ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ ΧΩΡΙΣ ΟΡΙΑ - ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ : Μα γιατί δεν απαντάνε ; - Ποιος ο ρόλος των δημοτικών παρατάξεων ;

Τετάρτη 23 Ιανουαρίου 2019

Μα γιατί δεν απαντάνε ; - Ποιος ο ρόλος των δημοτικών παρατάξεων ;

Από χθες φιγουράρει στο site ilioupolinews.gr  (κάντε κλικ να την διαβάσετε) μια μελέτη για την ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ των δήμων ανά την επικράτεια του κέντρου Μελετών "Μάρκος Δραγούμης".


Τα αποτελέσματα δείχνουν να ευνοούν την νυν δημοτική αρχή αλλά δείχνουν και το τι επικρατεί στο χώρο της τοπικής αυτοδιοίκησης. Π.χ έχεις μια καλή θέση στην λίστα των δήμων εάν πέσεις έξω στον προϋπολογισμό του δήμου σε ποσοστό 29% τόσο έπεσε ο δήμος μας και κατέλαβε την θέση 9. 

Βλέπετε άλλοι δήμοι πέφτουν και τελείως ΕΞΩ αφού ο δημότης μέσω των φόρων του πληρώνει τις αστοχίες. Θα περιμέναμε λοιπόν από τις δημοτικές παρατάξεις της πόλης μας να την διαβάσουν και να μας πουν την άποψή τους. Να ξέρουμε δηλαδή π.χ εάν η Λαϊκή Συσπείρωση έχει καλύτερο σχέδιο εκτός από το να ζητάει συνέχεια λεφτά από τον κρατικό κορβανά (δηλαδή από σένα ) για να καλύψει οικονομικά έναν συμφερτό δημοτικών υπαλλήλων που "εξυπηρετούν" τις ανάγκες των δημοτών μας.

Πολλοί θα θεωρούν πως είμαι ΥΠΕΡ στο να χάσουν τις δουλειές τους συμπολίτες μας που έχουν οικογένειες και μεγαλώνουν τα παιδιά τους. Κάνουν λάθος εάν το πιστεύουν. Εγώ θέλω να υπάρχουν έσοδα για τον δήμο , να αξιοποιηθούν πλήρως οι δομές του, να είναι υγιής οικονομικά ώστε να μην χρειαστεί μια μέρα (δεν είναι μακριά) να χρεοκοπήσει και πάλι η χώρα να μην υπάρχουν τα κορόιδα οι Ευρωπαίοι και οι ΗΠΑ να μας δανείσουν με επιτόκια κάτω της μονάδας και έτσι ΝΑ ΧΡΕΟΚΟΠΗΣΟΥΜΕ  και να απολυθούν όλοι ή να δουλεύουν αφιλοκερδώς όπως δουλεύουν πολλοί στον ιδιωτικό τομέα σήμερα που πληρώνονται έναντι του μισθού τους και κάποιοι άλλοι με καθυστέρηση μηνών. Και βέβαια δεν είμαι ανάλγητος να μην μιλάω και για χιλιάδες συμβασιούχους των δήμων που ενώ δουλεύουν πληρώνονται ανά εξάμηνο!!

Είμαστε κατά των συμβασιούχων όπως είμαστε και κατά την μονιμότητας των δημοσίων υπαλλήλων. 

Αφού λοιπόν πούμε συγχαρητήρια στους συναδέλφους του site που έδωσαν στους δημότες μας τα στοιχεία αυτής της έκθεσης να καλέσουμε τις δημοτικές παρατάξεις να σχολιάσουν τα ευρήματα.

Να μας πουν έστω εάν θεωρούν αξιόπιστο τον φορέα που έκανε την ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ και εν πάσι περιπτώσει να λειτουργήσουν επιτέλους και να επιτελέσουν το καθήκον τους.

Το να έχεις μια δημοτική παράταξη και να πουλάς φύκια για μεταξωτές κορδέλες δεν θα σε κάνει χαλίφη στη θέση του χαλίφη. Άλλωστε αφού θέλουν να "σώσουν" την πόλη ας αφιερώσουν και χρόνο για να ασκήσουν την αντιπολίτευση που πρέπει να κάνουν.

Θα μπορούσα να το κάνω εγώ αφού μελέτησα από χθες την μελέτη αυτή, έκανα 1-2 τηλέφωνα, έμαθα για το συγκεκριμένο κέντρο μελετών και από δημοσιογραφικής πλευράς έψαξα το θέμα.

Εάν δεν έχουν ειδικούς στο team τους πως θα μας διοικήσουν; 

Δεν υπάρχουν σχόλια: