ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ ΧΩΡΙΣ ΟΡΙΑ - ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ : Σεραφείμ Δημητρίου: Απάντηση του Ουρανού στους ορθολογιστές υπηρεσιακούς παράγοντες

Τρίτη 24 Οκτωβρίου 2023

Σεραφείμ Δημητρίου: Απάντηση του Ουρανού στους ορθολογιστές υπηρεσιακούς παράγοντες


Αύριο 25 Οκτωβρίου μνήμη της Αγίας Ταβιθά της ελεήμονος, στο ναό της αγίας Μαρίνης με Θεία Λειτουργία, που θα αρχίσει στις 9.00 π.μ., θα τιμηθεί η Αγία  και θα γίνει δέηση υπέρ ταχείας αναρρώσεως των ασθενών εκ της ομωνύμου της αγίας Μονάδος Φροντίδος Ηλικιωμένων της Ηλιουπόλεως.
Όπως ανακοινώσαμε στο φυλλάδιο "Να μην ξεχάσω ... η ενορία μου με καλεί: Ἕως τὴν Παρασκευὴ 20/10/23, ἦταν ἄγνωστες οἱ προθέσεις τοῦ Δήμου Ἡλιουπόλεως, σχετικὰ μὲ τὸν ἑορτασμὸ τοῦ παρεκκλησίου τῆς ἁγίας Ταβιθᾶ τοῦ ὁμωνύμου κέντρου φροντίδος ἡλικιωμένων στὴν ὁδὸ Φιλοποίμενος 6.

Ἐλπίζουμε νὰ γίνει ἡ Θεία Λειτουργία 25/11, ἔστω καὶ κεκλεισμένων τῶν θυρῶν ἢ τουλάχιστον νὰ τοποθετήσουν τὴν εἰκόνα τῆς ἁγίας ἐκτός του περιβόλου, ὥστε νὰ προσκυνήσουμε τὴν χάρη τῆς ἁγίας."

Από μέρες η διοίκηση και υπηρεσιακοί παράγοντες συζητούσαν και ξανασυζητούσαν το θέμα, για το ότι δεν θα πρέπει να επιτραπεί να γίνει ο Εσπερινός και η Θεία Λειτουργία για την εορτή, γιατί θα εκτεθούν οι γέροντες σε κίνδυνο πρόσληψης του ιού. Και ενώ θα μπορούσε να ρυθμιστούν τα πράγματα ώστε να είναι στον ιερό ναό μόνο ο ιερέας και ο ψάλτης και να μην υπάρξει πρόσβαση για το λαό, αλλά ούτε και για τους γέροντες, το μαγείρευαν και το ξαναμαγείρευαν, έως ότου τους ήρθε η απάντηση από τον ουρανό.
 
Γιατί να το κρύψομεν άλλωστε, η θέληση τους ήταν αρνητική στον εορτασμό. Έτσι λοιπόν έως σήμερα κατά ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες τρεις ηλικιωμένοι ήδη έχουν εισαχθεί στο νοσοκομείο με τον ιό, με ότι αυτό συνεπάγεται, δύο είναι θετικοί σε αυτόν εντός της μονάδας φροντίδας ηλικιωμένων Η ΑΓΙΑ ΤΑΒΙΘΑ και τρεις υπάλληλοι βρίσκονται σε αναρρωτική άδεια. Αν δεν συμβαίνει έτσι ας το διαψεύσει το ΚΑΦΑΔΗΛ, γιατί αυτά κυκλοφορούν στην πόλη. Ευχόμαστε μετά θερμής προσευχής να μην τους βρουν και άλλα από τις επιλογές και τα λόγια τους, με τα οποία στηρίζουν δημόσια τα λάθη τους.

Αυτή λοιπόν, εφόσον μας επιβεβαιώσουν οι αρμόδιοι και δεν μας διαψεύσουν, για όσους πιστεύουμε, είναι η απάντηση του ουρανού στους ορθολογιστές υπηρεσιακούς παράγοντες. Εκ των πραγμάτων πλέον δεν θα τιμηθεί η Αγία στο ναό της, ούτε μάλλον θα θυμιατιστεί η εικόνα της, ούτε θα ακουστεί το απολυτίκιο της και για αυτό, θα την τιμήσουμε στην Αγία Μαρίνα.

Μονοκκλησιά ήταν η μέρα της σαν έπεφτε καθημερινή, ε τότε με μονοκλησιά μάλλον και αύριο θα τιμηθεί στο ναό της αγίας Μαρίνης. Πείτε στον Νέστορα των παπάδων της πόλης να μην στεναχωράτε, θα την λειτουργήσουμε και θα μνημονεύσουμε και τον παπΑντώνη και την πρεσβυτέρα και όλους τους κτήτορες.


Αρχιμανδρίτης Σεραφείμ Δημητρίου

ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ ΧΩΡΙΣ ΟΡΙΑ: Δεν θα σχολιάσουμε καθόλου ένα παραλήρημα που θεωρεί πιθανό να υπάρχει απάντηση από τον Ουρανό και μάλιστα με νόσηση για μια επιλογή της διοίκησης του δήμου μας με την οποία ούτε και εμείς θα συμφωνούσαμε. Η Αγία Ταββιθά θα έπρεπε να εορταστεί στην δομή που φέρει το όνομά της και την εικόνα της αλλά όλα τα άλλα που γράφονται και κυρίως αυτό για "απάντηση του Ουρανού" προφανώς και τα θεωρούμε προσβλητικά για το ίδιο το δόγμα μας! Δεν υπάρχει ΣΩΤΗΡΙΑ εάν η Θρησκεία της Αγάπης "μεταφράζεται" ακόμα από ιερείς με μια ξεπερασμένη αντίληψη που θέλει τον Θεό ΤΙΜΩΡΟ και μάλιστα επί δικαίων και αδίκων! Δηλαδή τι έφταιξαν οι φιλοξενούμενοι ηλικιωμένοι της δομής στην άρνηση της διοίκησης και των υπηρεσιακών για εορτασμό της Αγίας στη Μονάδα Φροντίδας Ηλικιωμένων της πόλης μας; Ρητορικό το ερώτημα αφού σίγουρα δεν έφταιξαν και σίγουρα δεν υπάρχει ΘΕΟΣ που να τιμωρεί κάποιον για κάτι που δεν φταίει! Ο  Αρχιμανδρίτης με το κοινωνικό έργο δεν ξέρουμε γιατί αρέσκεται σε τέτοιου είδους αναρτήσεις που περνάνε το λάθος μήνυμα σε όσους εκτιμούν τις δράσεις μια ενορίας που πρωτοπορεί σε ένα σωρό θέματα και στέκεται αρωγός σε συνδημότες μας που το έχουν ανάγκη. Έχει κάθε δικαίωμα κριτικής για μια απόφαση που και εμάς με ξενίζει αλλά από εκεί έως στο να φτάσει να γράφει πως ο Θεός τους τιμώρησε είναι μια υπέρβαση που δίνει το λάθος μήνυμα για το δόγμα μας! 

Δεν υπάρχουν σχόλια: