ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ ΧΩΡΙΣ ΟΡΙΑ - ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ : Στην υποδοχή της θαυματουργής εικόνας της Παναγίας Εικοσιφοινίσσης παραβρέθηκε ο συνδημότης μας κ. Παναγιώτης Πάσχος

Δευτέρα 16 Οκτωβρίου 2023

Στην υποδοχή της θαυματουργής εικόνας της Παναγίας Εικοσιφοινίσσης παραβρέθηκε ο συνδημότης μας κ. Παναγιώτης Πάσχος


Με κάθε επισημότητα και λαμπρότητα ο Ιερός Ναός Αγίου Δημητρίου Πειραιώς υποδέχθηκε σήμερα το απόγευμα την πάντιμο, αχειροποίητο και θαυματουργή εικόνα της Παναγίας Εικοσιφοινίσσης από την ομώνυμη Ιερά Μονή της Ιεράς Μητροπόλεως Δράμας. Ανάμεσα σε όσους παραβρέθηκαν για να προσκυνήσουν την θαυματουργή εικόνα και να πάρουν δύναμη για τα δύσκολα που έρχονται ο συνδημότης μας Παναγιώτης Πάσχος (φωτογραφία εξωφύλλου). 
Λίγο μετά τις 5 το απόγευμα στη συμβολή των οδών Αγίου Δημητρίου και Ροδόπης έφτασε το ιερό Εικόνισμα από την πόλη της Μακεδονίας, το οποίο εκόμισε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Δράμας κ. Δωρόθεος με την συνοδεία μοναζουσσών από την αδελφότητα της Ι. Μ. Παναγίας Εικοσιφοινίσσης.




Την Εικόνα υποδεχθηκαν οι εφημέριοι του Ναού ο Πανοσ. Αρχιμανδρίτης Πολύκαρπος Μπόγρης, Γραμματέας της Συνοδικής Επιτροπής Νεότητος, ο Πρωτοπρεσβύτερος Χαρίτων Παππάς και o Οικονόμος Αντώνιος Σταματόπουλος.

Παρέστη μεγάλος αριθμός ιερέων της Μητροπόλεως Πειραιώς, τοπικά σωματεία, αξιωματικοί του Πολεμικού Ναυτικού και η μπάντα του Πυροσβεστικού Σώματος και του Δήμου Πειραιά.

Εντυπωσιακή η παρουσία χιλιάδων πιστών που είχαν προσέλθει πολύ ώρα νωρίτερα για να υποδεχθούν την Ιερά Εικόνα που εξέρχεται από το θρόνο Της, πρώτη φορά στην ιστορία των 15 αιώνων Της.




Ακολούθως το Ιερό Εικόνισμα μεταφέρθηκε με λιτανευτική πομπή στον Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου Πειραιώς, όπου το υποδέχθηκε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πειραιώς κ. Σεραφείμ, (φωτογραφία εξωφύλλου μαζί με τον συνδημότη μας Παναγιώτη Πάσχο)  ο οποίος ευχαρίστησε τον ευχαρίστησε τον Μητροπολίτη Δράμας για την ευλογία να εγκρίνει την μεταφορά της Εικόνας της Παναγίας Εικοσιφοινίσσης στο πρώτο λιμάνι της χώρας καθώς και την Καθηγουμένη της Ιεράς Μονής Γερόντισσα Αντωνίνη.

Στο Ναό τελέστηκε δέηση και Δοξολογία με προεξάρχοντα τον Σεβ. Μητροπολίτη Δράμας κ. Δωρόθεο, με τους πιστούς να σχηματίζει ουρά δεκάδων μέτρων για να προσκυνήσει την εικόνα.

Η Εικόνα της Παναγίας Εικοσιφοίνισσας θα παραμείνει στον Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου Πειραιώς έως 30 Οκτωβρίου 2023.

Δεν υπάρχουν σχόλια: