ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ ΧΩΡΙΣ ΟΡΙΑ - ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ : Κατάθεση στεφάνου από την ΔΗΜ ΤΟ ΝΔ Ηλιούπολης & ΟΝΝΕΔ Ηλιούπολης για την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου 1940!

Σάββατο 28 Οκτωβρίου 2023

Κατάθεση στεφάνου από την ΔΗΜ ΤΟ ΝΔ Ηλιούπολης & ΟΝΝΕΔ Ηλιούπολης για την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου 1940!

 


Όπως κάθε χρόνο εθνοτοπικοί σύλλογοι , αθλητικά σωματεία και συλλογικότητες της πόλης καταθέτουν στεφάνι στο Μνημείο των Ηρώων (Πλατεία Φλέμινγκ) για να τιμήσουν τους ήρωες του 1940. 

Το ίδιο πράττουν και οι δημοτικές παρατάξεις της πόλης μας αλλά και τα πολιτικά κόμματα και οι οργανώσεις τους. 

83 χρόνια μετά το Έπος του 1940 ο καθένας το "διαβάζει" με τον δικό του τρόπο. Τουλάχιστον καταθέτουν στεφάνια όλοι μαζί,  εάν και στις δηλώσεις που είδαμε και στη Θεσσαλονίκη από πολιτικούς που παρακολούθησαν την στρατιωτική παρέλαση ο καθένας τόνισε ό,τι ήθελε,  κάνοντας εμφανή πως δεν τιμούμε ΟΛΟΙ τα ίδια πράγματα! 

Ρεπορτάζ από την μαθητική παρέλαση δεν έχουμε αφού δεν πήγαμε. Τελευταία φορά που πήγαμε με την απελθούσα διοίκηση να διοργανώνει την παρέλαση ακούσαμε τραγούδια που υμνούσαν τις φασιστικές οργανώσεις ΕΠΟΝ και ΕΛΑΣ σε μια προσπάθεια να εμφανίσουν ως "κανονικότητα" τον ΚΟΚΚΙΝΟ ΦΑΣΙΣΜΟ ! 

Αυτά....... φέτος δεν πήγαμε στις εκδηλώσεις που διοργάνωσε ο δήμος μας και  εάν  έχει γίνει κάτι αξιομνημόνευτο σε αυτές  θα επανέλθουμε με άλλη ανάρτησή μας! 

Δεν υπάρχουν σχόλια: