ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ ΧΩΡΙΣ ΟΡΙΑ - ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ : Απάντηση σε αναγνώστη μας

Κυριακή 27 Ιανουαρίου 2019

Απάντηση σε αναγνώστη μας

Αγαπητέ αναγνώστη το κείμενο γράφει πως: "Η συνθήκη των Πρεσπών θα γραφτεί με μαύρα γράμματα στην Ελληνική Ιστορία και όλοι εμείς που σκεφτόμαστε εθνικά θα βρεθούμε ως "μειοψηφία" αλλά στην ουσία ως μια μεγάλη πλειοψηφία πάνω από 60% του ελληνικού λαού που θα υποστούμε τις συνέπειες όσων το 2015 ψήφισαν τον ΣΥΡΙΖΑ για να μας σώσει από τους "γερμανοτσολιάδες" που μας έβαλαν ΕΝΦΙΑ στην ακίνητη περιουσία μας.
Η ζημιά που έχει γίνει τα τελευταία τέσσερα χρόνια θα μας ακολουθεί μέχρι το τέλος του δικού μας βίου αλλά και των παιδιών μας. Δώσατε την Εξουσία στους οπαδούς του ΕΑΜ- ΕΛΑΣκαι αυτοί έκαναν πράξη ότι με τα όπλα επιχείρησαν το 1945-1949 να δημιουργήσουν δηλαδή την Μακεδονία των Βαλκανίων ένα κομμουνιστικό εφεύρημα του κομμουνιστή Τίτο."

ΕΝΦΙΑ έβαλαν οι "γερμανοτσολιάδες" τα εισαγωγικά είναι γιατί κατά την άποψή μου η κυβέρνηση Σαμαρά ήταν περισσότερο πατριωτική από όλες τις προηγούμενες κυβερνήσεις. Έβαλε ΕΝΦΙΑ έναν άδικο φόρο για όλους τους ιδιοκτήτες και καλώς εσύ δεν τον πληρώνεις όμως δυστυχώς δεν θα γλιτώσεις από την "τσιμπίδα" του Κράτους. Όσες αποφάσεις και να βγάλει η Δικαιοσύνη ο ΕΝΦΙΑ ήρθε για να μείνει όσο η Ελλάδα χρωστάει πάνω από 300 δισ. ευρώ στους δανειστές της. Επομένως παρανόησες πουθενά δεν λέω πως η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ καθιέρωσε τον ΕΝΦΙΑ απλώς ήταν ανακόλουθη με αυτά που έλεγε προεκλογικά περί δήθεν κατάργησής του. Δεν μπορούσε θα πούνε δικαιολογημένα και γι' αυτό δεν το έκανε αλλά ας μη το έλεγε...

Για το θέμα τώρα με τις παραιτήσεις των βουλευτών. Είναι ακόμα ένας μύθος. Εάν είχαμε παραιτήσεις βουλευτών θα γίνονταν εκλογές μόνο στις περιφέρειες που είχαν εκλεγεί και μόνο για να αντικατασταθούν από άλλους της ΝΔ. Εάν θα μπορούσε κάποιος να προκαλέσει εκλογές αυτός θα ήταν ο Προκόπης Παυλόπουλος με παραίτησή του αλλά σιγά μην παραιτηθεί ο Παυλόπουλος. Μάλιστα εάν κάποιος θα μπορούσε να προκαλέσει εκλογές με αυτό τον τρόπο τότε θα είχαμε εκλογές κάθε δίμηνο!! Ο νομοθέτης δεν προβλέπει τέτοια τερτίπια που δεν έχουν άλλωστε καμία θέση στην Αστική μας Δημοκρατία. Η Χρυσή Αυγή θα το έκανε εάν μπορούσε να γίνει, αφού σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις που θα μάθετε και εσείς σε μερικές μέρες είναι ΞΕΚΑΘΑΡΑ τρίτη πολιτική δύναμη με ποσοστά που κυμαίνονται από 8% έως και 12%!!!! Βέβαια μέχρι τον Οκτώβριο που θα γίνουν οι βουλευτικές εκλογές μπορεί να ξεφουσκώσει όμως στις ευρωεκλογές του Μαΐου σίγουρα θα καταγράψει εντυπωσιακά ποσοστά για κόμμα που διώκεται για σωρεία ποινικών αδικημάτων.

Το "εσχάτη προδοσία" το λέμε εμείς (που ίσως να μην είμαστε και η πλειοψηφία), όμως οι βουλευτές που ψήφισαν υπέρ της Συνθήκης των Πρεσπών θεωρούν πως επιτέλεσαν στο ακέραιο το Εθνικό τους καθήκον και είναι και εκλεγμένοι από το λαό. Κάποιοι συνοδοιπόροι τους άλλωστε μέσα από τις τάξεις του ΕΑΜ-ΕΛΑΣ πολέμησαν για να αναγνωριστεί ανεξάρτητο Μακεδονικό Κράτος στον εμφύλιο και ο Τσίπρας τώρα τους δικαίωσε. 

Το αριστερά - δεξιά που όντως μας έρχεται από το εξωτερικό είναι ένας διαχωρισμός που δείχνει τις βασικές κατευθύνσεις κάθε πολίτη. Ο διαχωρισμός θα υπάρχει πάντα αφού η εθνική μειοδοσία που βλέπεις εσύ στο Μακεδονικό είναι για πολλούς συμπολίτες μας συμφέρουσα εθνική λύση που προάγει την Ειρήνη στα Βαλκάνια!!

Ανάλογα με το πόσο δεξιός ή αριστερός είσαι έχεις συγκεκριμένα χαρακτηριστικά και επιλογές. Η επιλογή π.χ να είσαι φιλικά προσκείμενος με καθεστώτα δικτατορικά τύπου Μαδούρου είναι σίγουρα αριστερή. 

Βέβαια είναι ένας διαχωρισμός που κάποιοι θεωρούν ξεπερασμένο ένας από αυτούς είναι και ο τωρινός πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης.

Εγώ πιστεύω σε αυτόν τον διαχωρισμό ως πυξίδα για περαιτέρω δημόσιο διάλογο. Άλλωστε όλες οι άλλες παραλλαγές έχουν να κάνουν με αυτόν τον διαχωρισμό. Π.χ πως μπορεί να είσαι Δημοκράτης όταν πιστεύεις σε καθεστώτα τύπου Μαδούρο. Πως είναι δυνατόν να μην βλέπεις πως η σημερινή Ρωσία δεν είναι δημοκρατικό Κράτος; Πως είναι δυνατόν να μην  βλέπεις πως η Κίνα ή το Πακιστάν είναι χώρες με απολυταρχικά καθεστώτα;

Διαφωνώ που σε μπλόκαρε όπως λες ο Γαβριήλ Αραμπατζής. Πάντως πήγε στο συλλαλητήριο για την Μακεδονία επομένως απάντησε με την εκεί παρουσία του πως είναι κατά της Συνθήκης των Πρεσπών. Τώρα γιατί επιλέγει να μην το κάνει σημαία είναι κάτι το οποίο θα κριθεί από τους δημότες μας.

Εγώ φυσικά και δεν θα ψηφίσω κανέναν "αντάρτη" στις προσεχείς εκλογές. Εάν η ΝΔ δεν δώσει στήριξη σε κάποιον θα επιλέξω  με πολιτικά κριτήρια και με γνώμονα το πόσο πιο κοντά στις δικές μου Ιδέες είναι ο τάδε ή ο δείνα υποψήφιος. Πάντως για να μην λες πως κρύβομαι ή υπεκφεύγω Αραμπατζή ή Ευσταθίου δεν πρόκειται να ψηφίσω. Δεν τους θεωρώ ικανούς για να ασκήσουν διοίκηση. Και δεν ψηφίζω ποτέ με την λογική να φύγει αυτός για να έρθει κάποιος άλλος χειρότερος!!

Για το τελευταίο γίνε Έλληνας μια φορά στη ζωή σου τι να απαντήσω; Έλληνας νιώθω και υπηρέτησα κανονικά την στρατιωτική μου θητεία, πληρώνω όσο μπορώ τους φόρους μου, και δεν έχω εκφράσει ποτέ αντεθνικές θέσεις δημόσια ή ιδιωτικά.


Βέβαια εάν θεωρείς πως Έλληνας είναι όποιος δεν ψηφίζει ΝΔ θα σε απογοητεύσω γιατί όσο και εάν διαφωνώ με πολλά που συμβαίνουν στις τάξεις της ΝΔ δεν έχω καλύτερη επιλογή για τις προσεχείς εκλογές.

Μπορεί να μου προτείνεις ή να προτείνεις στους αναγνώστες μου. Άλλωστε εμείς εδώ πιστεύουμε στην ελεύθερη έκφραση και το αποδεικνύουμε.

Όσο για το γεγονός πως το τελευταίο διάστημα τα σχόλια περνάνε πρώτα από τον δικό μου έλεγχο γίνεται όχι γιατί βρίζουν εμένα αλλά συνδημότες μου που δεν θέλουν  να μπουν στο δημόσιο διάλογο.

 Έγραφαν πράγματα που δεν μπορούσαν να αποδειχθούν και ακόμα και εάν ήταν σωστά δεν είναι διατεθειμένος να τρέχω στα δικαστήρια για σχόλια που κάνει ο καθένας από την σιγουριά του καναπέ του.

Κριτική μπορεί να κάνουν όσο θέλουν και σε εμένα και σε οποιοδήποτε πολιτικό πρόσωπο. Όχι συκοφαντίες, όχι προσβολές , όχι λάσπη στον ανεμιστήρα. 


Σίγουρα δεν σε κάλυψα και θα έχεις να μου γράψεις πολλά..........

Σ.Μ 

Δεν υπάρχουν σχόλια: