ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ ΧΩΡΙΣ ΟΡΙΑ - ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ : Δημήτρης Πανταζόπουλος: Μουσείο Εθνικής Αντίστασης- Τα σύκα, σύκα και η σκάφη, σκάφη

Τρίτη 31 Οκτωβρίου 2023

Δημήτρης Πανταζόπουλος: Μουσείο Εθνικής Αντίστασης- Τα σύκα, σύκα και η σκάφη, σκάφη


Του Δημήτρη Πανταζόπουλου 

Με αφορμή το δημοσίευμα: "Το Μουσείο Εθνικής Αντίστασης, εκπέμπει SOS", του Περικλή Καπετανόπουλου, δημοσιογράφου, εργαζόμενου του Μουσείου, αναφέρω:
1. Ναι, είναι αλήθεια ότι το ασανσέρ δεν λειτουργεί, διότι ο Δήμος δεν το έχει μετατρέψει ακόμα με τις νέες προδιαγραφές για ΑΜΕΑ
2. Ναι, είναι αλήθεια, ότι δεν έχει γίνει μελέτη και συντήρηση των κτιριακών εγκαταστάσεων του Μουσείου από την ίδρυσή του έως και σήμερα και αυτό βαραίνει όλους.
3. Ναι, ο προϋπολογισμός του Μουσείου είναι φτωχός και δεν ανταποκρίνεται στις ανάγκες του Μουσείου
4. Ναι, ο προϋπολογισμός του Δήμου αργεί να εγκριθεί, με αποτέλεσμα να προσπαθούμε τους τελευταίους 2 μήνες να προλάβουμε.
Για όλα αυτά όμως όλοι οι άνθρωποι που υπηρετούμε το Μουσείο, εργαζόμενοι, μέλη Δ.Σ., ΠΕΑΕΕΑ και φορείς διεκδικούμε και απαιτούμε διαρκώς, με όλα τα μέσα που διαθέτει ο καθένας την ικανοποίηση των δίκαιων αιτημάτων του Μουσείου.

Δεν ανήκει στο κο Καπετανόπουλο μόνο το προνόμιο της αγωνιστικότητας και της διεκδίκησης.
Λησμόνησε όμως ο κος Καπετανόπουλος να αναφέρει:

1. Ξεκίνησε ο ελαιοχρωματισμός του Μουσείου, σε ένα σημαντικό μέρος, αλλά δεν ολοκληρώθηκε.
2. Ξεκίνησε η σκίαση της οροφής αλλά δεν ολοκληρώθηκε.
3. Έγινε νέα, πλήρης εγκατάσταση σύγχρονων οπτικοακουστικών συστημάτων και ηχητικών εγκαταστάσεων σε όλους τους χώρους του Μουσείου.
Το Μουσείο μπορεί να ανταποκριθεί με επάρκεια σε εκδηλώσεις, εκθέσεις, παρουσιάσεις και συναυλίες υψηλών απαιτήσεων.
4. Πραγματοποιήθηκε μετά από χρόνια αποκατάσταση, επισκευή και συντήρηση του κλιματισμού του Μουσείου.
5. Έγινε ενίσχυση του υπάρχοντος προσωπικού ώστε να μπορεί να ανταποκρίνεται σε βάρδιες, εκδηλώσεις και ποιοτικές ξεναγήσεις, σχολείων και κοινού.
6. Τέλος το σημαντικότερο ενισχύθηκε σημαντικά η ποιότητα και ο αριθμός των εκδηλώσεων, αυξήθηκε σημαντικά η επισκεψιμότητα και συμμετείχε ο μεγαλύτερος αριθμός σχολείων στην ιστορία του Μουσείου.
Και τώρα το Μουσείο βρίσκεται μπροστά σε ένα σταυροδρόμι για το μέλλον και την προοπτική του:
Ο νέος νόμος που ψηφίστηκε 5056/23 καταργεί από 01/01/24 όλα τα ΝΠΔΔ και τα ενσωματώνει στους Δήμους.
Δίνει όμως τη δυνατότητα σε ΝΠΔΔ ειδικού σκοπού και αντικειμένου να εξαιρεθούν. Το Μουσείο Εθνικής Αντίστασης είναι ένας ιστορικός μουσειακός χώρος που φιλοξενεί την ιστορία και τους αγώνες του Εθνικοαπελευθερωτικού κινήματος των αγωνιστών της Εθνικής Αντίστασης ενάντια στο φασισμό.
Είναι η ζώσα ιστορία του λαού μας για λευτεριά, κοινωνική απελευθέρωση και προκοπή.
Το Μουσείο ανήκει σε όλους τους 'Έλληνες και τη νεολαία της πατρίδας μας. Το επισκέπτονται σχολεία, φορείς και πολίτες από όλα τα σημεία της Αττικής, την υπόλοιπη Ελλάδα, το εξωτερικό.
Το Μουσείο δεν μπορεί και δεν πρέπει να γίνει το τμήμα μιας διεύθυνσης του Δήμου, αλλά να παραμείνει αυτόνομο, με το Διοικητικό του Συμβούλιο, τις αντιστασιακές οργανώσεις και τα κινήματα πολιτών.
Είμαι βέβαιος ότι παρούσα και νέα δημοτική αρχή, αλλά και το σύνολο των παρατάξεων με απόφαση τους πριν τις 15 Νοέμβρη θα δώσουν αυτονομία, αυτοτέλεια, συνέχεια και προοπτική στο Μουσείο που τιμά την πόλη μας και εκπέμπει παντού τα μηνύματα των αγωνιστών της Εθνικής Αντίστασης.

Πανταζόπουλος Δημήτρης
τ. Αντιπρόεδρος Μουσείου
Από Σεπτέμβριο 2022 έως Μάιο 2023

ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ ΧΩΡΙΣ ΟΡΙΑ: Κλείστε το να τελειώνουμε!  20 χρόνια πληρώνουμε ΜΕΡΟΚΑΜΑΤΑ στο μεγαλύτερο οικονομικό σκάνδαλο στην Ιστορία του δήμου μας! Με τα λεφτά του ΚΡΑΤΟΥΣ "αντίσταση"  δεν κάνεις , απλώς βολεύεσαι και γίνεσαι ακόμα ένας ευνουχισμένος "επαναστάτης"!  Δεν μπορεί να βαπτιστεί ειδικός σκοπός η αλλοίωση της ΙΣΤΟΡΙΑΣ μας και η διατήρηση φαντασμάτων που όχι μόνο δεν πολέμησαν  τον ΦΑΣΙΣΜΟ αλλά συγχρωτίστηκαν διαχρονικά μαζί του! Μέσα στα εκθέματά του "Μουσείου" σας υπάρχουν και τα "πειστήρια" αντιστασιακής δράσης ενός δοτού δημάρχου της ΧΟΥΝΤΑΣ , ενώ στην αίθουσα εκδηλώσεων του Μουσείου έχετε φιλοξενήσει εν μέσω μνημονίων κάθε ΑΝΤΙΔΡΑΣΤΙΚΗ φωνή. Κάντε και καμία εκδήλωση αλληλεγγύης υπέρ της Παλαιστινιακής Χαμάς και ετοιμαστείτε να το κλείσετε όταν ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΔΥΤΙΚΟΣ ΚΟΣΜΟΣ πολεμάει για να εξαφανίσει κάθε ΦΑΣΙΣΤΑ από προσώπου γης! Οι δημότες μας στην συντριπτική τους πλειοψηφία δεν θέλουν να παραμένει ανοιχτό ένα ΜΟΥΣΕΙΟ που διχάζει και που η "επισκεψιμότητά" του οφείλεται στον εξαναγκασμό μαθητών να το επισκέπτονται χωρίς την βούλησή τους. Πόσα εισιτήρια κόψατε για να δουν τις σβάστικες και τα σφυροδρέπανά σας; Ποιος Ηλιουπολίτης θεωρείται πως δεν αντιλαμβάνετε πως διατηρείτε αυτό το Μουσείο για να βολεύετε όσους έτσι και αλλιώς θα παραμείνουν ανιστόρητοι! 



Δεν υπάρχουν σχόλια: