ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ ΧΩΡΙΣ ΟΡΙΑ - ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ : Παναγιώτης Δριμυλής: Ήττα ή διάλυση;

Σάββατο 21 Οκτωβρίου 2023

Παναγιώτης Δριμυλής: Ήττα ή διάλυση;


Η ζωή δεν είναι όπως τα παραμύθια να ξεκινάει με "μια φορά κι ένα καιρό" καταλήγοντας μετά από πολλά στο "ζήσανε αυτοί καλά κι εμείς καλύτερα". Βλέπω μετά τον δήμαρχο, τα υπόλοιπα μέλη της απερχόμενης δημοτικής αρχής, να αναγνωρίζουν ως όφειλαν το αποτέλεσμα της δεύτερης Κυριακής.
Μια κανονική παράταξη που θα προσπαθούσε να διαχειριστεί μια πόλη, που δεν θα τα κατάφερνε, μπορούσε να χάσει και να περάσει στη θέση της αντιπολίτευσης. Όμως μια παράταξη ανακατεμένη, με την αναστάτωση που δημιούργησε, με κατηγορίες ότι προσπάθησε να στήσει ένα οικονομικό σκάνδαλο εκατομμυρίων ευρώ, με την ανικανότητα που τη χαρακτήρισε, μπορεί να βρεθεί στην αντιπολίτευση; Να κάνει τι από εκεί; Να προσπαθήσει να επανακάμψει πάλι μετά από πέντε χρόνια; Ούτε σε όνειρα δεν συμβαίνουν αυτά. 

Το μεγαλεπήβολο σχέδιο Χατζηδάκη, να κατέχει τα κλειδιά κάθε μηχανισμού της πόλης, συντρίφτηκε κάτω από το πελώριο βάρος της ανικανότητας του και της αδιαφάνειας με την οποία διοίκησε. Θεωρώ βέβαιο ότι θα παραιτηθεί από την έδρα του δημοτικού συμβούλου που κατέχει, δημιουργώντας συνθήκη αυτοδιάλυσης της παράταξης του. Ποιος είναι αυτός που θα ήθελε να ηγηθεί μιας παράταξης με την παρακαταθήκη του μηδενός που θα την αφήσει ο κ. Χατζηδάκης, κυρίως με ποιον τρόπο θα την ξεπλύνει πάλι στα μάτια της κοινωνίας της Ηλιούπολης. Τα γεγονότα θα οδηγήσουν σε νέους δρόμους, νέες συνθέσεις, νέα πρόσωπα και δεν μπορώ να φανταστώ πως θα συμμετέχουν μέσα σε αυτά, τα πρόσωπα που διοίκησαν επί Χατζηδάκη ή τουλάχιστον κάποια από αυτά.

Η Πλατφόρμα

Η στάχτη της είναι σε κοινή θέα καθώς το εκλογικό αποτέλεσμα ήταν το σπίρτο που οδήγησε στην ανάφλεξη της. Είναι ήδη καμένη και παρελθόν καθώς τίποτα από αυτήν δεν ανήκει στα ανακυκλώσιμα είδη. Η εθελούσια έξοδος τους από την πολιτική, δεν επιτρέπει σε κανέναν τους να ασχοληθεί πάλι με τα κοινά της πόλης. Το ερώτημα της συγκάλυψης του σκανδάλου που επιχειρήθηκε να στηθεί στην πλάτη της πόλης τους βαρύνει συνολικά, αμετάκλητα ,για πάντα. Κανείς τους δεν θα καταφέρει για τα επόμενα πέντε χρόνια, όχι να εκλεγεί, αλλά ούτε θέση θυρωρού να έχει. Το νικηφόρο σχήμα, με το προοδευτικό πρόσημο του κ. Ψυρρόπουλου, συνέτριψε το δικό τους, το εξαθλιωμένο, το λασπερο,την θολούρα. Θεωρούνται όλοι αναξιόπιστοι χωρίς κανένα κοινωνικό έρεισμα ώστε να επιχειρήσουν κάτι άλλο. Είναι άξιο λόγου ότι στον ΣΥΡΙΖΑ που κατέχουν τον κομματικό μηχανισμό της πόλης, από χθες κάνουν λόγο ότι έχασαν την Ηλιούπολη, ενώ η βάση ο κόσμος του ΣΥΡΙΖΑ πανηγύριζε την δική τους ήττα. Το σκίτσο με τον Ρα τα πλαν δικαίως τους ανήκει και τους χαρακτηρίζει.

Οι νέοι

Τι θα παραλάβει ο κ. Ψυρρόπουλος δεν γνωρίζω. Θα έχει σοβά ο τοίχος ή θα λείπει; Θα δούμε αν και η τελευταία βδομάδα έδειξε ότι δεν το έχει σε τίποτα ο κ. Χατζηδάκης να αφήσει καμένη γη στον επόμενο. Όπως και ότι και να βρει πρέπει να προσπαθήσει πολύ. Καλή επιτυχία σε αυτόν και την ομάδα του.
Θεωρώ ότι θα χρειαστεί κάποιος καιρός να μπούνε σε σειρά, αν μπούνε, κάποια πράγματα.

Τίτλοι τέλους

Πάμε για αλλά τώρα. Θεωρώντας ότι έπρεπε σε όλη τη διάρκεια της θητείας Χατζηδάκη να διορθώσω και προσωπικά πολιτικά σφάλματα, καθώς βρέθηκα στη θέση να ευνοήσω μια τερατογένεση, θεωρώ πως το έφτασα με επιτυχία μέχρι το τέλος. Προσπάθησα πολύ, έγραψα πολλά ενώ κάποτε δεν έγραφα τίποτα. Οι δημοσιεύσεις μου στα τοπικά μέσα ήταν αμέτρητες, θέλω να πιστεύω ότι βοήθησαν την πόλη, δεν την κούρασαν ότι έπιασαν τόπο. Αυτό θα σταματήσει, δίνοντας την ευκαιρία σε κάποιους νέους μαζί με παλιότερους, να πάρουν το χρόνο τους μήπως και στηθεί κάτι σοβαρότερο. Αν δεν ξαναγράψω ποτέ θα σημαίνει ότι τα κατάφεραν. Τους το εύχομαι, θα βλέπω και θα παρακολουθώ τι κάνουν.
 
Όσο για το τέρας που έγραψα παραπάνω, κάποια στιγμή της ζωής, έβαλα στην τρύπα του νιπτήρα το δάχτυλο και ο νιπτήρας άρχισε να γεμίζει νερό, το σημείο που γεννήθηκε το τέρας. Τώρα απλά έβγαλα το δάχτυλο και το τέρας παρασύρθηκε μαζί με το νερό στον υπόνομο που είναι ο φυσικός του χώρος. Πλέον δεν με ενδιαφέρει η μοίρα του.



ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ ΧΩΡΙΣ ΟΡΙΑ: Μπορεί να μην μας έπεισε ο κος Δριμυλής και να επιμείναμε στην ΑΠΟΧΗ από τον β΄ γύρο των δημοτικών εκλογών αλλά ο ίδιος διόρθωσε το λάθος που έκανε το 2019 και φυσικά είναι έντιμο από μέρους του πως το αναγνώρισε και πάλεψε για να πέσει η ΤΕΡΑΤΟΓΕΝΕΣΗ. Θεωρούμε πως σύντομα θα ξαναδιαβάσουμε την κοφτερή πένα του αφού οι ΤΕΡΑΤΟΓΕΝΕΣΕΙΣ στην "Πόλη του Ήλιου" δεν είναι η εξαίρεση αλλά ο κανόνας! Σε κάθε περίπτωση είτε στεκόμαστε στην ίδια πλευρά είτε απέναντι πάντα διαβάζουμε με προσοχή τις απόψεις του γνωρίζοντας πως δεν εξυπηρετεί κανένα συμφέρον ούτε καν το δικό του! Γι΄αυτό και έχει κερδίσει την εκτίμηση όσων εάν και ιδεολογικά στέκονται "απέναντί" του ( τα εισαγωγικά θα εξηγηθούν σε μεταγενέστερο κείμενο) θεωρούν χρήσιμη και ωφέλιμη για την πόλη μας την δική του φωνή. Ακόμα και όταν αυτή επιτίθεται σε συστημικά ΜΜΕ όπως είναι το δικό μας αφού εμείς ποτέ δεν κρύψαμε πως δεν ονειρευόμαστε έναν διαφορετικό κόσμο έχουμε συμβιβαστεί πως θα πεθάνουμε σε αυτόν αποζητώντας μόνο να μην χαλάσουμε μαζί του. Δεν γνωρίζουμε πόσο τα έχουμε καταφέρει άλλωστε οι εποχές έχουν ξεπεράσει ακόμα και την δική μας "στενόμυαλη" προσέγγιση σε έναν κόσμο που καθημερινά αποδεικνύει πως απεχθάνεται  ΚΑΘΕ ιδεολογία και ευνοεί όσους δεν πιστεύουν σε κανέναν και σε τίποτα παρά μόνο στην τσέπη τους! 

Δεν υπάρχουν σχόλια: