ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ ΧΩΡΙΣ ΟΡΙΑ - ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ : Θυμίστε στα παιδιά σας πότε έγιναν έργα στην πόλη μας

Κυριακή 13 Ιανουαρίου 2019

Θυμίστε στα παιδιά σας πότε έγιναν έργα στην πόλη μας

Επειδή κάποιοι ήρθαν στην πόλη μας την τελευταία δεκαετία ας τους πληροφορήσετε πως αυτή η πόλη δεν είχε αποχέτευση μέχρι τα μέσα της δεκαετίας του 1980 και πως πεζοδρόμια σε περιοχές της Αγίας Μαρίνας είδαμε στα στα μέσα της δεκαετίας του 1990. Επί δημαρχίας Κιντή 1979 έως 1990 δεν υπήρχε φωτισμός σε πολλά σημεία της Αγίας Μαρίνας και δεν έγινε κανένα απολύτως έργο υποδομής. Κάδοι απορριμάτων μπήκαν επί Δημαρχίας Θεόδωρου Γεωργάκη ενώ μέχρι τότε τα σκουπίδια τα έβγαζαν οι κάτοικοι και τα άφηναν έξω από τα σπίτια τους όπου πολλές φορές τα έσχιζαν οι γάτες και χύνονταν στο δρόμο.

Η πόλη στην μορφή που την ξέρουμε σήμερα είναι έργο της περιόδου Θεόδωρου Γεωργάκη όπου με χρήματα της Ευρωπαϊκής Ένωσης αλλά και της κρατικής χρηματοδότησης έγιναν τεράστιες αλλαγές. Βέβαια καταγγελίες για τον Θεόδωρο Γεωργάκη για κακοδιαχείριση είχαμε από την τότε αντιπολίτευση που όταν έγινε όμως διοίκηση δεν οδήγησε καμία στη Δικαιοσύνη για περαιτέρω διερεύνηση.  Όταν εκλέχθηκε για πρώτη φορά δήμαρχος ο Κιντής ήμουν 8 ετών και μέχρι τα 19 μου είχα την ατυχία να μεγαλώσω σε μια πόλη όπου δεν ακολουθούσε την ανάπτυξη των γειτονικών μας πόλεων.

Το να έρχονται λοιπόν κάποιοι της από εδώ πλευράς και να μιλάνε για έναν καλό δήμαρχο είναι πρόκληση γιατί δεν ήρθα χθες στην πόλη. Θεωρώ μάλιστα απαράδεκτο το γεγονός πως δήθεν δεξιοί ψηφοφόροι στήριζαν έναν δήμαρχο ο οποίος πίστευε έως και τον θάνατό του στην προδοτική για την πατρίδα μου ιδεολογία του κομμουνισμού. 

Τα χρόνια της διοίκησης Κιντή διορίστηκαν στο δήμο πλήθος κομμουνιστών οι οποίοι διατηρήθηκαν και από τις επόμενες διοικήσεις στις θέσεις τους. Ακόμα και σήμερα η συντριπτική πλειοψηφία των εργαζομένων του δήμου μας ψηφίζουν ΚΚΕ σύμφωνα με τις εκλογές του σωματείου τους ενώ μαζί με τους ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ αποτελούν το 80% των υπαλλήλων του δήμου μας. 

Με αυτό το στελεχιακό δυναμικό παλεύει επί 8 έτη η διοίκηση Βαλασόπουλου και έχει εκτεθεί δεκάδες φορές από πράξεις και παραλείψεις τους. Ο δήμος θα λειτουργούσε σαφέστατα καλύτερα εάν τα συνδικάτα άφηναν τις πορείες για την Νικαράγουα και την πάγια ανησυχία τους για την Δημόσια περιουσία όπως αποκαλούν την περιουσία που υφάρπαξε το πολιτικό κατεστημένο της χώρας μας από τους Νασταίους για να την δώσει όπως δείχνουν τα πράγματα σε όποιον ιδιώτη πλειοδοτήσει τα επόμενα χρόνια. 

Η ΕΤΑΔ με την οποία έχουμε ενοχλήσει κατά επανάληψη μας παραπέμπει στον σχετικό νόμο με τον οποίο της έχουν παραχωρηθεί τα συγκεκριμένα ακίνητα και μας διαβεβαιώνει πως δεν είναι σε καμία περίπτωση προς πώληση αφού η οικονομία πάει καλά!!! και δεν χρειάζεται κάτι τέτοιο. 

Το να παραδοθεί στο Δήμο το θεωρούν πολιτική απόφαση η οποία θα πρέπει να συζητηθεί και με τους θεσμούς αφού θεωρητικά πάντα αυτή η περιουσία εξασφαλίζει στους δανειστές πως θα πάρουν τα χρήματα που τους οφείλουμε ως Κράτος. Βέβαια και όλα να τα πουλήσουμε δεν θα ξεχρεώναμε ούτε το ένα δέκατο του χρέους μας. 

Η αυριανή κυβέρνηση της ΝΔ φυσικά και θα θελήσει να αξιοποιήσει αυτά τα ακίνητα με εκμίσθωσή τους σε ιδιώτες όπως έχει γίνει ήδη στο δήμο μας και σας έχουμε ενημερώσει σχετικά με ρεπορτάζ. 

Το τίμημα σύμφωνα με τις δικές μας πληροφορίες αφού ούτε ο δήμος ενημερώνει ούτε η ΕΤΑΔ είναι ιδιαίτερα χαμηλό και σίγουρα θα αλλάξει με την λήξει της συμφωνίας. Η επόμενη κυβέρνηση άλλωστε σίγουρα θα αλλάξει τις διοικήσεις οργανισμών όπως η ΕΤΑΔ και θα αναζητήσει ευθύνες εάν διαπιστώσει κάποια κακοδιαχείριση. 

Το γεγονός πως δεν μιλάνε άλλα site για το παρελθόν αυτής της πόλης οδήγησε 3.885  συμπολίτες μας να ψηφίσουν το 2014 την δημοτική παράταξη της Λαϊκής Συσπείρωσης που επί μια δεκαετία καταδίκασε την πόλη μας στο να μην ακολουθήσει την ανάπτυξη γειτονικών μας δήμων. Βέβαια μόνο οι οικογένειες που βοηθήθηκαν επί μια δεκαετία να ψήφιζαν το αποτέλεσμα θα ήταν γύρω στους 2200 ψήφους να πάνε εις μνήμην της χαμένης 12ετίας. Όμως οι περισσότεροι ευνοημένοι δεν ήταν καν δημότες της πόλης μας  κάτι που συμβαίνει ακόμα και σήμερα.Βλέπετε οι σύντροφοι κουβαλάνε και από γειτονικούς δήμους "αναξιοπαθούντες" αφού το κόμμα καθορίζει τα πάντα και πάντα σύμφωνα με το καταστατικό του που έχει μείνει στις εποχές του ψυχροπολέμου και της ήττας στον εμφύλιο το 1949!!!

Σ.Μ 

Δεν υπάρχουν σχόλια: