ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ ΧΩΡΙΣ ΟΡΙΑ : Παναγιώτης Πάσχος: Τα προβλήματα της πόλης δεν λύνονται όσο δεν μπορούμε να συμφωνήσουμε ούτε στα "αυτονόητα"

Τρίτη 24 Οκτωβρίου 2023

Παναγιώτης Πάσχος: Τα προβλήματα της πόλης δεν λύνονται όσο δεν μπορούμε να συμφωνήσουμε ούτε στα "αυτονόητα"

 



Μια φιλική κουβέντα που μετατράπηκε σε μίνι συνέντευξη είχαμε με τον συνδημότη μας και πρώην υποψήφιο δημοτικό σύμβουλο κ. Παναγιώτη Πάσχο. 

Μέλος της ΔΗΜ ΤΟ ΝΔ Ηλιούπολης και πάντα μπροστάρης στους αγώνες της μεγάλης φιλελεύθερης παράταξης σίγουρα θα ήταν απογοητευμένος με ένα εκλογικό αποτέλεσμα που καθιστά τους κεντροδεξιούς της πόλης μας σε ρόλο κομπάρσου! Και μιλάμε για όλους όσους δεν συγχρωτίζονται με τον οιοδήποτε για να αποκτήσουν καρέκλες ευθύνης αλλά παραμένουν ΠΙΣΤΟΙ οπαδοί μιας κατάστασης που οδηγεί κάποιους κεντροδεξιούς της πόλης μας να ΠΑΝΗΓΥΡΙΖΟΥΝ που βγήκε νέος δήμαρχος ο Πασοκτσής Στάθης Ψυρρόπουλος! 

Παναγιώτη δεν τα πήγαμε καλά ως κεντροδεξιοί στις πρόσφατες δημοτικές εκλογές. Που εντοπίζεις την αιτία για το κακό για εμάς αποτέλεσμα; 

Σταύρο αφού σε ευχαριστήσω για την προσπάθεια που καταβάλεις χρόνια τώρα για να υπάρχει ένα τοπικό ΜΜΕ που να εκφράζει τους κεντροδεξιούς θα ήθελα να σου επισημάνω πως δεν είναι όλοι στεναχωρημένοι για την ήττα της κεντροδεξιάς στην πόλη μας ακόμα και από δεδηλωμένους Νεοδημοκράτες! Δεν τους νοιάζει το 16% που συγκεντρώσαμε ( εννοεί τις κεντροδεξιές παρατάξεις) αφού η λογική τους ήταν  και παραμένει πως στις δημοτικές εκλογές δεν κοιτάμε κόμματα αλλά πρόσωπα! Έτσι ο καθένας αισθάνεται ΝΙΚΗΤΗΣ επειδή στον δεύτερο γύρο πήγε με τον ΝΙΚΗΤΗ ενώ όσοι πήγαν με τον ηττημένο περιμένουν στην γωνία τον νέο δήμαρχο για να του "φορτώσουν" παθογένειες της πόλης μας δεκαετιών! Εδώ και 13 χρόνια "σκοτωνόμαστε" μεταξύ μας και στο τέλος βγαίνει δήμαρχος από την κεντροαριστερά και αυτό για να αλλάξει πρέπει από όλους μας να καταδικαστούν προσωπικές φιλοδοξίες που βάζουν σε δεύτερη μοίρα την παράταξη. 


Θεωρείς πως και αυτή η ήττα θα μας κάνει "σοφότερους";

Δεν πιστεύω πως θα συμβεί αυτό αφού είναι κάτι που επαναλαμβάνεται σαν κακόγουστη φάρσα. Εγώ προσωπικά κατέβηκα για να βοηθήσω μια κεντροδεξιά παράταξη και δεν έμεινα από έξω για να πετροβολώ όσους χρόνια τώρα σηκώνουν στις πλάτες τους ευθύνες που δεν τους ανήκουν και πετυχαίνουν να υπάρχουμε έστω ως καταγεγραμμένοι στα τοπικά της πόλης. Πολύ φοβάμαι πως μετά και από αυτή την ήττα όσοι απέμειναν να "φυλλάτουν Θερμοπύλες" θα εξαγοραστούν για μια θέση ευθύνης έστω και εάν αναγκαστούν να βάλουν πολύ νερό στο κρασί τους πηγαίνοντας σε παρατάξεις με καθαρά κεντροαριστερό πρόσημο! Εγώ δεν έχω ανάγκη ούτε τις θέσεις ευθύνης , ούτε τα χρήματα που απορρέουν από αυτές και έτσι θα παραμείνω να υπερασπίζομαι Αρχές και Αξίες κάνοντας κριτική και στο κόμμα το οποίο ανήκω εάν κάπου ενεργεί ενάντια στην Ιδεολογία του! Δεν είμαστε όλοι ίδιοι και φυσικά ζώντας σε μια κοινωνία της αρπαχτής μακριά από αρχές και αξίες δεν έχω την αυταπάτη πως θα συνεχίσουν να ασχολούνται με τα κοινά όσοι ανιδιοτελώς ψάχνουν για λύσεις εκεί που όλοι οι άλλοι το μόνο που κάνουν είναι να αναδεικνύουν προβλήματα! 

Ζώντας στο κέντρο της πόλης μας τι αποκομίζεις με την καθημερινή σου επαφή με τους συνδημότες μας; 

Όλοι γκρινιάζουν για τον γείτονά τους αλλά δεν δέχονται καμία παρέμβαση που θα "θίξει" τα δικά τους στραβά! Υποκρισία , lifestyle, και ουσία μηδέν σε μια πόλη που όλες και όλοι θέλουν να μας "σώσουν"!

Έχω διαπιστώσει Παναγιώτη  πως είσαι κοντά στην Εκκλησία και ακολουθείς έναν τρόπο ζωής που βασίζεται στις αρχές του Χριστιανισμού θεωρείς τελικά πως η ΕΛΠΙΔΑ μας είναι εκεί; 

Σίγουρα σε έναν κόσμο που δεν υπάρχει ΣΤΑΘΕΡΟΤΗΤΑ η ΠΙΣΤΗ είναι το τελευταίο μας καταφύγιο. Έχω διαπιστώσει πως εάν και το ιστολόγιό σου υπηρετεί συντηρητικές θέσεις στο θέμα της Εκκλησίας δεν προβάλλεις όσο θα έπρεπε δράσεις της. Είναι οξύμωρο να διαβάζει κάποιος σε σένα εκφράσεις που δεν συνάδουν με τα χριστιανικά μας ήθη και στην ουσία αδικείς τον εαυτό σου προβάλλοντας προς τα έξω μια εικόνα που δεν συνάδει με το κομποσκοίνι που βλέπω πως φοράς στο αριστερό σου χέρι! Ο Θεσμός της Εκκλησίας πρέπει να γίνεται σεβαστός από όλους πόσο μάλλον από όσους δεν έχουν και πολλά περιθώρια από το να μην προβάλλουν την ελληνορθόδοξη παράδοση μιας χώρας που είναι συνυφασμένη με τον Χριστιανισμό. 

Δεν υπάρχουν "κακώς κείμενα" και στον χώρο της Εκκλησίας; 

Σίγουρα υπάρχουν αφού το ΚΑΚΟ και το ΚΑΛΟ υπάρχει παντού γύρω μας. Αλλά όταν αναδεικνύουμε μόνο τα κακώς κείμενα κινδυνεύουμε να μείνουμε απροστάτευτοι στο ΕΛΕΟΣ όσων έτσι και αλλιώς παλεύουν για να ισοπεδώσουν τα πάντα! Καλή η κριτική λοιπόν αλλά για θέματα της καθημερινότητάς μας και όχι για ΘΕΣΜΟΥΣ στους οποίους οφείλουμε όλες και όλοι τον απαιτούμενο σεβασμό. Το δόγμα μας δεν είναι οι ιερείς αλλά όσα εάν ακολουθήσουμε πιστά ( χριστιανική διδασκαλία)  θα μας οδηγήσουν στη ΛΥΤΡΩΣΗ από τα πάθη μας. 

Πάμε στα καθημερινά λοιπόν και θα κρατήσω την συμβουλή σου για το μέλλον. Πως βλέπεις εσύ το θέμα της καθαριότητας στην πόλη μας; 

Η έλλειψη προσωπικού και η μη σωστή διαχείριση του υπάρχοντος έχουν οδηγήσει στην εικόνα που βλέπουμε. Ελπίζω η νέα διοίκηση που γνωρίζει άλλωστε καλά το θέμα να προχωρήσει στις ρήξεις εκείνες που θα μας κάνουν να ζούμε σε μια καθαρή πόλη. Τα προβλήματα της πόλης δεν λύνονται όσο δεν μπορούμε να συμφωνήσουμε ούτε στα αυτονόητα. Για κάποιους ακόμα και αυτά είναι ζήτημα προσωπικών φιλοδοξιών , θέλουν δηλαδή η πόλη να "βουλιάζει" για να εμφανιστούν ως "Μεσσίες". Δυστυχώς τέτοιες νοοτροπίες μας οδήγησαν στα σημερινά μας χάλια,  και ακόμα οι πολλοί συνδημότες μας  εξακολουθούν και έχουν σε πολλά θέματα αυταπάτες. 

Το θέμα του οδοφωτισμού έγινε μήλο της έριδος σε όλη την προεκλογική περίοδο και οδήγησε εν πολλοίς και στην απομάκρυνση της παρούσας διοίκησης; Βλέπεις να προχωράει το θέμα με τον νέο δήμαρχο; 

Σίγουρα έως το τέλος της θητείας του νέου δημάρχου κ. Στάθη Ψυρρόπουλου η πόλη μας θα έχει νέο οδοφωτισμό. Αλλά αυτό δεν θα είναι επιτυχία αφού αυτός έπρεπε να υπάρχει στην πόλη μας όπως υπάρχει και στους όμορους δήμους μας εδώ και χρόνια. 

Την επόμενη φορά Παναγιώτη θα συζητήσουμε και για άλλα θέματα αποχαιρετάμε τους αναγνώστες μας προς το παρών με μια μίνι συνέντευξη τροφή για σκέψη από όσους χρόνια τώρα πετυχαίνουν να είναι στον "αφρό" πουλώντας στους πολλούς φύκια για μεταξωτές κορδέλες! Σε ευχαριστούμε για αυτή την συνέντευξη στο μέλλον θα έχουμε την ευκαιρία να πούμε και περισσότερα για μια πόλη που πρόσφατα επέλεξε με ποιους θα πορευτεί σε θέσεις ευθύνης για την επόμενη πενταετία. 

Σ.Μ 

Δεν υπάρχουν σχόλια: