ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ ΧΩΡΙΣ ΟΡΙΑ - ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ : Μα πως θα κερδίσετε την μάχη των εκλογών ΔΙΑΣΠΑΣΜΕΝΟΙ και χωρίς "όπλα" ;

Τετάρτη 2 Ιανουαρίου 2019

Μα πως θα κερδίσετε την μάχη των εκλογών ΔΙΑΣΠΑΣΜΕΝΟΙ και χωρίς "όπλα" ;

Δεν ξέρω πόσοι από εσάς έχετε επισκεφτεί την επίσημη σελίδα του Δήμου της πόλης μας. Το κυριότερο είναι πως άλλαξε προς το καλύτερο τα χρόνια της διοίκησης Βαλασόπουλου. Πως ο Δήμος που στην ουσία δεν είχε κάτι για να προβάλει το έργο του έφτιαξε με σελίδα και ενημερώνει από εκεί όσους θέλουν να μάθουν τι καινούργιο σχεδιάζεται.
Εμείς ως αντιπολιτευόμενο ΜΜΕ αφού ανήκουμε σε άλλο ιδεολογικό χώρο παρακολουθούμε καιρό και ενημερώνουμε όσους θεωρούν πως η διοίκηση αυτή πρέπει να αλλάξει πως χτίζεται ένα άριστο δίκτυο ενημέρωσης και πως αυτό προεκλογικά θα λειτουργήσει υπέρ της διοίκησης. Ευτυχώς που έχουν μόνο διαδικτυακό ραδιόφωνο το οποίο δεν λειτουργεί όπως θα έπρεπε για να προσελκύσει περισσότερους ακροατές γιατί το έργο όσων νομίζουν πως χωρίς ΜΜΕ κερδίζεται με εκλογική μάχη κάνουν λάθος.

Τα ιδιωτικά τοπικά ΜΜΕ προβάλουν ανάλογα με την οικονομική στήριξη εάν είναι επαγγελματικά , τώρα εάν έχουν συγκεκριμένη ιδεολογία τρώνε αυτή και την λάσπη τύπων που πιστεύουν στον κομμουνισμό και στον ναζισμό εν έτη 2019. Με λύπη διαπιστώνω πως οι δημότες μας δεν είναι υπεύθυνοι για τα 9 χρόνια Βαλασόπουλου αφού εναλλακτική δεν βλέπουν. Την ώρα που ο δήμαρχος κοινοποιεί το έργο του με εφημερίδα που εξέδωσε, παράγει μήνυμα για το 2019 και μέσω βίντεο το διαχέει παντού στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης οι δήθεν αντίπαλοί του βάζουν καμιά ανακοίνωση μία στο τόσο.

Πέρασαν 9 χρόνια και δεν έχουν κάνει ούτε μια κινητοποίηση των κατοίκων για κανένα από τα θέματα που δήθεν θα λύσουν με καλύτερο τρόπο όταν έρθουν στην εξουσία. Μέσα σε όλα αυτά έχουμε την πολυδιάσπαση του χώρου της κεντροδεξιάς εάν και αυτό δεν θα ήταν πρόβλημα εάν υπάρξει ισχυρή υποψηφιότητα από τον δεξιό χώρο. Γιατί εάν υπάρξει ισχυρή υποψηφιότητα ο δεύτερος γύρος των δημοτικών εκλογών που θα βγάλει και τον επόμενο δήμαρχο θα έχει υποψήφιο από τον χώρο της κεντροδεξιάς. Αλλά αλήθεια πως περιμένει κανείς στην Ηλιούπολη να έχουμε επόμενο δήμαρχο κεντροδεξιό όταν κανένα άλλο μέσο πλην από αυτό εδώ το ιστολόγιο δεν αναφέρει αναφέρει αυτή την ανάγκη;

Μήπως θεωρούν οι κύριοι Αραμπατζής ή Ευσταθίου πως θα τους ψηφίσουν οι αριστεροί της πόλης μας; Μήπως θεωρούν πως είναι ικανότεροι από τον κ. Βαλασόπουλο στη διαχείριση ενός δήμου; Μήπως τελικά θέλουν απλώς μια αντιδημαρχία και τίποτα παραπάνω τώρα με την απλή αναλογική; 

Και οι οπαδοί του ΣΥΡΙΖΑ και ψηφοφόροι του Κοκοτίνη δεν θα πιέσουν θεωρείται για μια δήθεν "προοδευτική" διακυβέρνηση ανάμεσα στις παρατάξεις που στηρίζουν αντίστοιχα ο ΣΥΡΙΖΑ και το ΚΙΝΑΛ; Πόσο πιθανή είναι μια τέτοια διοίκηση; Εγώ έχω γράψει δημόσια την άποψή μου και όπως το 2014 σας γράφω μόνο αλήθειες. Και τότε το "αντάρτικο" Αναγνώστου ή για όσους πιστεύετε πως δεν υπήρχε στήριξη από τη ΝΔ η πολυδιάσπαση οδήγησε τον Κοκοτίνη στο δεύτερο γύρο να παλεύει να πάρει την δημαρχία την οποία έχασε όπως ήταν φυσικό γιατί αριστερή διοίκηση είχαμε μια 12ετία στο Δήμο μας με ανυπολόγιστο κόστος που κανείς δημότης πλην κάποιων σταλινικών δεν θέλει να ξαναζήσει. 

Αλλά μήπως σας λένε και αυτά οι δήθεν δεξιοί υποψήφιο; Μήπως σας λένε για την 12ετία που δεν έγινε ούτε ένα ΕΡΓΟ στο Δήμο μας. Μήπως σας λένε για τα χρέη που άφησε η διοίκηση Δ. Κιντή σε αυτή του Θεόδωρου Γεωργάκη; Τίποτα από αυτά δεν σας λένε αντίθετα έστησαν στον κομμουνιστή ανδριάντα . Στον φίλο του Τίτο , του Χότζα  και όλων αυτών των δυναστών που καταπίεζαν στην Αλβανία την Ελληνική μειονότητα και στην πρώην Γιουγκοσλαβία δημιούργησαν το δήθεν ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟ μιλώντας με τους εδώ συντρόφους τους για δήθεν καταπίεση τη Μακεδονικής μειονότητας από το Ελληνικό Κράτος.

Γι' αυτό και εμείς εδώ από την αρχή στηρίξαμε την αντιπολιτευτική μας τακτική στις σπατάλες που κάνει ο δήμος για άχρηστες δομές όπως το Μουσείο Εθνικής Αντίστασης. Αλλά και εκεί βρήκαμε πως κάποιοι "δικοί μας" πέταξαν ένα σωρό λεφτά σε μια μαύρη τρύπα και σε έναν χώρο που δεν ανήκει καν στο Δήμο μας.

Μήπως μιλάει κανείς για τους εργαζόμενους του δήμου. Μα γιατί να μιλήσει αφού μέλημά τους είναι να διορίσουν άλλους τόσους και ακόμα περισσότερους για να κάνουν εκλογές στα συνδικάτα τους και να ψηφίζουν σε ποσοστό 90% αριστερούς συνδυασμούς!!


Στην ουσία θέλουν να ξοδεύουν όλο και περισσότερα αλλά τα λεφτά που ξοδεύουν βγαίνουν από την φορολογία των μικρομεσαίων που πλέον γίνονται κάθε μέρα φτωχότεροι.

Όσο για τους επαγγελματίες της πόλης δεν πλήρωσαν ποτέ ούτε ΜΙΣΟ ΕΥΡΩ για τις εκτάσεις που κατέχουν στα πεζοδρόμια. Για δεκαετίες δεν έδιναν ΤΙΠΟΤΑ και εξακολουθούν και πληρώνουν ελάχιστα και όχι βέβαια όλοι αλλά μόνο τα κορόϊδα.

Όλοι αυτοί θα συνεχίσουν να ψηφίζουν όσους τους αφήνουν να καταλαμβάνουν ανεξέλεγκτα δημόσιους χώρους χωρίς να καταβάλουν ούτε ευρώ ή ελάχιστα ευρώ.

Έτσι το βάρος πέφτει μόνο στους ιδιοκτήτες που με τον ΕΝΦΙΑ πουλάνε τα ακίνητά τους για να πληρώσουν το άδικο χαράτσι.

Οι επιχειρηματίες που στην πλειονότητά τους για δεκαετίες δεν έκοβαν καμία απόδειξη και δήλωναν 12.000 ετησίως όσο ήταν το αφορολόγητο πλέον χαίρονται τα κέρδη τους και το παίζουν και θιγμένοι.

Ο πλούτος που δημιούργησαν πλέον δεν μπορεί να παραχθεί γιατί φτάσαμε στο άλλο άκρο που με φορολογίες 70% δεν είναι ικανοί ούτε να συντηρήσουν την επιχείρησή τους και συνεχίζουν πλέον να κλέβουν για να επιβιώσουν!!

Και φυσικά δεν φταίνε οι ξένοι για αυτά γιατί αυτοί εδώ και χρόνια δεν έκλεβαν σε ποσοστά Τσαουσέσκου και Στάλιν που έκλεβαν οι δικοί μας επιχειρηματίες.
 Για να μην λέτε πως θέλουμε μόνο ΜΙΚΡΟΤΕΡΟ δημόσιο , θέλουμε και επιχειρήσεις που θα πληρώνουν τους εργαζομένους τους και θα ΚΛΕΙΝΟΥΝ εάν κλέβουν. Με φορολογίες όμως που δεν θα ξεπερνάνε το 30% σε καμία περίπτωση και με προοπτική να οδηγηθούμε σε φορολογίες μονοψήφιες μέσα με μία τετραετία.

Και βέβαια θέλουμε υπεύθυνες διοικήσεις στους ΟΤΑ που είναι πρωταθλητές της σπατάλης και της διαφθοράς στη χώρα μας.

Και σήμερα κλέβουν αλλά τα 200.000 ευρώ για αυτούς δεν θεωρείται ποσό για να ασχοληθεί κάποιος. Η Δικαιοσύνη άλλωστε ελάχιστους άρχοντες της τοπικής αυτοδιοίκησης έχει κλείσει στη φυλακή έναν Παπαγεωργόπουλο και κάποιους ακόμα στην Πελοπόννησο και τα νησιά του Αιγαίου!!


Στο δικό μας δήμο π.χ ο κ. Βαλασόπουλος ισχυρίζεται πως βρήκε χρωστούμενα που ξεπερνούσαν τα 14.000.000 ευρώ!! Τώρα σε τι βάθος χρόνου έγιναν δεν μας εξήγησε ποτέ κανείς. Ο Αναγνώστου δεν είπε τι παρέλαβε και ο Γεωργάκης επίσης τι παρέλαβε και τι παρέδωσε. Μάλιστα αυτά τα ποσά τα θεωρούν κάποιοι που θέλουν να γίνουν και δήμαρχοι και γελοία αφού σου λένε άλλοι δήμοι χρωστάνε πάνω από 100.000.000 !! Με τέτοια μυαλά πάντως δεν βλέπω να έχουμε καλά αποτελέσματα γιατί εμάς δεν μας λένε οι δημοτικοί σύμβουλοι δεν ρωτάνε και τον λογαριασμό τον πληρώνουμε πάντα εμείς.

Ο προϋπολογισμός που είδαμε ο τελευταίος αυτής της διοίκησης πάντως δεν μας άρεσε σε πολλά σημεία.Αφήνουμε τους νυν δημοτικούς συμβούλους να μας πουν εάν είδαν κάτι λάθος και τι δεν τους άρεσε .....σε εμάς δεν άρεσαν πάρα πολλά.

Άλλωστε προεκλογικά θα σας δείξουμε πολλά οικονομικά στοιχεία για τις  τέσσερις τελευταίες χρονιές και πως το 85% της κρατικής χρηματοδότησης πηγαίνει για να πληρώσουμε μισθούς υπαλλήλων του δήμου και λειτουργικά έξοδα. Με το υπόλοιπο 15% τι κοινωνική πολιτική να κάνεις;

ΥΓ: Για όσους αναρωτιούνται ακόμα εκτός από τους δύο ήδη υποψηφίους από τον χώρο της Κεντροδεξιάς σίγουρη θα πρέπει να θεωρείται και η υποψηφιότητα άλλων 2 τουλάχιστον υποψηφίων Η δική μας εκτίμηση είναι πως οι κεντροδεξιοί υποψήφιοι θα είναι συνολικά πέντε. 

1 σχόλιο:

Ηλιουπολη είπε...

Καλημέρα, πολύ καλή δουλειά. Το θέμα αυτό το αναδείξατε και παλιότερα, αλλά δεν είναι και η καλύτερη. Η Ηλιούπολη είναι η καλύτερη πόλη των Νοτίων Προαστίων