ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ ΧΩΡΙΣ ΟΡΙΑ - ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ : Ειδήσεις για την πόλη με σχολιασμό μέσα σε μόλις 5 λεπτά

Πέμπτη 10 Ιανουαρίου 2019

Ειδήσεις για την πόλη με σχολιασμό μέσα σε μόλις 5 λεπτά

Με τα "ερπετά" και τον βουβό "Μεσσία" δεν θα ασχοληθώ σήμερα θα εγκαινιάσω μια νέα στήλη όπου θα σας δίνω όσα κρίνω πως χρειάζονται σχολιασμό και συμβαίνουν στην πόλη.



Από Μάρτιο την ανάρτηση αυτή έχουμε σκοπό να την καθιερώσουμε σε καθημερινή βάση και μάλιστα σε συγκεκριμένη απογευματινή ώρα έτσι ώστε έχοντας δει τι "παίζει" να μπορούμε και εμείς να σχολιάσουμε.

1) Νέα Δημοτική παράταξη για την πόλη εν όψει των δημοτικών εκλογών με τίτλο "Ηλιούπολη Όλοι Μαζί" με μπροστάρη τον πρώην Αντιδήμαρχο του Βασίλη Βαλασόπουλο υπεύθυνο επί των οικονομικών που τον μάθαμε εξαιτίας της ανάδειξής του από τον νυν δήμαρχο σε αυτή την θέση.

Μας καλούν λοιπόν να μας γνωστοποιήσουν τις 16 προτάσεις τους για την πόλη. Από τις προσκλήσεις βλέπουμε πολύ πράσινο. Επειδή την άποψή μου για το εγχείρημα έχω βιαστεί και την έχω γράψει δεν θα επεκταθώ. Φυσικά και δεν θα είμαι παρών σε αυτό το προσκλητήριο αφού το ΟΛΟΙ μαζί χωρίς διακρίσεις δεν με ενθουσιάζει ως σύνθημα. Γιατί στο μαζί χρειάζεται και μια περιχαράκωση αλλιώς θα μπερδευόμαστε και δεν θα ξέρουμε προς τα που να πάμε. Άρα την είδηση σας την έδωσα δεν είναι αυτή η δημοτική παράταξη που εμείς θα στηρίξουμε. Όσοι πιστοί προσέλθετε να ακούσετε και να κρίνετε εάν σας καλύπτει ο κ. Χατζηδάκης ως επικεφαλής πλέον μιας δικής του δημοτικής παράταξης. Την θητεία του ως αντιδήμαρχος δεν θα την κρίνω αφού ο ίδιος ισχυρίζεται ότι έκανε ότι του έλεγε ο Βαλασόπουλος. Έτσι τα θετικά σχόλια πως απαντούσε σε οικονομικά στοιχεία που ζητούσαμε ή σε αναρτήσεις μας μάλλον θα πρέπει να τα δώσω στον νυν δήμαρχο που τώρα τελευταία βέβαια δεν μας διαβάζει αφού για το τι έγινε τελικά με την ΕΥΩΝΥΜΟΣ ΑΕ και εάν υπάρχει πόρισμα από τον ελεγκτή δημόσιας διοίκησης δεν μας έχει ακόμη απαντήσει.

2) Συνεχίζεται η αρθρογραφία του Αρχιμανδρίτη Σεραφείμ εναντίον της νυν δημοτικής διοίκησης για θέματα που δεν θα πίστευε κανείς. Ο εορτασμός των Θεοφανίων στο Κολυμβητήριο που όπως διάβασα στα site και τα ιστολόγια της πόλης ήταν λαμπρός έγινε αυτή την φορά η αφορμή για νέα αντιπαράθεση. Τελικά το ψήφισμα που έγινε μετά από πρόταση της παράταξης του κ. Κοκοτίνη κατά του ιερωμένου της πόλης μας είναι κάτι που δεν μπορεί να ξεπεραστεί. Ιδίως σε μια εποχή που το Σκοπιανό καθορίζει τις πολιτικές εξελίξεις στη χώρα και θα κρίνει και το εκλογικό αποτέλεσμα. Όσοι συμβούλευσαν τότε τον Δήμαρχο να φέρει στο Δημοτικό Συμβούλιο και να υπερψηφίσει την καταδίκη του Αρχιμανδρίτη Σεραφείμ τον χαντάκωσαν. Το κόστος και για αυτόν θα είναι αρκετό και μεγάλο όπως και για την παράταξη του κ. Κοκοτίνη που εάν αναδειχθεί το και εμείς θα το κάνουμε αυτό το θέμα της συμφωνίας των Πρεσπών δεν θα περάσει άνετα στο δεύτερο γύρο παρά την διάσπαση της κεντροδεξιάς. Άλλωστε μπορεί ακόμα και ένας δυναμικός υποψήφιος με στοχευμένη προεκλογική εκστρατεία να περάσει στο δεύτερο γύρο το 12%-15% που θα χρειαστεί δεν είναι κάτι το οποίο δεν μπορούν να του δώσουν οι συμπολίτες μας που ΛΕΝΕ ΟΧΙ ΣΤΟ ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ ΤΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ. Αλλά είπαμε εάν δεν το κάνουν άλλοι θα το κάνουμε εμείς όπως και τόσα άλλα....

3) Φήμες για σύμπραξη Ευσταθίου - Αναγνώστου στις εκλογές δεν έχουν καμία αλήθεια. Τις διακινούν όσοι θέλουν να "κοιμήσουν" τους κεντροδεξιούς της πόλης που είναι υπέρ της μίας και μοναδικής υποψηφιότητας από τον χώρο της κεντροδεξιάς. Κερδίζουν χρόνο και παράλληλα δουλεύουν για τις παρατάξεις της ήττας αφού τέτοιες είναι οι δύο που έχουν ανακοινωθεί από την κεντροδεξιά στην πόλη μας. Εάν και αφού οι ίδιοι δεν αυτοχαρακτηρίζονται και το παίζουν ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ας μην τους λέμε και δεξιούς και τσαντίζονται. Σε κάθε περίπτωση θεωρούμε πως στις εκλογές αυτές η είσοδος στο δεύτερο γύρο είναι μονόδρομος για όσους είναι και δηλώνουν δεξιοί και αυτό θα γίνει ακόμα και εάν χρειαστεί να αντιπαρατεθούν στελέχη μας μεταξύ τους. Η λογική των ήπιων τόνων οδήγησε σε εκτρώματα και η βάση της ΝΔ στην πόλη μας αρνείται να πιστέψει πως για καπρίτσια θα χαθεί και πάλι η δεύτερη θέση. Εμείς σε κάθε περίπτωση τον Μάρτιο θα σας έχουμε και πρόταση και ψηφοδέλτιο που άνετα θα μπορεί να μπει στον δεύτερο γύρο. Η είδηση εδώ είναι πως δεν προέρχεται από όσους έχουν ήδη δηλώσει υποψηφιότητα. Η άλλη και πιο ουσιαστική είναι πως το ψηφοδέλτιο θα είναι έτσι δομημένο που θα μπορούσε να προσελκύσει και συμπολίτες μας που ανήκουν σε αυτό που λέμε εμείς πλειοψηφία της ΛΟΓΙΚΗΣ με ξεκάθαρες θέσεις για το τι συνέβη στη χώρα μας τα τελευταία 40 χρόνια!!

4) Η Λαϊκή Συσπείρωση θα έχει και πάλι υποψήφια την κ. Τσατσούλη. Καλό αυτό για εμάς τους δεξιούς γιατί δεν έχει καμία προοπτική ο ξύλινος λόγος της στο να συγκεντρώσει νέους  ψηφοφόρους άλλων αριστερών κομμάτων. Από εμάς θα έχουν σκληρή κριτική γιατί φυσικά και δεν ξεχνάμε την στοχοποίηση που μας έκαναν σε ανακοίνωση που εξέδωσαν το 2016. Το ΚΚΕ στο δήμο μας έχει άλλωστε ελάχιστες ψήφους στις εθνικές εκλογές και από την δεκαετία του 1990 έχει χάσει πάνω από τους μισούς ψηφοφόρους του σε απόλυτα νούμερα.

5) Δυναμικά κινείται για τα δεδομένα του πολιτικού χώρου που εκπροσωπεί η υποψηφιότητα του κ. Στασινόπουλου. Ίσως το νεαρό της ηλικίας του ελκύει ψηφοφόρους της Λαϊκής Συσπείρωσης αλλά και του Σόφη στο να του δώσουν ένα καλό μονοψήφιο ποσοστό. Η κύρια μάζα βέβαια των ψηφοφόρων του θα είναι από την παράταξη του κ. Κοκοτίνη και όσους ακόμα πιστεύουν τα αντιμνημονιακά παραμύθια που θα μας σώσουν από τους "κακούς" εταίρους μας και το ΝΑΤΟ.

Σ.Μ

Δεν υπάρχουν σχόλια: