ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ ΧΩΡΙΣ ΟΡΙΑ - ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ : Αφετηρία: Η καλή μέρα από τη ζύμη φαίνεται!

Κυριακή 29 Οκτωβρίου 2023

Αφετηρία: Η καλή μέρα από τη ζύμη φαίνεται!



«Αφετηρία» γιατί δεν υπάρχει καλύτερος τρόπος να ξεκινήσεις τη μέρα σου, αν όχι με μια ολόφρεσκη και μοσχομυριστή ζύμη που μόλις ξεφουρνίστηκε. Εδώ και σχεδόν 8 χρόνια η Αργυρώ και ο Μένιος παράγουν, ψήνουν και σου προσφέρουν ό,τι καλύτερο μπορείς να βρεις σε ζύμες στο μικρό αλλά θαυματουργό οικογενειακό εργαστήρι τους στην Ηλιούπολη.
Αν ο δρόμος σου σε πάει εκεί –που πρέπει να σε πάει κάποια στιγμή– οπωσδήποτε να δοκιμάσεις ένα από τα περίφημα πεϊνιρλί. Αυτό με το τέλειο αυγό ή εκείνο με το τραγανιστό μπέικον ή την παραδοσιακή φέτα ή ένα από εκείνα με τον κιμά ή το κοτόπουλο. Και ξέρεις κάτι; Και ο κιμάς και το κοτόπουλο είναι αγορασμένα από το κρεοπωλείο της γειτονιάς και σιγομαγειρεμένα από την ίδια την Αργυρώ.


Αλλά δεν είναι μόνο το πεϊνιρλί που θα σε ενθουσιάσει. Είναι και η χωριάτικη σπανακοτυρόπιτα και η ζαμπονοτυρόπιτα που κλέβει καρδιές και η πίτσα του ταψιού αλλά και οι ζύμες κουρού. Ακόμα και μπουγάτσα με τυρί ή κρέμα, αλλά και κρουασάν, γλυκό με μπόλικη Merenda ή αλμυρό με ζαμπόν τυρί, θα βρεις. Να θυμάσαι ότι τίποτα από όλα αυτά δεν είναι προπαρασκευασμένο ή κατεψυγμένο. Όλες οι ζύμες φτιάχνονται από το βράδυ και το πρωί γεμίζονται και φουρνίζονται για να τις βρεις εκεί έτοιμες να σε περιμένουν στη βιτρίνα από τις 6 το πρωί που σηκώνεται το ρολό. Και όλα τα υλικά είναι διαλεχτά και άλφα ποιότητας.

Πάρε και ένα καφεδάκι που έχουν ένα από τα καλύτερα χαρμάνια της αγοράς και απόλαυσέ τα στο χέρι, στο σπίτι ή στη δουλειά. Δευτέρα έως Παρασκευή 06:00 με 16:00, Σάββατο 07:00 με 15:00

Δεν υπάρχουν σχόλια: