ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ ΧΩΡΙΣ ΟΡΙΑ - ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ : Σκληρό ροκ από Πάνο Καμμένο και εκλογές τον Μάϊο

Κυριακή 13 Ιανουαρίου 2019

Σκληρό ροκ από Πάνο Καμμένο και εκλογές τον Μάϊο

Παραιτήθηκε τελικά πριν από λίγο ο Πάνος Καμμένος και αποχώρησε μαζί με όσους του απέμειναν από την κυβέρνηση. Η συμφωνία των Πρεσπών και το Σκοπιανό θα ρίξει ακόμα μία κυβέρνηση μετά από την κυβέρνηση του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη που προσπάθησε και αυτός το μακρινό 1993 να ξεπουλήσει το όνομα.


Σήμερα στο τιμόνι της ΝΔ είναι ο Κυριάκος Μητσοτάκης ο οποίος δεν έπεσε στην παγίδα και δήλωσε πως θα καταψηφίσει την συμφωνία. Τώρα εάν ο Αλέξης Τσίπρας δεν βρει 151 βουλευτές συμφωνία και κυβέρνηση  δεν περνάνε από την Ελληνική Βουλή. Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει 145 βουλευτές αλλά υπάρχουν και βουλευτές από ΑΝΕΛ, ΠΟΤΑΜΙ που λένε πως θα ψηφίσουν την συμφωνία , δημοσιογραφικές πληροφορίες λένε πως υπάρχουν 149 βουλευτές και αναζητούνται άλλοι δύο πρόθυμοι να ξεπουλήσουν το όνομα της Μακεδονίας μας.


Οι δικές μου πληροφορίες λένε πως ο Πάνος Καμμένος θα βγάλει στοιχεία που σύμφωνα με συνεργάτες του θα αποδεικνύουν πως ο Πάνος Καμμένος έπεσε θύμα επιχειρηματικών συμφερόντων που θέλουν να πουληθεί το όνομα της Μακεδονίας γιατί έχουν οικονομικά συμφέροντα στο γειτονικό μας κράτος.

Όσο για τους βουλευτές του που θα συνεχίσουν να στηρίζουν την κυβέρνηση μιλάει για ανταλλάγματα και οικονομικές συναλλαγές κάτω από το τραπέζι. Ιδιαίτερα ενοχλημένος είναι με τον δημοσιογράφο και υφυπουργό Εξωτερικών Τέρενς Κουϊκ για τον οποίο θα βγουν πολλά στοιχεία το επόμενο διάστημα. Τις επόμενες μέρες μάλιστα θεωρείται βέβαιο πως πολλά στελέχη των ΑΝΕΛ από όλη την Ελλάδα θα συμμετάσχουν στις εκδηλώσεις που θα πραγματοποιηθούν σε όλη την Ελλάδα κατά της επικύρωσης της συμφωνίας των Πρεσπών.


Παράλληλα ο ίδιος θα ασκήσει δριμεία κριτική και στη ΝΔ θεωρώντας πως και η ΝΔ θα ψήφιζε την συμφωνία αυτή εάν ήταν στην κυβέρνηση και πως δεν έχει ξεκάθαρη θέση κατά της συμφωνίας. Θα ψάξει δηλαδή δεξιές ψήφους αφού όσοι από το κόμμα του ήταν πιο κεντρώοι ήδη έχουν μεταπηδήσει στο ΣΥΡΙΖΑ και θα είναι υποψήφιοι μαζί του στις προσεχείς εκλογές.

Παράλληλα ο Πάνος Καμμένος αναμένεται να ανακοινώσει τις επόμενες μέρες νέους υποψηφίους για τα ψηφοδέλτια του κόμματος και όπως αναφέρουν οι συνεργάτες του θα έχουν πολλές εκπλήξεις. Μένει όλα αυτά να τα δούμε γιατί εγώ δεν εμπιστεύομαι τα λεγόμενα ενός πολιτικού που ανήκει στους λεγόμενους καραμανλικούς πήγε με τον ΣΥΡΙΖΑ και συνεργάστηκε για μια τετραετία μαζί του στην κυβέρνηση και τώρα θυμήθηκε ξαφνικά τις δεξιές καταβολές του. Η δική μου άποψη είναι πως δεν θα συγκεντρώσει το 3% που χρειάζεται για να μπει στη Βουλή εάν και θα φτάσει πολύ κοντά στο ποσοστό αυτό. 

Για την πόλη μας αυτό θα σημαίνει πως στις τριπλές κάλπες που θα στηθούν δεν είναι εύκολο για κάποιον να ψηφίσει ΝΔ για κυβέρνηση και ΠΑ.ΣΟ.Κ για δήμαρχο ή κάτι άλλο. Επομένως εάν η ΝΔ δεν δώσει στήριξη είναι πολύ πιθανό να ενισχυθεί η υποψηφιότητα του νυν δημάρχου κάτι το οποίο θα οδηγούσε και σε ψήφιση του κ. Σγουρού στην Περιφέρεια της Ατικής. Η υποψηφιότητα Πατούλη δεν έχει καμία ελπίδα επικράτησης στο δεύτερο και κρίσιμο γύρο των Περιφερειακών εκλογών αφού είναι εξαιρετικά αδύναμη σε στελέχη. Ρίχνοντας μια ματιά στο ψηφοδέλτιο και τα πρώτα ονόματα που έχουν ανακοινωθεί  το διαπιστώνει ακόμα και ο πιο αδαής.

Τα ψηφοδέλτια έχουν μεγάλη σημασία και όταν το 2014 βγήκε η Δούρου το είχαμε επισημάνει πως στα ψηφοδέλτια της υπήρχαν στελέχη που έφεραν ψήφους επειδή ήταν αυτοδιοικητικοί με απήχηση στην κοινωνία. Ο Γιώργος Πατούλης μπορεί να "πουλάει" ο ίδιος αλλά δεν έχει το ανάλογο team για να πάει για κάτι καλύτερο. 

Εμείς βέβαια εάν και διαφωνούμε με την επιλογή αυτή της ΝΔ και το έχουμε δηλώσει δημόσια, θα στηρίξουμε την υποψηφιότητα του ως απλοί στρατιώτες μιας παράταξης με δεκάδες τέτοιες λάθος επιλογές.

Για την πόλη μας η σημερινή μέρα θα καθορίσει την στάση του κόμματος της ΝΔ αφού το να αφήσει τον δήμο χωρίς επίσημη στήριξη δεν είναι πλέον καθόλου πιθανό. Έτσι νιώθουμε και έχουμε και τις απαραίτητες διαβεβαιώσεις πως θα υπάρξει στήριξη σε υποψήφιο που θα δεχθεί να κατέβει έστω και εάν υπάρχουν άλλες κεντροδεξιές υποψηφιότητες. 

Σε κάθε περίπτωση και εάν αθετήσουν τις υποσχέσεις τους από τη ΝΔ εμείς θα παρέχουμε στήριξη σε αυτόν τον υποψήφιο που θεωρούμε καταλληλότερο και ικανό να περάσει στο δεύτερο γύρο των εκλογών.

Σ.Μ 

Δεν υπάρχουν σχόλια: