ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ ΧΩΡΙΣ ΟΡΙΑ - ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ : Η συμφωνία των Πρεσπών και η δική μας άποψη

Τετάρτη 16 Ιανουαρίου 2019

Η συμφωνία των Πρεσπών και η δική μας άποψη

Η συμφωνία των Πρεσπών είναι για εμάς μια κακή συμφωνία για την πατρίδα μας. Παραχωρεί σε ένα γειτονικό κράτος κομμάτι της Ιστορίας μας αφού μέσω του ονόματος και της παραχώρησης γλώσσας και υπηκοότητας  οι Σκοπιανοί και νυν Βορειομακεδόνες θα αξιώσουν νέες αλυτρωτικές διεκδικήσεις.


Το αφήγημα της κυβέρνησης πως ήδη 140 κράτη τους αναγνωρίζουν ως Δημοκρατία της Μακεδονίας δεν την βοηθάει στο να αντιμετωπίσει την πλειοψηφία του ελληνικού λαού που είναι αρνητική προς την συμφωνία. Γιατί σημασία δεν έχει τι λένε τα κράτη παρατηρητές αλλά ο λαός του οποίου έκλεψαν τον όνομα. Γιατί εάν φτάσουμε στο σημείο να αναγνωρίσουμε τους βιαστές της Ιστορίας μας δεν έχουμε σίγουρα καμία σχέση ούτε με την Μακεδονία ούτε με τους προγόνους μας.


Όλοι γνωρίζουν πως το κράτος των Σκοπίων είναι ένα δημιούργημα που προέκυψε από την συστηματική διαστρέβλωση της Ιστορίας από την εποχή του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου και αμέσως μετά την επικράτηση των συμμάχων μας η τότε Γιουγκοσλαβία και ο Τίτο ανακάλυψαν συνεπικουρούμενοι από τους ηγέτες της ΕΣΣΔ τον εφεύρημα της "Μακεδονίας" . Ανακάλυψαν έναν λαό που δήθεν καταπιέζονταν από τις ιμπεριαλιστικές δυνάμεις και το Ελληνικό Κράτος και μίλησαν για πρώτη φορά για Μακεδονική μειονότητα στην χώρα μας. Υπάρχουν πρωτοσέλιδα εφημερίδων όπως ο "Ριζοσπάστης" που τάσσονται καθαρά υπέρ των παραπάνω ισχυρισμών και μιλάνε για καταπίεση του Μακεδονικού λαού!!!

Στην ουσία και σήμερα τα ίδια πιστεύουν, απλώς δεν θέλουν το κράτος αυτό να γίνει μέλος του ΝΑΤΟ αφού μάλλον θεωρούν πως θα νεκραναστηθεί η ΕΣΣΔ και θα το εντάξει στην αγκαλιά της.

Για τον ίδιο λόγο αντιδρά και η σημερινή Ρωσία που έτρεξε πρώτη να αναγνωρίσει ως Μακεδονία το γειτονικό μας κράτος αμέσως μετά την ανακήρυξή του και την αποκοπή του από το μόρφωμα της πρώην Γιουγκοσλαβίας!!!

Ένα μόρφωμα που επί 50 περίπου χρόνια διατηρήθηκε με την ΒΙΑ. Σέρβοι και Κροάτες στο ίδιο κράτος , μαζί με αυτούς Αλβανοί , Σλάβοι και Βουλγαρόφωνοι. 

Η πίστη των γειτόνων μας στο να θεωρούν πως έχουν μια ανώτερη καταγωγή σε συνδυασμό με την επιμονή τους σε διεθνές επίπεδο οδήγησε πολλούς συνέλληνες να θεωρούν πως ότι και να γίνονταν το κράτος αυτό θα έμπαινε και στο ΝΑΤΟ και κάποτε και στην Ε.Ε 

Η προσέγγιση αυτή είναι πολύ λάθος γιατί εδώ και 27 χρόνια καθυστερεί η λύση αυτού του προβλήματος και εάν ήθελαν οι ΗΠΑ τότε θα μπορούσαν να τους βάλουν με το προσωρινό τους όνομα ΠΓΔΜ που περιλαμβάνει βέβαια τον όρο Μακεδονία αλλά παράλληλα αναφέρει και ένα κράτος που έχει διαλυθεί και δεν υπάρχει άρα είναι πιο ευνοϊκό να μιλάς για μια Πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία της Μακεδονίας και άλλο για μια Βόρεια Μακεδονία ως επίσημο όνομα. 

Το ότι οι ίδιοι εδώ και πολλά χρόνια αυτοχαρακτηρίζονται ως Μακεδόνες δεν είναι κάτι το οποίο δεν μπορεί να αντιμετωπιστεί αλλά όχι με τέτοιες συμφωνίες. Αυτή η συμφωνία δεν σταματάει σε καμία περίπτωση τον αλυτρωτισμό των Βόρειων γειτόνων μας.

Ήδη αποκαλούνται Μακεδόνες ,μιλάμε για την γλώσσα τους απαιτούν ένα σωρό πράγματα και εμείς απλώς τους ακούμε και υπογράφουμε μαζί τους την παραχώρηση ενός ονόματος που μας ανήκει.

Επειδή πολλοί ξαφνικά έγιναν "Μακεδονομάχοι" να μας συγχωρήσουν αλλά δεν τους πιστεύουμε. Άλλωστε όλοι γνώριζαν το 2015 που ψήφισαν ΣΥΡΙΖΑ τις θέσεις του κόμματος για το θέμα του ονόματος. Όπως ήξεραν πολύ καλά πως κόμματα όπως το ΚΚΕ αλλά και το Ποτάμι είναι πρόθυμα να υπογράψουν οτιδήποτε αφού για αυτούς είναι Εθνικισμός και Ιμπεριαλισμός η Αγάπη προς την πατρίδα.

Ακόμα και στα κόμματα που τώρα τάσσονται κατά της συμφωνίας υπάρχουν πολλά στελέχη τους που την θεωρούν προς την σωστή κατεύθυνση. 

Στο ΚΙΝΑΛ ήδη ο Γιώργος Παπανδρέου αλλά και ο Θανάσης Θεοχαρόπουλος τάσσονται υπέρ της. Στη ΝΔ  έχει τεθεί από τον πρόεδρο του κόμματος Κυριάκο Μητσοτάκη θέμα κομματικής πειθαρχίας και έτσι δεν θα μάθουμε ποτέ τις πραγματικές απόψεις βουλευτών της που είναι κοντά στον Κώστα Καραμανλή. Η Παπακώστα που διαφημιζόταν ως τέτοια ήδη είναι στον ΣΥΡΙΖΑ υπουργός της κυβέρνησης και θα ψηφίσει και με τα δυο της χέρια το ξεπούλημα της Μακεδονίας.

Κατεβάζοντας υποψήφιους βουλευτές όπως ο κ. Τσατσόπουλος ο Κυριάκος Μητσοτάκης ετοιμάζει στην ουσία το κλίμα για να ψηφιστούν πολλές τέτοιες συμφωνίες από την επόμενη Βουλή.

Παίρνοντας στη ΝΔ τον κ. Θεοχάρη που μιλούσε για μια πολύ καλή συμφωνία έχεις θέμα ως παράταξη και κυρίως ο Μητσοτάκης ως αρχηγός . Να του θυμίσουμε πως έπεσε η κυβέρνηση του πατέρα του και πως έχασε στη συνέχεια και την αρχηγία του κόμματος μετά την εκλογική ήττα του 1993!!!

Αλλά φυσικά και την ευθύνη την  έχουμε εμείς οι πολίτες που ψηφίζουμε με βάση την τσέπη μας (για την πλειοψηφία λέω για να μην παρεξηγηθώ και πάλι) και θέλουμε τους βουλευτές μας να μην κοιτάζουν την δική τους.

Για την πάρτη τους αγωνίζονται οι περισσότεροι βουλευτές και κανένας δεν πρόκειται να φοβηθεί και να καταψηφίσει ότι τον συμφέρει.

Άλλωστε στις εκλογές θα εκλεγούν και πάλι βουλευτές που ψήφισαν την συμφωνία και είναι περήφανοι για την στάση τους αυτή. Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει 145 βουλευτές και όσο και να μειωθεί το ποσοστό του θα βγάλει γύρω στους 60-70 οι οποίοι φυσικά και θα είναι υπέρ της Συμφωνίας των Πρεσπών και θα είναι στη Βουλή με την δική σας ψήφο. 

Άλλωστε και τα συλλαλητήρια δεν έδειξαν και πολλά πράγματα άμα κατέβαιναν πάνω από 1.000.000 πολίτες στη Θεσσαλονίκη ή στην Αθήνα τότε θα είχαμε άλλη αντιμετώπιση και από τους κυβερνητικούς βουλευτές. Αλλά βλέπετε η ΝΔ δεν βοηθάει στο να μαζευτεί κόσμος στα συλλαλητήρια και ο πρόεδρος της δεν πήγε σε κανένα.

Την παρτίδα δεν μπορεί να την σώσει ο πρώην πρωθυπουργός που πήγε στο συλλαλητήριο της Αθήνας για τον απλούστατο λόγο πως είναι πρώην η νέα ηγεσία τι ακριβώς περιμένει;

Θεωρούμε πως στο συλλαλητήριο της 20ης Ιανουαρίου 2019 η παρουσία του προέδρου της ΝΔ κρίνεται απαραίτητη εάν θέλει να πείσει πως αξίζει να ηγηθεί της προσπάθειας η Ελλάδα να ανακτήσει και πάλι την αξιοπρέπειά της στη διεθνή σκηνή,

Η μάχη των εκλογών του 2019 δεν έχει κριθεί γιατί για να κάνεις μια κυβέρνηση χρειάζεσαι 151 βουλευτές και για να αλλάξεις τον εκλογικό νόμο 180 βουλευτές για αυτό Κυριάκο για να μην είσαι ο πρωθυπουργός που θα κάτσει στην καρέκλα του για μόλις 1 χρόνο μέχρι τις Προεδρικές εκλογές του 2020 ας πάει στα "άκρα" μαζί με αυτούς που είναι η ΨΥΧΗ της παράταξης και που έχουν την ελληνική σημαία στην καρδιά τους.

Του βάζουμε δύσκολα γιατί θα πάει κόντρα στην οικογενειακή του παράδοση αλλά εμείς απλώς του λέμε τι θεωρούμε εμείς σωστό να γίνει. Ο πατέρας του τελικά Κυριάκο είχε ΑΔΙΚΟ το όνομα το θυμόμαστε και μετά από 10 χρόνια και θα το θυμόμαστε για πάντα γιατί η ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ και ο Μέγας Αλέξανδρος δεν πρόκειται ποτέ να σβήσουν από την παγκόσμια Ιστορία εσείς και δεκάδες άλλοι πολιτικοί θα σβήσετε γιατί μετά από 100 χρόνια κανείς δεν θα θυμάται κανέναν Παπανδρέου , Καραμανλή, Τσίπρα ή Μητσοτάκη στο εξωτερικό γιατί στο εσωτερικό όλο και κάποιος θα τους ανακαλύψει για να δει πως  τα λάθη σας κατέστρεψαν γενιές Ελληνίδων και Ελλήνων. 

Ελπίζω εσείς να είσαστε διαφορετικός από τον πατέρα σας και να οδηγήσετε την χώρα σε λαμπρές περιόδους δόξας εάν και δεν το πιστεύω.

Ουδείς μπορεί να κάνει την Ελλάδα και πάλι Αυτοκρατορία, ουδείς μπορεί να είναι Κοσμοκράτορας όπως ο Μέγας Αλέξανδρος, για αυτό και επειδή σας βαραίνει κύριοι βουλευτές της προδοσίας η Ιστορία του την ξεπουλάτε και την χαρίζετε στους "Μακεδόνες" άλλωστε αυτοί πίνουν νερό στο όνομα του Μεγάλου Αλεξάνδρου ενώ εσείς τον πουλάτε και τον συκοφαντείτε επί δεκαετίες.

Σ.Μ 

Δεν υπάρχουν σχόλια: