ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ ΧΩΡΙΣ ΟΡΙΑ - ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ : Μας προβλημάτισε η τυχαία συνάντησή μας με τον κ. Παναγιώτη Δριμυλή με τον οποίο ο διάλογος δεν είναι βαρετός επειδή δεν έχει ξύλινη γλώσσα!

Πέμπτη 12 Οκτωβρίου 2023

Μας προβλημάτισε η τυχαία συνάντησή μας με τον κ. Παναγιώτη Δριμυλή με τον οποίο ο διάλογος δεν είναι βαρετός επειδή δεν έχει ξύλινη γλώσσα!

Μια τυχαία συνάντησή  του εμπνευστή αυτού του ιστολογίου σε γνωστό ψητοπωλείο της Αγίας Μαρίνας με τον κ. Παναγιώτη Δριμυλή,  και με μια ολιγόλεπτη συζήτηση μαζί του σε σχέση με την στάση του στις επικείμενες δημοτικές εκλογές μας έδωσε μια διαφορετική εικόνα από αυτήν που είχαμε σχηματίσει διαβάζοντας τα μελετημένα του κείμενά .Κείμενα με τα οποία ακόμα και εάν κάποιος διαφωνεί με τις απόψεις που εκφράζει,  σίγουρα δεν περνούν απαρατήρητα.

Είχαμε δημοσιεύσει την άποψη του που αφορούσε την στάση που θα κρατήσει στις επικείμενες δημοτικές εκλογές και σε ένα κείμενο που γράψαμε επειδή περιμέναμε διαφορετική προσέγγιση από εκείνον φτάσαμε να αποκαλέσουμε τον Παναγιώτη που πλήρωσε ακριβά την ιδεολογία του ως άνθρωπο που δεν έχει. Δυστυχώς για εμάς η ανάρτηση που ήδη κατέβηκε από το ιστολόγιο μας όχι μόνο τον αδικεί ως προσωπικότητα . αλλά δημιουργεί και αλγεινές εντυπώσεις για εμάς που δεν είμαστε εμπαθείς με κανέναν.  Ακόμα και με όσους θα παρακαλούσαν να μην υπάρχει αυτό εδώ το ιστολόγιο. Ο κος  Δριμυλής σίγουρα δεν είναι από τους φανατικούς μας αναγνώστες αλλά  δεν είναι από αυτούς που θα επιθυμούσαν την φίμωσή μας.  

Περιχαρακωμένη σε ένα αυστηρό ιδεολογικό πλαίσιο για να διατηρούμε και το κοινό μας,  χάνουμε αρκετές  φορές την ουσία,  και στην προκειμένη περίπτωση το διακύβευμα των εκλογών της Κυριακής είναι κάτι που θα καθορίσει την πορεία της πόλης μας για τα επόμενα πέντε έτη! 

Χωρίς να περιμένουμε "θαύματα" όπως δεν περιμένει άλλωστε και ο ευφυής συνδημότης μας,  η μη δική μας επιλογή για λόγους που αναλύσαμε σε προηγούμενη ανάρτησή μας είναι μια υπεκφυγή μας να αποφασίσουμε και εμείς  όπως θα κληθείτε και εσείς σε τρεις μέρες για το ποιος είναι πιο κατάλληλος για δήμαρχος της πόλης μας , και οι επιλογές δυστυχώς ή ευτυχώς είναι ΠΛΕΟΝ ΜΟΛΙΣ δύο. 

Όσον αφορά για την εικόνα της πόλης μας , και το τι έγινε και κυρίως δεν έγινε τα τέσσερα τελευταία χρόνια δεν διαφωνήσαμε με τον συνομιλητή μας,  και το θέμα είναι πως μια τυχαία συνάντηση μας μαζί του έγινε αιτία προβληματισμού  για το εάν η στάση της ΑΠΟΧΗΣ που εμείς αποφασίσαμε βοηθάει ή είναι αποποίηση ευθυνών από εμάς που θεωρούμε πως συμβάλλουμε θετικά στην ενημέρωσή σας. 

Σε μια αναμέτρηση που δεν παίζουν οι "ομάδες" μας,  αλλά που θα κρίνουν τον "πρωταθλητή" για πέντε και όχι για έναν μόνο χρόνο , το να παρακολουθούμε τους μονομάχους στην αρένα και να θεωρούμε αφελώς πως δεν μας νοιάζει ποιος θα "σκοτωθεί" , είναι μια "πολυτέλεια" που έχουν ΜΟΝΟ όσοι έχουν λυμένα τα προβλήματα της καθημερινότητας τους! 

Αλλά εμείς ζούμε εδώ και όχι στο Λας Βέγκας και έτσι αύριο θα πρέπει να σας απολογηθούμε για το σωστό ή το λάθος μας. Εμείς το 2019 που βάλαμε τόσο κόντρα σε αυτό που τελικά ήρθε,  θεωρούμε πως δικαιωθήκαμε. Έτσι η ΕΠΙΛΟΓΗ της ΑΠΟΧΗΣ από τον δεύτερο γύρο των δημοτικών εκλογών  που ήδη σχολιάζετε ποικιλοτρόπως στην ουσία πάρθηκε με την λογική πως αυτό εδώ το ιστολόγιο δεν θα υπάρχει σε αυτή τουλάχιστον την μορφή από 1/1/2024

Και δεν θα υπάρχει  αφού εμείς δεν είμαστε από αυτούς που ρίχνουμε τις ευθύνες στους άλλους.  Εάν δεν σας πείσαμε (ως πλειοψηφία πάντα εννοούμε) 10 χρόνια τώρα που γράφουμε τα ίδια και τα ίδια πράγματα , δεν είμαστε  θα υπερήφανοι εάν αύριο δικαιωθούμε από την εφαρμογή της δικής μας ατζέντας εξ΄ανάγκης. 

Εάν οι πολλοί θέλουν την ΣΟΒΙΕΤΙΑ,  και η "τσέπη" του κράτους αντέχει τότε εμείς πάμε πάσο.  Αλλά παρά την θέληση όλων των κυβερνήσεων να κρατήσουν ανέπαφο το "πελατολόγιο" τους η καπιταλιστική μας κοινωνία δεν αντέχει! Εάν άντεχε μην έχετε καμία αυταπάτη πως όλες και όλοι μας θα δουλεύαμε για το Δημόσιο αφού οι εργαζόμενοι σε αυτό θεωρούνται οι πιο πιστοί "πελάτες" - ψηφοφόροι των αστικών κομμάτων. Και όλα τα κόμματα που συμμετέχουν σε εκλογές είναι αστικά αφού οι επαναστάσεις δεν γίνονται στήνοντας κάλπες. 

Σε κάθε περίπτωση η θετική εικόνα που αποκτήσαμε για τον κ. Δριμυλή σε ιδεατές κοινωνίες θα οδηγούσε σε συμπόρευση σε επίπεδο μιας τοπικής κοινωνίας που έτσι και αλλιώς είναι αναγκασμένη να συμβιώσει , και αυτό αφορά πρωτίστως τους οικονομικά ασθενέστερους που δεν έχουν την πολυτέλεια άμα τους την "βαρέσει"  να πάρουν το αεροπλάνο και να βρεθούν εκεί που τα δικά μας ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ που μένουν αμάζευτα δεν θα τους  βρωμάνε! 

Και παραμένουμε βρώμικη πόλη  επειδή ενώ δεν μπορούμε να ομονοήσουμε για τα καθημερινά καθόμαστε και τσακωνόμαστε για θέματα, για τα οποία έτσι και αλλιώς αποφασίζουν οι ισχυροί αυτού του κόσμου.

Είπαμε και άλλα και σίγουρα η ολιγόλεπτη συνάντηση μας έδειξε πως άνθρωποι με διαφορετικές αφετηρίες και σίγουρα όχι βολεμένοι , μπορεί να έχουν κοινές ανησυχίες για μια πόλη που βουλιάζει καθημερινά και βρίσκεται σε τέλμα.

ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ ΧΩΡΙΣ ΟΡΙΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια: