ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ ΧΩΡΙΣ ΟΡΙΑ - ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ : Δεν είμαστε εδώ για να μετράμε ποιος καλύπτει καλύτερα τις λακούβες

Παρασκευή 18 Ιανουαρίου 2019

Δεν είμαστε εδώ για να μετράμε ποιος καλύπτει καλύτερα τις λακούβες

Εμείς είμαστε ένα ιστολόγιο που δημιουργήθηκε για να αναδεικνύουμε τα μεγάλα. Στόχος μας δεν είναι να γίνουμε ένα ακόμα τοπικό ιστολόγιο που αναδημοσιεύει ανακοινώσεις για πολιτιστικές εκδηλώσεις, για συσσίτια , για συλλόγους με "φιλανθρωπικό" χαρακτήρα, για ιερωμένους που πράττουν το θέλημα του Θεού ή για δημοτικούς συμβούλους που αλλάζουν δημοτικές παρατάξεις για την πολιτική τους επιβίωση.



Δεν μας αφορά εάν οι υπάλληλοι της καθαριότητας είναι 100 ή 1000. Ότι κάνουμε στην κεντρική πολιτική σκηνή προσπαθούμε να κάνουμε και στα τοπικά θέματα. Εδώ δεν θα σας αναλύουμε θεωρίες που δεν μπορούν να εφαρμοστούν, ούτε θα σας παρουσιάζουμε Ιδέες που εάν ποτέ εφαρμοστούν θα μας οδηγήσουν σε μια ακόμη χρεοκοπία. Τα γράφουμε όλα αυτά γιατί για να σώσει κάποιος τον μισθό του και την προσωπική του ευδαιμονία φτάσαμε σήμερα να απεμπολούμε την Ιστορία μας. Τα "τρωτά" της σημερινής διοίκησης για εμάς λοιπόν δεν είναι η καθαριότητα, ο ελλιπής φωτισμός, ή τα χαλασμένα πλακάκια σε πεζοδρόμια. Δεν είναι πως δεν τα θεωρούμε σημαντικά αλλά μαγικές λύσεις δεν υπάρχουν.

Η πόλη μας υπήρξε χωρίς κάδους απορριμάτων για δεκαετίες και οι πλατείες μας ήταν σε άθλια κατάσταση για χρόνια. Το ότι μερικοί ανακάλυψαν εύκολους τρόπους αντιπολίτευσης δεν μας αφορά. Το γεγονός πως η πόλη μας έχει δημοτική αστυνομία (αυτή που ο "κακός" Σαμαράς για να εξοικονομήσει πόρους) δεν μας σώζει από την υψηλή εγκληματικότητα. Από αυτήν θα μπορούσε να μας σώσει μια άλλη πολιτική σε θέματα ασφαλείας και αφού η κεντρική διοίκηση πέρασε στα χέρια ανθρώπων που αρέσκονται στο να υπερασπίζονται άνομες ενέργειες το πρόβλημα θα ενταθεί. Μέχρι λοιπόν να κλέψουν και τον τελευταίο συνδημότη μας το θέμα αυτό θα ταλανίζει όσους θεωρούν πως με κρατικές δομές μπορεί να λυθεί.

Η θεωρία του Κράτους φύλακα- άγγελου απέτυχε παταγωδώς. Οι κυβερνήσεις που επί δεκαετίες κυβέρνησαν αυτή την χώρα ήταν στην ουσία όμηροι της επικρατούσας αριστερής αντίληψης του μεγάλου κράτους που τάχα θα προστάτευε τις περιουσίες μας. Οι πολιτικές της ανεξέλεγκτης μετανάστευσης, η περιθωριοποίηση κοινωνικών ομάδων όπως η ευνοεί με χρόνια παραβατική συμπεριφορά αλλά και η πάγια αντίληψη πως μπορεί όλα να τα κάνει το Κράτος μας οδήγησε στο να έχουν δημιουργηθεί δύο κόσμοι.

Ο διχασμός της ελληνικής κοινωνίας υπήρχε και πριν τα μνημόνια και την φτωχοποίηση μεγάλων τμημάτων του λαού μας. Οι προνομιούχοι υπήρχαν και θα υπάρχουν πάντα το θέμα είναι ποια ιδεολογία ευνοεί τους περισσότερους και γιατί πρέπει να παλέψουμε. Αλλά ας πάρουμε ένα - ένα τα θέματα που δήθεν πρέπει να μας απασχολούν έτσι για να γίνουμε και εμείς όπως οι άλλοι έστω για μία και μοναδική φορά.

Η ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑ
Όσο η καθαριότητα μιας πόλης επαφίεται στην ευσυνειδησία ή μη δημοτικών υπαλλήλων που δεν έχεις το δικαίωμα να απολύσεις όταν είναι μόνιμοι ή που είναι εργαζόμενοι  δεύτερης κατηγορίας ως συμβασιούχοι τα αποτελέσματα θα είναι τα ίδια. Η πίεση του εκάστοτε δημάρχου προς συντεχνιακές ομάδες που επί δεκαετίες εκβιάζουν για τα εργασιακά τους δικαιώματα δεν θα οδηγήσει παρά στην εικόνα που παρατηρείται πολλές φορές στην πόλη μας. Υπεύθυνοι και οι δημότες που πετάνε όπου βρουν (μακριά από τα σπίτια τους βέβαια) μπάζα και ότι άχρηστο έχουν. Όμως ποια είναι η εναλλακτική  για να έχουμε καθαρή πόλη;  Αγαπητοί φίλοι για όσους είσαστε ακόμα κρατιστές η άρση της μονιμότητας των δημοτικών στην ουσία δημόσιων υπαλλήλων. Αυτό βέβαια δεν μπορεί να το κάνει η διοίκηση ενός δήμου και χρειάζεται νομοθετική ρύθμιση από την εκάστοτε κυβέρνηση. Επομένως η παραχώρηση της αποκομιδής των σκουπιδιών σε ιδιωτικές εταιρείες. Ποια δημοτική παράταξη από όσες κατεβαίνουν στις προσεχείς εκλογές έχει μια τέτοια πρόταση; Καμία. Όταν υπάρξει θα σας ενημερώσουμε. Τώρα εάν περιμένετε πως μπορεί ένας άλλος δήμαρχος να έχει καλύτερα αποτελέσματα στην καθαριότητα με την υπάρχουσα δομή και τους δημόσιους υπαλλήλους εργαζομένους ψηφίστε τον. Εσείς θα απογοητευθείτε αφού η νυν διοίκηση έχει κοντράρει περισσότερο από οποιαδήποτε προηγούμενη τους συνδικαλιστές του δήμου που ξεκινάμε με το θέλω και δεν έχουν ΑΞΙΟΛΟΓΗΘΕΙ ποτέ. Αξιολογούνται αρνητικά από κάποια ιστολόγια που γράφουν για την βρωμιά της πόλης. Και όλοι παραδέχονται έλλειψη προσωπικού χωρίς να μας λένε πόσοι καθαριστές και καθαρίστριες χρειάζονται για να διατηρηθεί καθαροί μια πόλη. Πάρτε την Νοτοπούλου σύντροφοι να σας "καθαρίσει" άλλωστε είναι χαρακτηριστική και καραμπινάτη περίπτωση αριστερής. Γιατί όσες ιδιωτικές επιχειρήσεις στηρίχθηκαν σε αριστερούς εργαζόμενους δεν είχαν μακροημέρευση. Βούλιαξαν οικονομικά αφού ο καπιταλισμός σύντροφοι θέλει ανταγωνιστικότητα. Αλλά τι σας το λέω μόνο τα βιογραφικά σας να δει κανείς αντιλαμβάνετε πως είσαστε για δεκαετίες κρατικοδίαιτοι. Βέβαια υπάρχουν και δεξιοί κρατιστές είναι αυτοί που συγκυβερνούν με τον ΣΥΡΙΖΑ επί τέσσερα ολόκληρα χρόνια και όλοι αυτοί που τιμούν τους αγώνες της αριστεράς. 

ΦΩΤΙΣΜΟΣ 

Αυτοί που κατηγορούν την νυν διοίκηση για ελλειπή φωτισμό είναι οι ίδιοι που όταν είχαν την διοίκηση δεν υλοποίησαν καμία πολιτική που θα έλυνε το πρόβλημα. Όταν η διοίκηση Βαλασόπουλου μίλησε και θέλησε να πάρει δάνειο 3.000.000 ευρώ για τον έξυπνο φωτισμό είδαν αδιαφάνεια. Ο έξυπνος φωτισμός της πόλης θα υλοποιηθεί όμως . Το ξέρουν και οι ίδιοι που φωνάζουν και για αυτό φωνάζουν.

 Γιατί για ακόμη μια φορά αποδεικνύεται η δική τους ΑΝΙΚΑΝΟΤΗΤΑ. Αλλά να μιλάει και η Λαϊκή Συσπείρωση για αυτό το θέμα είναι πρόκληση. Όλοι γνωρίζουν πως η μισή πόλη επί δημαρχίας Δημήτρη Κιντή ήταν στο σκοτάδι. Το σκοτάδι βέβαια πήγαινε γάντι με μια διοίκηση που δρούσε στη λογική Ρουβίκωνα με τραμπουκισμούς και καταλήψεις ιδιωτικών χώρων και με πλήρη απέχθεια σε κάθε δημοκρατικό θεσμό. Εάν εξαιρέσεις τους "αγώνες" τους για τη Δημόσια Περιουσία για την οποία και σήμερα φωνάζουν επειδή στην ουσία είναι πλέον στην ΕΤΑΔ και αργά ή πολύ γρήγορα θα δοθεί σε ιδιώτες. Ήδη υπάρχει εκμίσθωση χώρου που ανήκε στην οικογένεια Νάστου και με τους "δημοκρατικούς" αγώνες κατέληξε με αποφάσεις και της Ελληνικής Δικαιοσύνης στο Κράτος σε ιδιώτη. Το γεγονός έχει θορυβήσει τους Κνίτες της περιοχής γιατί αποδεικνύεται πως τα πήραν από τον Νάστο για να καταλήξουν σε κάποιον άλλο ιδιώτη. 

Οι ίδιοι ισχυρίζονται πως δεν φταίνε αυτοί αλλά οι επόμενες διοικήσεις που δεν κατάφεραν (άραγε πως;- με τους ίδιους τραμπουκισμούς) να πάρουν την περιουσία από το Κράτος και να την πάνε στο μικρότερο κράτος τον δήμο!!! Εγώ προτείνω στην επόμενη κυβέρνηση να κάνει δεκτό το αίτημά τους αλλά παράλληλα να κόψει και το 50% της χρηματοδότησης προς τον δήμο μας . Με τόση περιουσία που μας άφησε ο Κιντής εάν την αξιοποιήσουμε θα γίνουμε σύντομα Τίρανα επί Χότζα. 

Ποιοι διαφωνούν με τον έξυπνο φωτισμό; Όλη η αντιπολίτευση φαντάζομαι από τις αντιδράσεις τους όταν θα υλοποιείται και με την συμμετοχή αυτών που τώρα δεν τον θέλουν εμείς εδώ θα γελάμε. Η δική μας άποψη είναι πως ο έξυπνος φωτισμός πρέπει να προχωρήσει και τα χρήματα μπορούν να βρεθούν με κατάργηση δομών και περιορισμό των δημοτικών υπαλλήλων. Τα τρία εκατομμύρια τα πετάμε σε υπερωρίες υπαλλήλων , Μουσείο Εθνικής Αντίστασης, χρηματοδότηση πολιτιστικών συλλόγων, χρηματοδότηση ιδιωτικών αθλητικών σωματείων, παραχώρηση γηπέδων σε ιδιώτες με μισθώματα ξεφτίλας, λογαριασμούς ΔΕΚΟ που μπορούν να μετριαστούν και άλλο αλλά και από εργασίες που μπορεί να κάνει ο δήμος και τις δίνει σε ιδιώτες. 

Γιατί άμα έχεις ηλεκτρολόγους στο δήμο γιατί π.χ πληρώνεις ιδιώτες; Όταν έχεις πολιτικούς μηχανικούς γιατί δίνεις όλες τις μελέτες σε τεχνικά γραφεία εκτός δήμου; 

Βέβαια μην περιμένει κανείς πως εάν έχουμε καλύτερο φωτισμό θα φοβηθούν οι κλέφτες και δεν θα μπουκάρουν στα σπίτια μας. Για τον λόγο αυτό η σύναψη σύμβασης με εταιρεία φύλαξης που θα κάνει περιπολίες με τα οχήματά της στην πόλη είναι μια βοήθεια προς την σωστή κατεύθυνση. 

ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΤΕΛΗ

Η λογική των μειωμένων τελών είναι κάτι που βλέπουμε να συμβαίνει μόνο κατά την προεκλογική περίοδο. Άλλωστε οι δήμοι συντηρούνται από φόρους που επιβάλλει η κεντρική διοίκηση σε όλους ανεξαρτήτως τους δημότες που έχουν ρεύμα !!! Στο λογαριασμό της ΔΕΗ μπορείτε να δείτε τι πληρώνετε κάθε φορά. Τα άλλα τέλη που επιβάλλει ο δήμος (νεκροταφείο, τραπεζοκαθίσματα, κ.ο.κ) μαζεύονται ή χαρίζονται με αποφάσεις του δημοτικού συμβουλίου. Επομένως πλέον για να σβήσει κάποιος κάτι θα χρειάζεται περισσότερες από μία δημοτικές παρατάξεις για να συμπράξουν. Η διαπλοκή με την απλή αναλογική επεκτείνεται και τότε πολλοί θα έχουν ανάγκη έναν Δανέλλη!!!

ΣΤΗΡΙΞΗ ΤΩΝ ΤΟΠΙΚΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ 

Μαθαίνουμε πως ο συνδημότης μας και πρώην δημοτικός σύμβουλος κ. Μπενάς έχει ξεκινήσει και πολύ σύντομα θα είναι γεγονός την ίδρυση και λειτουργία Εμπορικού Συλλόγου στην πόλη μας. Αφού καμία δημοτική παράταξη δεν προωθεί τα αιτήματά τους είπαν να το κάνουν μέσω σωματείου που δημιούργησαν οι ίδιοι. Καλά κάνουν άλλωστε μεμονωμένα ο καθένας δεν μπορεί να πετύχει ούτε να τον ακούσουν. Εμείς λέμε πως καμία τοπική επιχείρηση δεν μπορεί να στηριχθεί εάν δεν είναι ανταγωνιστική. Σε περιόδους οικονομικής κρίσης η δημοτική αρχή εφαρμόζει και υλοποιεί σχέδιο πλήρους ανοχής για την κατάληψη των πεζοδρομίων της πόλης από μικρές επιχειρήσεις κατά κύριο λόγο. Βλέπετε οι μεγάλες επιχειρήσεις που δημιουργούν και πολλαπλάσιες θέσεις εργασίες είναι για πολλούς αποδιοπομπαίος τράγος. Το εάν θα συνεχίσουν να υπάρχουν μικρομεσαίες επιχειρήσεις το κρίνει η ελεύθερη αγορά, αλλά και ο τοπικισμός μας. Θεωρώ πως τα χρόνια της κρίσης εκτός από τα super market που αύξησαν τους τζίρους , καφετέριες και φαγάδικα διατηρήθηκαν σε πολύ καλά επίπεδα. Άλλες μικρές επιχειρήσεις έκλεισαν και βεβαίως το μέλλον δείχνει πως θα υπάρχει τα επόμενα πέντε χρόνια μεγαλύτερη συρρίκνωση. Η Ε.Ε τα τρία τελευταία χρόνια είχε μεγάλη οικονομική ανάπτυξη αλλά δεν έφτασε σε εμάς!! Έπεσε χρήμα στα Ευρωπαϊκά Κράτη. Η ροή αυτή φαίνεται πως θα είναι λιγότερη τα επόμενα χρόνια και μετά την έξοδο της Μεγάλης Βρετανίας από την Ε.Ε στην ουσία τα χρήματα που συνεισέφερε η Μεγάλη Βρετανία πρέπει να αναζητηθούν από αλλού!! Τα μέλη μόλις 27 και οι οικονομίες τους δεδομένες. Η γκρίνια των πλουσίων κρατών οδηγεί σε αλλαγή πολιτικής με τους μεσαίους και μικρούς να έχουν μια πενταετία που θα δουν τα χρήματα που λαμβάνουν από την Ε.Ε να μειώνονται. Η άνοδος της ακροδεξιάς σε πολλά Βόρεια Κράτη κάνει πιο σφικτές οικονομικά τις κυβερνήσεις των κρατών- μελών και κυριαρχεί η θεωρία πως ο φτωχός Νότος και τα κράτη της Βαλκανικής πρέπει να ενταχθούν σε άλλη ταχύτητα!! Η ΕΕ δύο και τριών ταχυτήτων δεν είναι επιλογή αλλά λύση ανάγκης αφού κανένας λαός δεν δέχεται να πληρώνει τα ελλείμματα του άλλου. Το σκληρό νόμισμα της Ε.Ε θέλει σφικτή οικονομική πολιτική. Σε περίπτωση που το νόμισμα της ΕΕ δεν ήταν τόσο ισχυρό πολλά κράτη μέλη θα σκέφτονταν την πιθανότητα να γυρίσουν στα εθνικά τους νομίσματα. Ευρώπη με νόμισμα μη ισχυρό δεν μπορεί να υπάρξει για αυτό και το εγχείρημα του ευρώ θα διατηρηθεί όσο οι οικονομίες των κρατών - μελών της Ε.Ε αντέχουν.

ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΠΟΛΙΤΩΝ ΚΑΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ 

Σε θέματα ασφαλείας θεωρώ πως είναι πλέον μονόδρομος από την πλευρά των δήμων της φύλαξης των πόλεων από ιδιωτικές εταιρίες φύλαξης. Η Πολιτεία επίσης θα πρέπει να δει πάλι το θέμα της οπλοκατοχής για τους εργαζόμενους στις εταιρείες αυτές γιατί ενώ ειδοποιούν έγκαιρα την αστυνομία σε πολλές περιπτώσεις η τελευταία δεν επεμβαίνει στην ώρα της. Πολλές κλοπές που γίνονται σε επιχειρήσεις γίνονται άμεσα αντιληπτές από ιδιωτικές εταιρίες οι οποίες και ενημερώνουν τις αρμόδιες αρχές. Οι μεγάλες επιχειρήσεις έχουν την δυνατότητα φύλαξης το θέμα είναι τι κάνει μια πολιτεία ή μια δημοτική αρχή για τους περισσότερους που δεν έχουν την δυνατότητα να προστατεύσουν τις περιουσίες τους. Σε πολλούς δήμους έχουν συναφθεί συμβάσεις με ιδιωτικές εταιρίες και τα αποτελέσματα μείωσης κυρίως των φθορών είναι εντυπωσιακά. Για τις ένοπλες ληστείες και με δεδομένο πως οι εταιρίες φύλαξης στη χώρα μας δεν οπλοφορούν εκτός από τις χρηματοαποστολές!! εκεί γιατί άραγε επειδή κουβαλάνε και χρήμα δημόσιων οργανισμών; τα αποτελέσματα δεν είναι σημαντικά. 

Συνεχίζεται ..............

Δεν υπάρχουν σχόλια: