ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ ΧΩΡΙΣ ΟΡΙΑ - ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ : Χρόνια Πολλά Γιάννη Αναγνώστου

Δευτέρα 7 Ιανουαρίου 2019

Χρόνια Πολλά Γιάννη Αναγνώστου

Σήμερα γιορτάζει ο πρώην δήμαρχος της πόλης μας Γιάννης Αναγνώστου. Ο μοναδικός δήμαρχος της πόλης από την μεταπολίτευση και μετά που προέρχεται από τον χώρο της κεντροδεξιάς. Το 2006 με την δημοτική του παράταξη "Νέα Δημοτική Κίνηση" κατάφερε να κερδίσει τις εκλογές απέναντι στον Θεόδωρο Γεωργάκη και διοικήσει τον δήμο από το 2007-2010.
Στη "Νέα Δημοτική Κίνηση" βρέθηκαν και κάποιοι σημερινοί διεκδικητές του δημαρχιακού θώκου. Η πρώτη που εγκατέλειψε ήταν η κ. Πίκουλα που και στις εκλογές του 2010 δεν ήταν με την παράταξη του Γιάννη, ο δεύτερος ήταν ο Τάσος Ευσταθίου λίγο πριν τις εκλογές του 2014 και πρόσφατα έχουμε και τον κ. Γαβριήλ Αραμπατζή. 

Όπως γνωρίζετε δεν συμμετείχα από καμία θέση στη διοίκηση της περιόδου 2007-2010 , αντίθετα έχω ασκήσει κριτική δημόσια για πεπραγμένα εκείνης  της περιόδου. Φυσικά και ψήφισα τον Γιάννη Αναγνώστου και το 2006 και το 2010 , δεν τον ψήφισα το 2014 και προτίμησα τον υποψήφιο που στήριζε η ΝΔ επίσημα αλλά σίγουρα το αποτέλεσμα δεν με δικαίωσε. Ούτε φυσικά δικαιώθηκε η επιλογή της ΝΔ. 

Οι οπαδοί και οι ψηφοφόροι του Γιάννη Αναγνώστου λένε πως κέρδισε τις εκλογές του 2006 γιατί έχει απήχηση και στους ψηφοφόρους της αριστεράς. Άλλωστε επί δημαρχίας του είχαμε την τοποθέτηση ανδριάντα στο Άλσος της πόλης μας του πρώην κομμουνιστή Δημάρχου Δημήτρη Κιντή. Προφανώς για να χαϊδέψει τα αυτιά στους ψηφοφόρους του ΚΚΕ και της Λαϊκής Συσπείρωσης όμως σε μα περίοδο που η αντίστροφή μέτρηση για τους μύθους της αριστεράς είχε αρχίσει να διαφαίνεται. Σε κάθε περίπτωση η θητεία του στο Δήμο κρίθηκε αρνητικά από τους δημότες μας στις εκλογές του 2010.

Ο ίδιος βγήκε φτωχότερος οικονομικά αλλά πολύ πλουσιότερος σε αγάπη του κόσμου από το δημαρχιακό αξίωμα. Γνώρισε την αχαριστία από όσους ευνόησε, είδε πολλούς να εξαφανίζονται από δίπλα του όταν πλέον δεν ήταν Δήμαρχος , γνώρισε νέους ανθρώπους που τον βοήθησαν να διατηρεί ΖΩΝΤΑΝΗ την δημοτική του παράταξη. Την δημοτική παράταξη που ΚΕΡΔΙΣΕ τον δήμο της πόλης μας για μία και μοναδική φορά στα χρόνια της μεταπολίτευσης!! Δεν γνωρίζω τι τελικά θα κάνει ο κ. Αναγνώστου και η δημοτική του παράταξη "Νέα Δημοτική Κίνηση" στις προσεχείς εκλογές. Φαντάζομαι πως σε λίγες μέρες θα μάθουμε για τις δικές του προθέσεις με κάποια δήλωσή του ή της δημοτικής του παράταξης.

Αλλά να διαλυθεί η μοναδική δημοτική παράταξη από τον χώρο της κεντροδεξιάς που κέρδισε τον δήμο δεν το θεωρώ σωστό. Ακόμα και εάν θεωρήσουμε πως ο Γιάννης Αναγνώστου δεν επιθυμεί να είναι και πάλι υποψήφιος θα είναι κρίμα αυτό το κοντά στο 12% που πήρε στις τελευταίες εκλογές να μην έχει εκπροσώπηση στο νέο δημοτικό συμβούλιο. Επομένως η "Νέα Δημοτική Κίνηση" θα πρέπει και να κατέβει και να παλέψει για την δεύτερη θέση και κυρίως να καταγγείλει όσους δεν θέλουν να ενωθούν όπως το 2006 στην δημοτική παράταξη της ΝΙΚΗΣ.

Τα πειράματα της Πίκουλα και του Ευσταθίου απέτυχαν. ΜΟΝΟΨΗΦΙΑ νούμερα ,καμία δυναμική δεν έφεραν αλλά  αντίθετα στέρησαν την είσοδο στο δεύτερο γύρο ενός κεντροδεξιού υποψηφίου.

Επομένως Δήμαρχε χρόνια πολλά και καλούς αγώνες. Την προδοσία την έχεις βιώσει άλλωστε... και ο βρεγμένος δεν φοβάται την βροχή. Σε κάθε περίπτωση Χρόνια Πολλά γεμάτα ευτυχία και πολλές επιτυχίες.

Σ.Μ 

ΥΓ: Όσοι βγάζετε αυθαίρετα συμπεράσματα για την δική μας πρόταση στις προσεχείς δημοτικές εκλογές κάντε λιγάκι υπομονή μέχρι τον Μάρτιο. Άλλωστε εμείς εδώ σας γράφουμε ότι σκεφτόμαστε και σας υποσχεθήκαμε από το 2014 πως δεν θα μείνουμε από έξω να πετροβολούμε !!!!!!!!!!!!!!!

1 σχόλιο:

Unknown είπε...

Ελένη παρρα.μαλσκα!! 2109734358