπολης και εκλογή νέου προέδρου και από την θετική ή αρνητική εξέλιξη αυτής της μάχης θα μπορούμε με βεβαιότητα να σας πούμε εάν το 2028 θα παραμείνει κυρίαρχος ο κεντροαριστερός χώρος ή θα υπάρξει ΑΠΑΝΤΗΣΗ από μια ΔΕΞΙΑ που αντί να ντρέπεται για την ΙΣΤΟΡΙΑ της,  καλό θα ήταν να ντρέπεται για στελέχη της που φλερτάρουν με όσους καταδίκασαν την πόλη μας στα σημερινά της χάλια. 

Και σίγουρα με μόλις μία θητεία σε θέσεις ευθύνης η ΠΟΛΗ μας έχει καταντήσει παρίας επειδή διοικήθηκε από κεντροαριστερούς σε .όλες τις εκφάνσεις της Αριστεράς ακόμα και την κομμουνιστικής,  που κάποιοι ανόητοι χαρακτηρίζουν ως καλή περίοδο για την πόλη αγνοώντας προφανώς πως εκείνη ακριβώς την περίοδο ΕΔΩ γεννήθηκαν ΤΕΡΑΤΑ! 

Με την ανακοίνωση των Αντιδημάρχων και των προέδρων των ΝΠΔΔ του δήμου μας η ΔΕΞΙΑ που κάποιοι θεωρούν ξεγραμμένη όχι μόνο θα δείξει τα δόντια της , αλλά θα αποδομήσει όσους θεωρούν λογικό να γυρίσουν την πόλη μας πίσω!  Ευελπιστούμε πως οι πληροφορίες μας δεν θα είναι σωστές και δεν θα δούμε "φαντάσματα" σε θέσεις ευθύνης, άλλωστε όσοι αφελώς δεν μας άκουσαν και πήγαν στο δεύτερο γύρο και ψήφισαν δεν θα φαντάζονταν πως η ΨΗΦΟΣ τους θα έδινε  σε αυτούς καρέκλες! 

Μιλάμε για πρόσωπα που δεν έχουν εκλεγεί δημοτικοί σύμβουλοι   για να βοηθήσουμε και όσους αποφασίζουν με ποιους θα πάνε και ποιους θα αφήσουν,  να κάνουν επιλογές που δεν θα δημιουργήσουν με το "καλημέρα" ανώφελες εντάσεις , ανάμεσα σε αυτούς και τους ιδεολογικούς αντιπάλους τους. 

Εντάσεις που λύνονται στις Αστικές Δημοκρατίες στις κάλπες,  και αυτό θα πρέπει να το έχει υπόψιν του αυτός που αύριο θα ηγηθεί της "νεκρανάστασης" μιας κεντροδεξιάς που με 44% εκλογική  δύναμη στην πόλη μας  επιλέγει για την ίδια τον ρόλο του κομπάρσου!

Όσοι σας οδήγησαν να μην ψηφίσετε κεντροδεξιές παρατάξεις στις πρόσφατες δημοτικές εκλογές ΗΤΤΗΘΗΚΑΝ σε προσωπικό επίπεδο και μαζί με αυτούς ηττηθήκαμε και όλοι εμείς που δεν πιστέψαμε πως για το καλό της πόλης μας θα έπρεπε να δούμε εν έτει 2023 να επιστρέφει στην πόλη μας η "Βαλασοκρατία" και να πανηγυρίζουν για αυτό όσοι το 2019 βοήθησαν στο να πέσει! 

Σ.Μ 

Δεν υπάρχουν σχόλια: